سیگنال اجتماعی یا سوشیال سیگنال چیست؟

توسط | آذر 13, 1401 | آموزش سئو | 0 نظر

15 دقیقه

ممکن است قبلاً در مورد سیگنال‌های اجتماعی یا سوشیال سیگنال شنیده باشید، اما بسیاری از مردم دقیقاً نمی‌دانند که آن‌ها چگونه برای اهداف سئو کار می‌کنند.

ارتباط بین سیگنال‌های اجتماعی و سئو یک رابطه غیرمستقیم است. به این معنی که سیگنال‌های اجتماعی بهبودیافته، منجر به رتبه‌های بالاتر نخواهد شد. بااین‌حال، تلاش‌ها برای بهبود دیده‌شدن در رسانه‌های اجتماعی مطمئناً با تلاش‌های سئوی ما مرتبط است. به همین دلیل است که این رابطه برای صاحبان وب‌سایت‌ها مهم است.

برای آشنایی با نحوه تأثیر سیگنال‌های اجتماعی بر سئو و رتبه‌بندی و نحوه بهبود آنها در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

 

سیگنال‌های اجتماعی یا سوشیال سیگنال چیست؟

سیگنال‌های اجتماعی یا سوشیال سیگنال عبارت‌اند از لایک‌ها، اشتراک‌گذاری‌ها و بازدیدهای پست‌های رسانه‌های اجتماعی (مانند فیس‌بوک، توییتر، اینستاگرام و پینترست). این لایک‌ها، اشتراک‌گذاری‌ها و بازدیدهای اجتماعی به موتورهای جستجو و دنبال‌کنندگان رسانه‌های اجتماعی شما نشان می‌دهد که محتوای شما مفید و مرتبط است.

وقتی صحبت از بازاریابی رسانه‌های اجتماعی می‌شود، این مهم‌ترین معیار برای بسیاری از شرکت‌ها است. بسیاری از کارشناسان سئو بر این باورند که تمرکز بر سیگنال‌های اجتماعی برای اهداف سئو اتلاف وقت است، اما این‌گونه نیست و دلیل آن را توضیح خواهیم داد.

لایک‌ها، اشتراک‌گذاری‌ها و بازدیدها، به افزایش دیده‌شدن پست‌های اجتماعی شما کمک می‌کند. هرچه پست‌های شما بیشتر قابل‌مشاهده باشد، افراد بیشتری پست‌های شما را می‌خوانند، لایک می‌کنند، به اشتراک می‌گذارند و کلیک می‌کنند. برای برخی از پست‌های رسانه‌های اجتماعی، این می‌تواند به میلیون‌ها اشتراک، لایک، بازدید و کلیک تبدیل شود. سیگنال‌های اجتماعی اساساً بک‌لینک‌هایی هستند که از رسانه‌های اجتماعی می‌آیند.

بنابراین، درحالی‌که گوگل سیگنال‌های اجتماعی را به‌عنوان سیگنال رتبه‌بندی رسمی در نظر نمی‌گیرد، این لایک‌ها، اشتراک‌گذاری‌ها و بازدیدها به موتورهای جستجو می‌گویند که محتوای شما از کیفیت و ارزش بالایی برخوردار است.

انواع سوشیال سیگنال

سیگنال‌های اجتماعی عبارت‌اند از:

  • در فیس‌بوک لایک کردن، نظر دادن و به اشتراک گذاشتن.
  • لایک‌ها، ری‌توییت‌ها، نقل‌قول‌ها و مکالمات توییتر.
  • پین‌ها، بازدیدها و نظرات پینترست.
  • ارتباطات، پیوندها و رفرنس‌های لینکدین.
  • فالوورهای اینستاگرام، کامنت‌ها، و ریگرام‌ها.
  • بازدیدها، نظرات و کامنت‌های یوتیوب.

هرچه تعداد لایک‌ها، اشتراک‌گذاری‌ها، بازدیدها و کلیک‌های یک پست اجتماعی بیشتر باشد، بیشتر قابل‌مشاهده است و در فید رسانه‌های اجتماعی شما رتبه بالاتری دارد.

موتورهای جستجو و سوشیال سیگنال

موتورهای جستجو سیگنال‌های اجتماعی را به‌عنوان شاخصی از محتوای باکیفیت، ارزشمند و مفید رصد می‌کنند.

درحالی‌که گوگل به طور رسمی از سیگنال‌های اجتماعی به‌عنوان یک فاکتور رتبه‌بندی استفاده نمی‌کند، می‌دانیم که بک‌لینک‌ها، هدف جستجو، کیفیت محتوا، تازگی و اعتبار از عوامل رتبه‌بندی هستند.

هر چه پست‌های اجتماعی شما سیگنال‌های اجتماعی، تعامل و دید بیشتری داشته باشند، این به گوگل می‌گوید که شما محتوایی را به اشتراک می‌گذارید که باهدف جستجو مطابقت دارد و مرتبط، معتبر، باکیفیت بالا و تازه است و اشتراک‌های اجتماعی، بک‌لینک بیشتری به محتوای شما ایجاد می‌کنند.

گوگل تنها موتور جستجوی موجود نیست. سایت‌هایی مانند یاهو و بینگ نیز به معیارهای اجتماعی و سیگنال‌های وب‌سایت‌ها نگاه می‌کنند تا جستجو را به نتایج بهتری برسانند. این سایت‌ها ممکن است کوچک‌تر از گوگل باشند، اما باید به نحوه عملکرد آنها توجه کرد.

سوشیال سیگنال در شبکه های اجتماعی

آیا سیگنال‌های اجتماعی یک عامل رتبه‌بندی هستند؟

گوگل هنگام تعیین نحوه رتبه‌بندی صفحات وب به بیش از ۲۰۰ فاکتور رتبه‌بندی متکی است، اما بسیاری از سئوکاران در مورد نقش سیگنال‌های اجتماعی در رتبه‌بندی توافق کامل ندارند که تا حد زیادی به دلیل پیام‌های متفاوت گوگل در این زمینه است.

  • سال ۲۰۱۰: گوگل می‌گوید بله

در سال ۲۰۱۰ در ویدئویی از مت کاتس، مهندس نرم‌افزار گوگل، می‌پرسند که آیا گوگل از پیوندهای توییتر و فیس‌بوک به‌عنوان سیگنال رتبه‌بندی استفاده می‌کند؟

کاتس در پاسخ می‌گوید: “ما مثل همیشه از لینک‌های فیس‌بوک و توییتر در رتبه‌بندی استفاده می‌کنیم … اما علاوه بر این، ما همچنین سعی می‌کنیم کمی از اعتبار نویسنده در توییتر یا فیس‌بوک اطلاع پیدا کنیم. ” او سپس توضیح می‌دهد که کیفیت مهم‌تر از کمیت است.

  • سال ۲۰۱۴: گوگل می‌گوید نه واقعاً

در یکی دیگر از ویدئوهای Google Search Central در سال 2014، بیننده‌ای می‌پرسد: «آیا سیگنال‌های فیس‌بوک و توییتر بخشی از الگوریتم رتبه‌بندی هستند؟ چقدر اهمیت دارند؟» مت تأکید می‌کند که چون این صفحات می‌توانند اغلب با به‌روزرسانی یا پست‌کردن کاربران در پروفایل‌هایشان تغییر کنند، مهندسان گوگل تمرکز کمتری بر این دارند که بتوانند سیگنال‌هایی (مانند لایک، نظر، اشتراک‌گذاری) از آنها استخراج کنند.

  • سال ۲۰۲۲: گوگل می‌گوید این یک شاخص کیفیت است.

گوگل اخیراً مشخص کرده است که می‌خواهد تا از طریق رسانه‌های اجتماعی، قدرت یک نویسنده را درک کند. شهرت یک نویسنده در حال تبدیل‌شدن به یک شاخص کیفیت مهم برای سئوی ارگانیک است و گوگل برای درک بهتر نویسنده به پروفایل‌های رسانه‌های اجتماعی نگاه می‌کند.

بنابراین، اگرچه پیچیده است، اما می‌دانیم که گوگل مطمئناً به صفحات رسانه‌های اجتماعی وب‌سایت‌ها و پروفایل‌های تولیدکنندگان محتوا توجه می‌کند.

فاکتورهای شناخته شده رتبه‌بندی موتورهای جستجو چیست؟

هدف اصلی گوگل این است که به جستجوگران کمک کند آنچه را که به دنبال آن هستند پیدا کنند. به همین دلیل است که برای همگام‌شدن با روندهای جدید و معیارهای کاربر، الگوریتم‌ها همیشه در حال تغییر هستند.

بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو (سئو) فرایندی است که در آن تلاش می‌کنید تا محتوای خود را تاحدامکان در رتبه‌های بالاتر موتورهای جستجو قرار دهید.

سیگنال‌های رتبه برتر در گوگل عبارت‌اند از:

  • محتوای باکیفیت بالا
  • ایندکس موبایل فرست (Mobile-first)
  • تجربه صفحه (که آن را کاربرپسند می‌کند).
  • سرعت صفحه
  • بهینه‌سازی روی صفحه (On-page optimization)
  • پیوندهای داخلی (بین پست‌های دیگر در سایت شما)
  • لینک‌های خارجی (بک‌لینک)

سوشیال سیگنال یا سیگنال‌های اجتماعی چگونه بر سئو تأثیر می‌گذارند؟

سیگنال‌های اجتماعی می‌توانند به‌صورت غیرمستقیم روی سئوی گوگل تأثیر بگذارند. هرچه محتوای شما بیشتر به اشتراک گذاشته شود، احتمال دیده‌شدن آن بیشتر می‌شود که می‌تواند منجر به مشاهده و پیوند افراد بیشتری به محتوای شما شود. البته این می‌تواند در نهایت تأثیر زیادی بر رتبه‌بندی گوگل شما داشته باشد. سیگنال‌های اجتماعی به موتورهای جستجو می‌گویند که کدام محتوا مرتبط، محبوب و قابل‌اعتماد است و این می‌تواند رتبه جستجوی ارگانیک را برای محتوا و صفحه افزایش دهد.

این روزها به‌دست‌آوردن پیوندهای ارگانیک بسیار دشوار است؛ بنابراین هر کاری که می‌توانید انجام دهید تا شانس لینک‌شدن و دیده‌شدن محتوای خود را بیشتر کنید.

تعداد زیادی لایک، اشتراک‌گذاری و بازدید از یک پست اجتماعی به موتورهای جستجو اطلاع می‌دهد که این محتوا نیازهای کاربران را برآورده می‌کند.

در نتیجه، تأثیر غیرمستقیم افزایش ترافیک وب‌سایت، بک‌لینک‌ها و دیده‌شدن پست‌های اجتماعی با میزان تعامل بالا، بر روی سئو و رتبه‌بندی صفحه نتایج موتور جستجو شما تأثیر می‌گذارد.

به بیان ساده، هر لایک، ری‌توییت، دوباره‌سازی، اشتراک‌گذاری، کلیک روی URL و مشاهده باعث افزایش دید، ایجاد بک‌لینک و آگاهی می‌شود و به موتورهای جستجو می‌گوید که محتوا مرتبط، تازه، باکیفیت و مهم است و در نهایت سئو و رتبه‌بندی را بهبود می‌بخشد.

سایر مزایای سیگنال‌های اجتماعی یا سوشیال سیگنال

  1. درک بهتر از مخاطبان خود – چه چیزی را دوست دارند یا دوست ندارند؟ خواننده شما چه محتوایی را به اشتراک می‌گذارد؟ چرا محتوای شما ری‌توییت شد؟ چرا محتوا اشتراک‌گذاری نشد؟ و …
  2. میزان محبوبیت – رسانه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک راه خوبی برای دیدن موضوعات محبوب هستند. این سیگنال‌ها همچنین یک راه عالی برای تجزیه‌وتحلیل هستند. اینستاگرام یک ویژگی اینسایت دارد که در آن می‌توانید تعداد بازدید، لایک، ذخیره و اشتراک‌گذاری را بررسی کنید.
  3. اعتماد و تخصص – سیگنال‌های اجتماعی به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا از قدرت یا تخصص وب‌سایت شما با صحبت و تعامل با آن مطلع شوند. طبیعی است که در مورد وب‌سایت‌های محبوب، در رسانه‌های اجتماعی صحبت شود.
  4. مخاطبان بیشتر – فقط از طریق رتبه‌بندی ارگانیک وب‌سایت خود در گوگل می‌توانید به مخاطبان بسیار بیشتری دسترسی پیدا کنید. سایت‌های رسانه‌های اجتماعی یک راه عالی برای به‌دست‌آوردن ترافیک با به‌اشتراک‌گذاری محتوای جذاب هستند.
  5. ترافیک و لینک‌های برگشتی – همان‌طور که در بالا ذکر شد، اشتراک‌گذاری و صحبت در مورد آن در رسانه‌های اجتماعی باعث افزایش ترافیک وب‌سایت شما می‌شود و همچنین این امکان را دارد که خواننده تصمیم بگیرد از وب‌سایت یا وبلاگ خود به شما لینک دهد. این بک‌لینک‌ها بیشتر از بک‌لینک‌های رسانه‌های اجتماعی در گوگل موردتوجه قرار می‌گیرند.
  6. سئو برای رسانه‌های اجتماعی – سیگنال‌های اجتماعی اساساً سئوی رسانه‌های اجتماعی هستند؛ زیرا هرچه سیگنال‌های بیشتری از آن پلتفرم دریافت کنند، محبوب‌تر می‌شوند.
  7. تنوع بک‌لینک – تنوع لینک به مفهوم داشتن انواع مختلف بک‌لینک‌ها و سیگنال‌ها از منابع مختلف است. این به شما کمک می‌کند تا در کنار سایر تلاش‌های سئوی خود موفق‌تر عمل کنید.

چگونه سوشیال سیگنال را افزایش دهیم؟

چگونه سیگنال‌های اجتماعی خود را افزایش دهیم؟

چند راه وجود دارد که می‌توانید سوشیال سیگنال خود را افزایش دهید. بیایید به چند مورد از ساده‌ترین راه‌ها نگاهی بیندازیم.

۱. وب‌سایت خود را لینک دهید.

حتماً در پروفایل خود به سایت خود لینک دهید. وقتی افراد نمایه شما را از طریق موتورهای جستجو یا از طریق پلتفرم‌های اجتماعی پیدا کنند، ممکن است مقداری ترافیک مستقیم دریافت کنید.

۲. برای فالوورها و تعاملات جعلی هزینه نکنید.

اگرچه تعامل در رسانه‌های اجتماعی مفید است، فالوورهای جعلی و تعامل از ربات‌ها یا نرم‌افزارهای رایانه‌ای سودمند نیستند.

واقعیت این است که پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی می‌توانند ربات‌ها را شناسایی و حذف کنند.

بنابراین، اگرچه این لایک‌ها یا تعامل‌ها ممکن است در کوتاه‌مدت به شما کمک کند، اما به‌احتمال زیاد موقتی هستند. هم چنین ارزش ریسک یا قیمتش را ندارد.

۳. call-to-action را انجام دهید.

از فراخوان برای تشویق مشارکت استفاده کنید. درخواست از بینندگان برای لایک کردن، اشتراک‌گذاری و نظر دادن می‌تواند به طور قابل‌توجهی باعث افزایش تعامل شود.

۴. از افزونه‌های اشتراک‌گذاری رسانه‌های اجتماعی استفاده کنید.

برای سهولت در اشتراک‌گذاری محتوای خود از افزونه‌ها استفاده کنید. بسیاری از افزونه‌های رسانه‌های اجتماعی وجود دارد که می‌توانید در وبلاگ خود برای درج پیوند به محبوب‌ترین پلتفرم‌های اجتماعی استفاده کنید که به کاربران این امکان را می‌دهد تا مستقیماً یک بخش از محتوا را در پلتفرم‌های مختلف به اشتراک بگذارند.

این مورد به افزایش دیده‌شدن کمک می‌کند، به موتورهای جستجو نشان می‌دهد که محتوای مرتبط و باکیفیت ایجاد می‌کنید و بک‌لینک‌هایی به وب‌سایت شما ایجاد می‌کند.

۵. فقط بهترین محتوای خود را به اشتراک بگذارید.

فقط بهترین محتوای خود را به اشتراک بگذارید. این ممکن است کمی غیرمنطقی به نظر برسد، زیرا می‌خواهید برای همه محتوای خود ترافیک داشته باشید. بااین‌حال اشتراک‌گذاری تنها بهترین محتوایتان به شما کمک می‌کند بیشتر در رسانه‌های اجتماعی موردتوجه قرار بگیرید. به‌عنوان‌مثال، فیس‌بوک محتوای صفحاتی که تعامل زیادی دارند را نشان می‌دهد؛ بنابراین با ارسال تنها بهترین محتوای خود، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که همه پست‌های شما دارای نرخ تعامل خوبی هستند که به محتوای شما اجازه می‌دهد بیشتر نشان داده شود.

۶. پست روزانه

یک کانال اجتماعی فعال و به‌روزرسانی منظم به مردم و موتورهای جستجو می‌گوید که وب‌سایت و شرکت شما فعال و مرتبط هستند.

مردم از حضور شما در رسانه‌های اجتماعی برای کسب اطلاعات در مورد شرکت، محصولات، خدمات، مشتریان و توانایی پاسخگویی به نیازهایشان استفاده می‌کنند.

به یاد داشته باشید زمانی که یک کمپین جدید اجرا می‌کنید یا می‌خواهید بخش خاصی را در وب‌سایت خود برجسته کنید، آن را به‌روز کنید.

۷. محتوای مرتبط را ارسال کنید.

خیلی ترغیب‌کننده است که در جریان آخرین روندهای اجتماعی قرار بگیرید و فکر کنید که باید در مورد هر تعطیلات یا موضوعات رسانه‌های اجتماعی پست بگذارید. اما دنبال‌کنندگان رسانه‌های اجتماعی، شما را برای محتوای مرتبط در مورد شرکت، صنعت و برند شما دنبال می‌کنند.

موتورهای جستجو به دنبال پست‌هایی هستند که هدف جستجو را برآورده و بازدید و اشتراک‌گذاری ایجاد می‌کنند. کانال اجتماعی خود را با محتوایی که هدف جستجو را برآورده نمی‌کند پر نکنید.

۸. محتوای مفید و باارزش پست کنید.

مردم معمولاً کل مطلب را نمی‌خوانند، آنها را کم‌کم می‌خوانند؛ بنابراین پست‌های اجتماعی شما باید در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ لازم را ارائه کنند.

نوشتن محتوای سودمند و باارزش فقط در یک جمله را تمرین کنید. اگر نمی‌توانید ارزش و فایده را در یک یا دو جمله بیان کنید، نشانه‌ای است که وبلاگ، مقاله یا صفحه وب شما نیاز به بهبود دارد.

۹. اجتماعی باشید.

به نظرات پاسخ دهید و هنگامی که محتوای شخص دیگری را پست می‌کنید، نویسنده را در پست اجتماعی خود برچسب‌گذاری کنید و محتوایی را که مفید می‌دانید به اشتراک بگذارید.

۱۰. انسان باشید.

مردم دوست دارند با افراد دیگر ارتباط برقرار کنند. اطمینان حاصل کنید که پست‌های شما به‌گونه‌ای نوشته می‌شوند که شما با فالوورهایتان صحبت می‌کنید. ارتباط با فالوورهای خود را آسان کنید. مردم بیشتر احتمال دارد که پست‌ها را به اشتراک بگذارند و روی آدرس‌های اینترنتی پلتفرمی که با آنها صحبت می‌کند کلیک کنند. فالوورهای خود را بشناسید و محتوای مناسب را به آنها ارائه بدهید.

در نهایت، باید بدانید که چرا در رسانه‌های اجتماعی هستید، بهترین استراتژی اجتماعی برای هر کانال اجتماعی برند شما چیست و به دنبال‌کنندگان خود محتوایی بدهید که شامل اطلاع‌رسانی، آموزش و تحریک کنجکاوی است.

وقتی این کار را انجام می‌دهید، سیگنال‌های اجتماعی موردنیاز برای جلب‌توجه موتورهای جستجو را دریافت می‌کنید که به شما کمک می‌کند در جستجوها رتبه بالاتری داشته باشید.

سخن پایانی

درحالی‌که سوشیال سیگنال ممکن است لزوماً تأثیر مستقیمی بر رتبه‌بندی شما نداشته باشند، (حداقل در مورد گوگل) مطمئناً می‌توانند بر سایر موتورهای جستجو تأثیر بگذارند و یافتن محتوای شما و پیونددادن به آن را برای دیگران آسان‌تر کنند. همچنین ممکن است مقداری ترافیک مستقیم از پروفایل‌های رسانه‌های اجتماعی خود دریافت کنید؛ بنابراین این یک مزیت اضافی نیز است که قطعاً تمرکز بر رسانه‌های اجتماعی را به‌عنوان یکی از عناصر استراتژی کلی سئو و بازاریابی دیجیتال ارزشمند می‌کند.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت