پاپ‌آپ چیست؟ و چگونه به بالابردن نرخ تبدیل کمک می‌کند؟

توسط | آذر 22, 1401 | طراحی سایت | 0 نظر

17 دقیقه

آیا برای شما هم اتفاق افتاده که وارد یک سایت شوید و ناگهان از هر طرف سایت تبلیغات متنوع بر روی صفحه مرورگرتان سرازیر شود؟ هرکدام از این تبلیغات عناوین و محتوای مختلفی دارند؛ مثلاً بعضی از آن‌ها شما را به تماشا یا بازدید از سایت خود دعوت می‌کنند. برخی دیگر از شما می‌خواهند تا به محصولاتشان امتیاز دهید. حتی گاهی اوقات امکان دارد از کاربر سؤالاتی مبنی بر اینکه آیا آن‌ها از خروج خود از این سایت مطمئن هستند و یا به خرید محصولات گوناگونشان علاقه دارند، پرسیده شود.

اغلب کاربران با دیدن این حجم از تبلیغات، پا به فرار گذاشته و با چند کلیک ساده سعی در بستن صفحات دارند. اینکه یک کاربر تلاش کند تا پنجره‌های باز شده را ببندد نیز، به افزایش نرخ پرش سایت شما کمک زیادی می‌کند. به این نوع از آگهی‌ها پاپ گفته می‌شود.

اکثر وب‌سایت‌ها امروزه حداقل از یک یا دو پنجره پاپ‌آپ برای پیشرفت و بالابردن نرخ تبدیل خود استفاده می‌کنند. ما در این مقاله تلاش کردیم تا راهنمای کاملی از طرز استفاده از پاپ‌آپ و انواع آن را برایتان شرح دهیم.

مفهوم پاپ‌آپ به چه معناست؟

پاپ‌آپ در واقع همان پنجره‌هایی هستند که در صفحات وب از آن‌ها به‌منظور تبلیغات، اطلاع‌رسانی و موارد دیگر استفاده می‌شود. عموماً این ابزارها برای صاحبان سایت منابع درآمد مناسبی به شمار می‌روند.

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم؛ اکثر مواقع پاپ‌آپ‌ها به‌عنوان یک مزاحم و عواملی که سبب اختلال در حین استفاده از وب‌سایت‌ها هستند، تلقی می‌شوند. بنابراین باید در انتخاب تبلیغاتی که قرار است با شیوه پاپ‌آپ انتشار یابند نهایت وسواس را به کار برد. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که در بعضی موارد پاپ‌آپ‌هایی با ریشه ویروسی در وب‌سایت‌ها ظاهر می‌شوند؛ که حتی خود صاحب سایت نیز از وجود آنها بی‌خبر است.

به‌طورکلی پاپ‌آپ دو معنی مرتبط با رایانه دارد:

۱) پنجره

یکی از آن‌ها به مفهوم پنجره اشاره می‌کند. منظور نوعی پنجره مزاحم است که بدون اینکه کاربر درخواست پنجره جدیدی در صفحه وب کند، به طور خودکار از لیست پرونده‌ی برنامه باز می‌شود. اغلب این پنجره‌های بازشو از طریق وب‌سایت‌هایی که تلاش در تبلیغ، تبلیغاتی با جذابیت کمتری دارند شکل می‌گیرند. این نوع پاپ‌آپ‌ها معمولاً در هنگام بازدید کاربران از سایت و یا زمانی که آن‌ها در تلاش برای بستن صفحه وب هستند، ظهور می‌کنند.

پنجره‌های بازشو ممکن است در مقابل پنجره اصلی وب‌سایت و یا در پشت صفحه وب ظاهر شوند. در اصل به پنجره‌هایی که پشت صفحه اصلی تشکیل می‌شوند، pop-under می‌گویند.

۲) منو

دیگری به نوعی منو اشاره دارد. در معنای دوم، منظور نوعی از منوهای موجود در برخی اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارهای تلفن همراه است. کاربر با کلیک کردن روی این منوها، سبب بازشدن صفحاتی روی صفحه اصلی وب می‌شوند که اغلب به نمونه‌های جمع‌شونده معروف‌اند. منوی پاپ‌آپی اصولاً موجب تسریع در دسترسی به عملکردهای رایج در انواع برنامه‌ها را فراهم کرده و توسط سیستم‌عامل‌های مختلف و همچنین برنامه‌های اندرویدی قابل‌استفاده هستند.

البته منظور ما از عبارت پاپ‌آپ در کل این مقاله معنای نخست آن یعنی پنجره‌های بازشو است.

تاریخچه پاپ‌آپ

اولین تبلیغات پاپ‌آپی در دهه ۹۰ میلادی توسط زاکرمن، در وب‌سایت tripod انجام شدند. اتان زاکرمن یک پژوهشگر رسانه‌ای، وبلاگ‌نویس و همچنین فعال حوزه اینترنت اهل آمریکا بود. او یکی از اعضای کمپانی tripod (یکی از اولین شرکت‌های موفق در حوزه دات‌کام) به شمار می‌رفت و در طول سال‌های ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۹ در آن مشغول به فعالیت بود.

زاکرمن در این شرکت در زمینه‌ی طراحی وب‌سایت و اجرای آن کار می‌کرد. کل درآمد این وب‌سایت به طور انحصاری از طریق تبلیغات به دست می‌آمد. پس از مدتی یکی از کسانی که به وب‌سایت سفارش تبلیغات داده بود، به دلیل اینکه در هنگام انتشار بنر تبلیغاتی خودش، یک بنر نامربوط در کنار صفحه مشاهده کرده، از این وب‌سایت شکایت کرد. زاکرمن پس از این اتفاق، تصمیم گرفت تا راهی برای برقراری ارتباط یک آگهی با کاربر بدون آنکه آن آگهی مستقیم روی صفحه ظاهر شود، بیابد. پس از گذشت مدت کوتاهی توانست کدی را بنویسد که تبلیغ جدا از محتوای اصلی سایت بتواند در صفحه‌ای متعلق به خود باز شود. یعنی در اصل راه‌حل زاکرمن این بود که در هنگام بازکردن صفحه اصلی سایت یک پنجره جدید مخصوص آگهی‌های موردنظر نیز نمایان شود.

او طی سال‌های ۹۴ تا ۹۹ میلادی، توانست این کدنویسی را تکمیل کرده و در اختیار کاربران قرار دهد. به همین دلیل است که از او به‌عنوان اولین مخترع پاپ‌آپ یاد می‌شود. اما پس از نزدیک به یک دهه در سال ۲۰۱۵ زاکرمن در یک مقاله بیان کرد که پروژه اجرا کردن پاپ‌آپ با شکست مواجه شده و ادامه دادن آن بی‌فایده است.

او در ادامه افزود که از کار خود (ابداع پاپ‌آپ) پشیمان است؛ چرا که کدهای پاپ‌آپ به‌منظور راه‌اندازی پنجره و بروز آگهی‌ها نوشته شدند. زاکرمن قصدش این بود که با روش پاپ‌آپ تبلیغات در پنجره مجزای باز شوند و موجب اذیت و آزار کاربران نشود.

انواع مختلف پاپ‌آپ با فرمت پنجره‌های بازشو کدام‌اند؟

انواع مختلف پاپ‌آپ با فرمت پنجره‌های بازشو کدام‌اند؟

انواع مختلف پاپ‌آپ با فرمت پنجره‌های بازشو کدام‌اند؟

۱) پنجره‌های خوش آمدگویی و پنجره‌های ورودی:

یکی از رایج‌ترین پاپ‌آپ‌ها در قالب صفحه‌های وب‌سایت پنجره‌های خوش آمد گویی یا ورود هستند. در واقع اگر می‌خواهید که کاربران به‌محض ورود به صفحه با تبلیغ شما مواجه شوند، بایستی از این فرمت پاپ‌آپ استفاده کنید. سعی کنید تا با لحن و فونت مناسب پنجره موردنظر خود را طراحی نمایید.

۲) پنجره‌های خداحافظی یا خروجی:

این نوع پنجره نسبت به پنجره‌های خوش آمد گویی باید جذابیت بصری بیشتری داشته باشد. چرا؟ چون که همه افراد تلاش می‌کنند تا میزان حضور بازدیدکنندگان در سایت را افزایش دهند. به همین جهت پنجره‌های خروجی طوری طراحی می‌شود تا به‌محض این که کاربر بخواهد از سایت خارج شود؛ پاپ‌آپ‌ از این حرکت ممانعت به عمل آورد.

یکی از خلاقانه‌ترین ایده‌ها برای راه‌اندازی پاپ‌آپ خداحافظی یا خروجی؛ قراردادن کد تخفیف در این پنجره‌های بازشو است. به این‌گونه که کاربر در حین اینکه سعی دارد از سایت شما خارج شود با کد تخفیفی روبرو می‌شود؛ بنابراین تصمیم می‌گیرد تا مدت بیشتری در سایت بماند و خریدش را نهایی کند.

۳) پاپ‌آپ اسکرول:

پاپ‌آپ‌های اسکرول زمانی برای کاربر نمایش داده می‌شوند که مقداری از وب‌سایت را اسکرول یا گذرانده باشند. بسیاری از مدیران وب‌سایت‌ها، به‌جای استفاده از پاپ‌های ورودی و خروجی سعی می‌کنند تا تبلیغات را با روش اسکرول منتشر کنند. چرا که نسبت به آنها کاربرد بیشتری دارد و کاربران هنگامی که شروع به اسکرول کردن سایت می‌کنند و تلاش دارند تا با شما تعامل بگیرند، ناگهان پاپ‌آپ ظاهر شده و تبلیغات به شکل عادی برای او نمایان می‌شوند.

۴) پاپ‌آپ مبتنی بر تایم:

پاپ‌آپ‌هایی که بر پایه تایم طراحی شده‌اند، به ورود و خروج کاربر ارتباطی ندارد؛ بلکه پس از مدت مشخصی، مثلاً پس از یک دقیقه برای آنها به نمایش درمی‌آیند.

این نوع پاپ‌آپ، تأثیر بسیاری در میزان موفقیت تبلیغاتتان دارد؛ چرا که شما به کاربر اجازه می‌دهید تا زمان معینی را در سایت بگذراند. با همین مدت‌زمان کوتاه اعتماد او جلب شده سپس تبلیغ یا خبرنامه‌ای برایش ارسال خواهد شد. بر اساس مطالعات انجام شده، بهترین تایم برای نمایش پاپ‌آپ در وب‌سایت‌های خبری، کمتر از ۳۰ ثانیه پس از ورود کاربر و در وب‌سایت‌های فروشگاهی زیر ۶۰ ثانیه است.

۵) پاپ مبتنی بر تعامل:

یکی از انواع کاربردی پاپ‌آپ، پاپ‌آپ‌هایی هستند که بر اساس تعاملات کاربران با وب‌سایت عمل می‌کند؛ مثلاً درصورتی‌که کاربر در سایت حرکت کرده، روی قسمت‌های مختلف آن کلیک کند و به صفحات خاصی برود، پیشنهادهای ویژه در قالب یک پاپ‌آپ، برای او ارسال خواهد شد.

پاپ‌آپ‌های مبتنی بر تعامل، از بهترین نوع آنها محسوب می‌شوند؛ چون پس از تعامل مثبت کاربر وب‌سایت با رضایت خود او ظاهر می‌شوند و دیگر صاحبان نگران نرخ پرش نیستند.

البته اگر در طراحی این نوع از پاپ‌آپ نیز خلاقیت و دقت لازم را به کار نگیرید، بازهم کاربران از دیدن آن‌ها کلافه شده و سعی می‌کنند تا به هر صورتی که امکان دارد از سایت خارج شوند.

۶) پاپ‌آپ بر اساس کلیک:

پاپ‌آپ‌های کلیکی، زمانی که کاربر وارد سایت شده و تصمیم دارد تا روی یک لینک کلیک کند فعال می‌شوند. این پاپ‌آپ‌ها کاربرد بسیار زیادی دارند؛ مثلاً اگر شما بخواهید با لینک‌سازی، زنجیره معینی را در سایت پیش ببرید، کافی است تا با طراحی پاکت‌های حاوی اطلاعات مفید، به‌جای هدایت مشتریان به صفحات جدید، آن دانسته‌ها را به شکل خلاصه به آن‌ها ارائه کنید. پاپ‌آپ‌های کلیکی قابلیت اجرایی خلاقانه‌ای دارند؛ بنابراین شما تنها به یک ایده‌پردازی مناسب برای موفق شدن در این عرصه نیاز خواهید داشت.

نمونه‌های دیگر

در دسته‌بندی دیگری که کارشناسان تکنولوژی در زمینه پاپ‌آپ ارائه نموده‌اند، نمونه‌های دیگری از آنها نیز وجود دارند که به شرح ذیل است:

۱) پاپ‌آپ‌های اورلیزر یا پوشش‌دهنده:

پاپ‌آپ‌های پوشش‌دهنده، به‌نوعی از پنجره‌های بازشو تلقی می‌شوند که در صفحات مختلف باز شده اما کل صفحه را فرامی‌گیرد. بیشتر از این نوع پاپ‌آپ در تبلیغ محصولات متنوع، پیشنهاد دانلود کتاب‌های دیجیتالی، مطالعه یک پژوهش و یا دریافت کد، رمز عبور و ایمیل کاربران به کار می‌روند.

۲) پاپ‌آپ‌های مودالز

پاپ‌آپ‌های مودالز، به شکل باکس و جعبه‌هایی در کنار صفحات وب‌سایت‌ها نمایان می‌شوند و عموماً از کاربر می‌خواهند تا اطلاعات خود را برای ثبت‌نام و عضویت در سایت، تکمیل و یا یک فرم نظرسنجی را پر کنند. پاپ‌آپ مودالزها قابلیت فراوانی دارد. اما ویژگی بارز آنها این است که در زمان فعال‌سازی بقیه گزینه‌ها غیرفعال خواهند شد.

۳) پاپ‌آپ‌های اینترستایتالز:

این نوع پاپ‌آپ، بر عکس پاپ‌آپ پوشش‌دهنده، تمام صفحه را در بر گرفته و شما درصورتی‌که بخواهید صفحه اصلی را مشاهده کنید، باید آن را بسته و از آن عبور کنید. در اکثر مواقع پاپ‌آپ‌های گزینه خروج یا بستن کوچکی دارند اما در برخی موارد، مشکل از این موضوع جدی‌تر است. مثلاً بعضی سایت‌ها تا زمانی که فرایندهای خاصی مثل عضو شدن در شبکه‌های اجتماعی آن‌ها و یا به اشتراک گذاشتن سایت میان دوستانتان را انجام ندهید، نمی‌توانید به محتوای اصلی سایت دسترسی داشته باشید.

ویژگی‌های یک پاپ‌آپ خوب

چگونه می‌توان یک پاپ‌آپ با نتیجه فوق‌العاده طراحی کرد؟ یک پاپ‌آپ خوب باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

۱) در موارد ضروری استفاده شود:

کار کردن با پنجره‌های بازشو کار آسانی نیست؛ ولی غلبه بر این دیدگاه که همه پاپ‌آپ‌ها آزار دهنده بوده و موجب دور شدن مخاطبان از سایت می‌شوند، به‌هیچ‌وجه کار ساده‌ای برای اهالی دنیای دیجیتال نیست. شما همیشه از این پنجره‌های بازشو و جذاب، برای رسیدن به اهداف خوب استفاده کنید؛ تا مردم با دیدن آنها به خواندن مطالب شما تا پایان ادامه دهند. در این صورت پاپ‌آپ وسیله‌ای برای بالابردن میزان ارتباط کاربران با شما خواهد بود. در نتیجه می‌توانید سایت خود را به بالاترین سطح جست‌وخیز و پرش برسانید.

۲) به‌هیچ‌وجه آن را قطع نکنید:

با اولین بازخورد منفی، تصمیم بر بستن تمام پاپ‌آپ‌هایتان نگیرید. روش‌های زیادی برای جلب اعتماد مخاطبان با استفاده از پاپ‌آپ، بدون ذره‌ای آزار و اذیت برای آن‌ها وجود دارد. یک پنجره بازشو مناسب، می‌تواند انگیزه افراد را برای خواندن مطلب به شما تا انتها افزایش دهد؛ حتی اگر مجبور به بستن آن باشد.

پاپ می‌تواند ایمیل شما را به‌منظور ارتباط بیشتر با مشتریان در اختیار آنها قرار داده و همین موضوع باعث می‌شود تا یک پنجره بازشو معامله‌ای برد – برد برایتان رقم بزند. پس هیچگاه پا پس نکشید.

۳) زیبایی بصری ایجاد کنید:

معمولاً پاپ‌آپ‌ها برای سایت‌ها در قالب سیستم‌عامل ویندوز طراحی می‌شود. به همین خاطر وقتی با گوشی‌های تلفن همراه، وارد آن‌ها می‌شوید پاپ‌آپ‌ها دفرمه هستند و موجب بدریخت شدن و به‌هم‌ریختن آن وب‌سایت می‌شوند. برای رفع این مشکل سعی کنید تا هر پاپ‌آپی را برای نسخه‌های سیستم‌عامل تلفن‌های همراه نیز بهینه‌سازی کنید. این نسخه به‌تدریج خود را با نسخه دسکتاپ سازگار خواهد کرد.

۴) از پاپ‌آپ‌های مبتنی بر زمان استفاده کنید:

این نوع پاپ‌آپ‌ها کمترین آمار اذیت و آزار کاربران را دارند؛ بنابراین به‌هیچ‌عنوان به فرضیات غلط توجه نکرده وسعی کنید تا از این نوع پاپ‌آپ برای تبلیغ محصولات خود بهره بگیرید.

۵) به کاربران انگیزه بدهید:

از پاپ‌آپ برای ارائه پیشنهادهای جذاب و مرتبط با مطالب ارائه شده استفاده کنید. پنجره‌های بازشو از چارچوب‌های زمانی گوناگونی می‌توانند به بهتر ارائه شدن محتوای سایتتان کمک کنند. مثلاً در یک مبحث آموزشی برای چیدمان منزل با ارائه یک فیلم، می‌توان انگیزه کاربر را برای بهترشدن وضعیت یادگیری‌اش بالا ببرد.

 

معایب پاپ‌آپ چیست؟

  1. پنجره‌های بازشو، اغلب موجب رنجش مخاطبان شده که بزرگ‌ترین ایراد آنها به شمار می‌رود.
  2. بلاک‌کننده‌های پاپ‌آپی: ممکن است در صورت منتشر شدن اخبار مبنی بر اینکه گوگل سعی دارد تا تبلیغات پاپ‌آپی را سرکوب کند، مجبور باشید تا بعد از نصب آن‌ها دوباره در مورد آنها تجدیدنظر کنید.
  3. هرزنامه‌ها: قراردادن تعداد زیادی پاپ‌آپ در یک صفحه موجب پنهان شدن مطالب اصلی سایت می‌شود. همچنین کاربران در هنگام روبرو شدن با این حجم از تبلیغات به طور ناخودآگاه سعی می‌کنند تا از سایت خارج شوند برای جلوگیری از این رخداد می‌بایستی در انتشار پاپ‌آپ‌های اضافی و مشابه خودداری کنید؛ چرا که آنها فوق‌العاده آزاردهنده هستند.

 

آیا پاپ‌ آپ می‌تواند در سئوی سایت تأثیرگذار باشد؟

آیا پاپ‌ آپ می‌تواند در سئوی سایت تأثیرگذار باشد؟

آیا پاپ‌ آپ می‌تواند در سئوی سایت تأثیرگذار باشد؟

گوگل از تاریخ ۱۰ ژانویه سال ۲۰۱۷ میلادی وب‌سایت‌هایی که از پاپ‌آپ‌های مزاحم برای تبلیغات استفاده می‌کنند، را مجازات کند. این البته شامل مواردی که مرتبط با محتوای اصلی صفحه باشد، نمی‌شود. بلکه هدف گوگل این است که پاپ‌آپ‌هایی که هیچ ربطی به محصولات، مطالب، نام تجاری شما نداشته باشند و موجب بهبود تجربه مشتریان نشوند را مسدودسازی کند. یک پاپ‌آپ نامربوط می‌تواند موجب تأثیر منفی در سئو و رتبه‌بندی سایت از دیدگاه گوگل شود.

اما درصورتی‌که بتوانید از حداکثر استانداردها در انتشار پاپ‌های موردنظرتان استفاده کنید، آنها می‌توانند در کسب نرخ تبدیل مشتریان به شما کمک زیادی کنند.

اصولاً جلب‌توجه مشتریان کار بسیار پیچیده و دشواری برای مدیران وب‌سایت‌ها محسوب می‌شود؛ اما پاپ‌آپ‌ها می‌توانند در این زمینه بسیار مؤثر واقع شده و نظر مخاطبان را به‌راحتی جلب کنند.

نکته:

توجه داشته باشید تنها جذابیت بصری در پنجره‌های بازشو نمی‌تواند باعث پیشرفت سایت شما شود؛ این پاپ‌آپ‌ها علاوه بر زیبایی باید در زمان و مکان درستی ظاهر شوند و در مورد نحوه نمایش آن‌ها به بازدیدکنندگان نیز برنامه‌ریزی دقیقی صورت‌گرفته باشد. بسیاری از مردم با استفاده از نرم‌افزارهایی مانند گوگل کروم یا فایرفاکس به‌راحتی می‌توانند پاپ‌آپ‌های شما را دور بزند و آنها را به طور کامل متوقف کنند.

نتیجه‌گیری:

استفاده از پاپ‌آپ مانند راه‌رفتن بر روی یک‌تیغ دو لبه است. یعنی درحالی‌که یک روش بسیار کاربردی به‌منظور بهینه‌سازی فضای وب‌سایت و همچنین عاملی برای افزایش نرخ تبدیل مخاطبان به روش دلخواه شما به شمار می‌رود، می‌تواند به همان مقدار برای آنها آزار دهنده و غیرقابل‌تحمل بوده و باعث شود آنها به‌سرعت از وب‌سایت شما خارج شوند؛ بنابراین باید در انتخاب نوع پاپ‌آپ و طریقه انتشار آن تمرکز زیادی داشته باشید و تلاش کنید که دانش بهره‌برداری از آن‌ها (مثل زمان، نوع و هدف استفاده) را به‌خوبی تحلیل وپس از آن شروع به استفاده کنید.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت