فهرست مطالب این مقاله
امروز میخواهیم در خصوص بازاریابی ویدئویی با شما صحبت کنیم. ویدئوها؛ این دنیای پر از تنوع محتوا و زرقوبرق که بر دیدهشدن و پسندیده شدن محصول یا خدمات شما تأثیر میگذارند. با ما همراه شوید تا بیشتر از این عبارت سر درآوریم.
برای اینکه بدانیم بازاریابی ویدئویی چیست، چه هدفی دارد و مزایا و معایب آن کدام است، ابتدا باید با مفهوم خود بازاریابی آشنا شویم.
شما از بازاریابی چه برداشت ذهنی دارید؟ احتمالاً فکر میکنید منظور از آن تبلیغ کردن و ارائهی یک محصول برای جلب مشتری و فروش بیشتر است. اما این واژه معانی گستردهتری از اینها دارد.
بازاریابی چیست؟
بازاریابی واژهای است که در صنعت و تجارت بسیار استفاده میشود و امروزه کاربرد آن را در تمامی کسبوکارها شاهد هستیم. از این واژه در طول تاریخ معانی مختلفی برداشت شده و هرکدام از صاحبنظران تعریف متفاوتی از آن ارائه دادهاند. در این بین اگر بخواهیم به یک تعریف واحد و مشخص بپردازیم، به جدیدترین تعریف بازاریابی بسنده میکنیم. این تعریف در سال 2007 ارائه شد و 6 سال بعد یعنی در سال 2013 مجدداً مورد بازنگری قرار گرفت و همچنان همان گونه قابل استناد بود. این تعریف ازاینقرار است:
“بازاریابی مجموعهی نهادها، فعالیتها و فرایندهایی است که به خلق، ارتباط [اطلاعرسانی و کسب اطلاع]، تحویل و تبادل پیشنهادها (Offerings) مربوطاند. مبادلههایی که برای مشتریان، کارفرما، شرکا و در مقیاس بزرگتر، جامعه، ارزشمند محسوب میشوند. ”
این روزها شاید بازاریابی به آن شیوهی سنتی و روشهای قدیمی دیگر مدنظر نباشد. مخصوصاً از زمانی که اینترنت در دنیا گسترش پیدا کرد و شبکههای اجتماعی مختلف بهسرعت روی کار آمدند. در دنیای امروزی ما بیشتر با مفهوم بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ سر و کار داریم.
بازاریابی دیجیتال چیست؟
دیجیتال مارکتینگ شامل تمامی ابزارها، وسایل، فعالیتها و اقداماتی است که برای بازاریابی محصولات و خدمات در بستر دیجیتال (مانند موبایل، اینترنت، وب و سایر ابزارهای دیجیتالی) صورت میگیرد.
ویدئو مارکتینگ هم یکی از انواع روشهای بازاریابی است و با دیجیتال مارکتینگ پیوند عمیقی دارد؛ چرا که شما ویدئو میگیرید تا آن را در بستر اینترنت منتشر کنید و به علاقهمندان، مخاطبین و یا مشتریانتان نمایش دهید.
تعریف بازاریابی ویدئویی یا ویدئو مارکتینگ
ویدئو مارکتینگ به زبان ساده یعنی ساخت و تولید یک ویدئو در مورد محصول یا خدمات یک شرکت و سپس انتشار آن در بستر اینترنت و دنیای دیجیتال بهمنظور جذب مخاطب هدف.
همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم، ویدئو مارکتینگ یکی از روشهای بازاریابی است و کمک میکند تا مخاطبین شما از طریق این ویدئو جذب برند شما شده و از مخاطب به مشتری تبدیل شوند.
در مورد ویدئو مارکتینگ یک جملهی معروف هست: “اگر یک عکس میتواند هزاران حرف را بیان کند، پس تصور کنید یک ویدئو چه میکند؟ ”
آیا میدانید ما چند نوع ویدئو داریم؟
انواع ویدئوهای بازاریابی
ویدئوهای توضیحی
همانطور که از اسمشان پیداست، این مدل ویدئوها توضیحات کاملی در خصوص محصول و ویژگیهای آن ارائه میکنند. اگر لیستی از سؤالات متداولی که ممکن است برای مشتری پیش بیاید، تهیه کنید، خیلی راحت میتوانید به همهی این سؤالات در ویدئو پاسخ داده و برایشان توضیحی بیاورید.
دموی محصول
دمو به نسخهی نمایشی محصول معروف است و این مدل ویدئوها بیشتر برای مشتریانی که از قبل قصد خرید دارند، تهیه میشود تا در خصوص ویژگیها و برتری محصولات شما بیشتر بدانند.
مصاحبه
ذر طی این مدل از ویدئوها، از شخص سؤال پرسیده و جواب دریافت میشود
وبینارها
به سمینارهایی که در بستر اینترنت (وب) برگزار میگردند، وبینار گفته میشود. برگزارکنندگان وبینار از این طریق با مخاطبین و مشتریانشان ارتباط میگیرند و به معرفی محصولات یا خدمات خود میپردازند.
آموزشی
بسیاری از کسبوکارها برای اینکه بتوانند توجه مخاطب را جلب کرده و او را با خود همراه سازند، در کنار ویدئوهای تبلیغاتی خود از ویدئوهای آموزشی هم استفاده میکنند.
موشنگرافیک
ویدئوهای موشنگرافیک که به معنی گرافیک متحرک و پویا است، از انواع جذاب ویدئوهای تبلیغاتی بوده که محبوب مخاطبین هم هستند. از موشنگرافیکها در زمینههای آموزش و اطلاعرسانی، تبلیغاتی و … استفاده میشود.
چرا بازاریابی ویدئویی؟
شاید برایتان سؤال باشد که چرا برای معرفی محصولات و خدماتمان باید از بازاریابی ویدئویی استفاده کنیم؟ چرا از این روش نسبت به سایر روشها استقبال بیشتری شده است؟
پاسخ روشن است. بهخاطر مزایا و جذابیتهایی که این روش بازاریابی دارد.
همین شما اگر بخواهید وسیلهای در اینترنت برای خودتان یا دیگران سفارش دهید، ترجیح میدهید از روی متن و توضیحات آن را انتخاب کنید یا حداقل یک فیلم یا ویدئوی کوتاه از آن محصول را ببینید و سپس اقدام به خرید نمایید؟
مسلماً اعتماد شما برای خرید محصول زمانی بیشتر جلب میشود که علاوه بر عکس بتوانید ویدئویی از آن وسیله یا محصول هم ببینید و آن را از تمام زوایا مورد بررسی قرار دهید. ویدئو کاری میکند تا شما بیشتر با مخاطبینتان احساس نزدیکی بیشتری کنید و بهتر با آنها ارتباط بگیرید.
اگر شما صاحب کسبوکاری هستید و یا برندی خاص خود دارید باید از انواع روشهای تولید محتوا برای جذب و علاقهمند کردن مخاطب استفاده کنید. هم بهصورت نوشتاری هم عکس هم ویدئو هم پادکست یا فایلهای صوتی و . … البته باید به نوع بیزینس خود توجه کنید که کدام یک از اینها برایش مناسبتر است و بعد بر اساس همان حرکت نمایید.
خلاصه که از تأثیر ویدئو مارکتینگ غافل نشوید و همیشه از آن استفاده کنید. در ادامه دلایلی که باید از ویدئو مارکتینگ در کسبوکارتان استفاده کنید را برایتان برمیشماریم:
- اثرگذاری بیشتر ویدئو روی مخاطبین و مشتریان
- جلب اعتماد بیشتر مشتریان و کمک به آنها برای انتخاب راحتتر
- افزایش تعامل و ارتباطات با مشتریان
- افزایش فروش با استفاده از تکنیکهای جذب مشتری
- معرفی بهتر محصولات و خدمات، نمایش بهتر آنها و ارائهی توضیحات کاملتر دراینخصوص.
در ویدئو در مورد چه چیزهایی صحبت کنیم؟
اگر شما صاحب کسبوکاری هستید موضوعات زیادی دارید تا در مورد آن صحبت کنید کافی است کمی تحقیق کنید، به رفتار رقبایتان دقت کنید و به دنبال ایدههای جدید باشید؛ آنگاه حرفهای زیادی برای گفتن خواهید داشت. به لیست زیر دقت کنید:
- در ویدئوها از خودتان بگوئید. خودتان را معرفی کنید تا مخاطبین و مشتریان بیشتر شما را بشناسند.
- داستان شروع کسبوکار خود را بیان کنید.
- روی برندسازی شخصیتان کار کنید و به این منظور از ویدئو مارکتینگ بهره بگیرید.
- وبسایت، شبکههای اجتماعی و بهطورکلی راههای ارتباطی با مشتریانتان را معرفی کنید.
- به معرفی محصولات یا خدمات خود بپردازید، از ویژگیها و مزایا و محاسنش بگوئید، اینکه چه کاربردی دارند و چه مشکلی را از مشتریان حل میکنند.
- در مورد چگونگی استفاده از محصولتان به مشتریان آموزش دهید. بهطورکلی بخشی به نام راهنمای مشتریان ایجاد کنید.
- در مورد اتفاقات و رویدادهای جدید کاری خود ویدئو درست کنید. مثلاً تخفیفهای هیجانانگیز، جوایز، معرفی محصول جدید یا تغییر در محصولات قبلی و …..
انواع پلتفرمها برای انتشار ویدئو کداماند؟
فرض کنیم که شما ویدئوهای بازاریابی و تبلیغاتی خود را ساختهاید و در این ویدئوها توضیحات کاملی در مورد محصولات و خدمات خود ارائه کردهاید. حالا وقت آن است که این ویدئوها را به سمع و نظر مشتریانتان برسانید. شاید بپرسید چگونه؟ کجا باید این ویدئوها را نشر دهیم و اکران کنیم تا مخاطبین ما آنها را ببینند؟ به شما میگوییم:
1_ نمایش ویدئوها در جلسات، همایشها و سمینارها
شما از قبل میتوانید ویدئوهای بازاریابی یا تبلیغاتی خود را تهیه کنید و در جلسات حضوری کاری، همایشها و سمینارهایی که برگزار میکنید آنها را نمایش دهید.
2_اکران ویدئوها در نمایشگاهها
در نمایشگاههایی که حضور دارید (چه بهصورت حضوری و چه مجازی) میتوانید ویدئوهای بازاریابی خود را به مشتریان نشان دهید.
3_بارگذاری ویدئو در سایتهای بهاشتراکگذاری ویدئو:
سایتهای داخلی و خارجی همچون: آپارات، یوتیوب، تماشا، ویدئو و ….
4_انتشار در شبکههای اجتماعی
همچون تلگرام، اینستاگرام، لینکدین، فیسبوک و ….
5_اکران ویدئو در برنامههای تلویزیونی
مزایا و معایب بازاریابی ویدئویی:
مزایا:
1_ استفادهی آسان از ویدئو
حقیقتا استفاده از ویدئو آسان است. به یاد بیاورید درگذشته برای استفاده از یک محصول مجبور بودید به کاتالوگ آن مراجعه کنید و حتی گاهی کاتالوگ به زبان اصلی کشور سازنده بود و شما هیچ چیزی در مورد راهاندازیاش نمیدانستید. امروزه با استفاده از ویدئوهای معرفی محصول میتوانید نحوهی استفاده از محصول، ویژگیها، نحوهی راهاندازی آن و کلی اطلاعات دیگر کسب کنید.
2_ درگیرکردن ذهن کاربران
ویدئوهای تبلیغاتی و بازاریابی اگر درست ساختهوپرداخته شوند و جذاب باشند، خیلی خوب میتوانند ذهن مخاطب را درگیر کرده و او را با خود همراه سازند. اگر ثانیههای اول یک ویدئو جذاب باشد، احتمال زیادی دارد که مخاطب تا انتهای آن را دنبال کند و این نشان میدهد که ویدئو توانسته پیامش را به مخاطب خود بدهد و در این راه خوب عمل کند.
3_ درگیرکردن احساسات کاربران
حتماً میدانید که مبنای بسیاری از خریدها احساسات مشتریان است. تیمهای تبلیغاتی این موضوع را خوب میدانند و با ساخت ویدئوها و کلیپهای خلاقانه و جذاب سعی میکنند روی احساسات و عواطف مخاطب کار کنند تا او به خرید محصول یا دریافت خدمات ما ترغیب شود. یک ویدئوی طنزآمیز و کمدی میتواند روی احساسات مخاطب بسیار اثرگذار باشد.
4_محبوبیت بالای ویدئو بین کاربران
همه میدانید که ویدئو نسبت بهعکس یا متن محبوبیت بیشتری دارد. نگاهی به شبکههای اجتماعی بیندازید. بازدیدهایی که یک ویدئو میگیرد خیلی بیشتر از یک عکس ساده یا متن است. مردم حتی نسبت به ویدئوهایی که آموزشی هم نیستند اما حالت فان و سرگرمی دارند استقبال بیشتری نشان میدهند چون حالشان با آن خوب میشود.
5_ محبوبیت ویدئو در موتورهای جستجو
موتورهای جستجو به دنبال راهی هستند تا مخاطبین را بیشتر درگیر کنند و چون فیلمها و ویدئوها همین کار را میکنند، پس بسیار مورد علاقهی موتورهای جستجو هستند.
6_ جامع و کامل بودن ویدئو
در ویدئو شما میتوانید توضیحات کاملتر و جامعتری نسبت به محصول یا خدمات خود ارائه کنید. توضیحاتی که اگر میخواستید آنها را بهصورت متن بیان کنید، بسیار طولانی و برای مخاطبینتان خستهکننده میشد. سازندهی ویدئو میتواند تمام نکاتی که دانستن آن لازم است در ویدئو بگنجاند و هدف و مقصود خود را به مخاطب تفهیم کند.
7_ ماندگاری بیشتر ویدئو در حافظه
ویدئوها نسبت به متنها بیشتر در ذهن میمانند. همانطور که اگر به شما بگویند یک فیلم را تعریف کن ممکن است جزئیات فراوانی را از آن به یاد بیاورید و برای دیگران تعریف کنید.
8_ افزایش نرخ تبدیل
گزارشها نشان میدهد بارگذاری یک کلیپ در صفحهی فرود میتواند نرخ تبدیل را تا 80 درصد بالا ببرد.
معایب:
حال که از مزایای ویدئو مارکتینگ گفتیم اجازه دهید از معایب آن هم برایتان بگوییم.
1_ زمان بر بودن ساخت ویدئو
همانطور که میدانید هر ویدئوی تبلیغاتی نیازمند یک ایدهی خلاقانه و جذاب است. پس اینطور نیست که هر لحظه و هر زمانی از روز بتوانید یک ویدئوی جدید بسازید. ساخت ویدئو مراحل مختلفی دارد همچون: ارائهی ایدهی خلاقانه و سناریونویسی، فیلمبرداری، صداگذاری، تدوین و در نهایت بارگذاری در اینترنت و نمایش آن به مخاطبین. همهی این کارها نیازمند صرف وقت و انرژی است و آمادهسازی و هماهنگی آن طول میکشد.
2_ پرهزینه بودن ساخت ویدئوی تبلیغاتی
ساخت ویدئوهای تبلیغاتی آسان نیست. باید با انواع ابزارهای تولید محتوا آشنایی داشته باشید و بتوانید محصول خود را بهصورت جذاب به مشتری پرزنت کنید. پس نیازمند ابزارهای خاصی برای تولید محتوا و ساخت و تدوین ویدئو هستید از دوربین گرفته تا میکروفون و . … همهی این کارها هزینههایی در بر دارد که اگر خودتان قادر یا مایل به انجامشان نباشید چارهای جز برونسپاری نخواهید داشت و مسلماً این امر هم هزینه بر است.
3_ وجود مشکلات فنی و مصرف زیاد اینترنت
همانطور که میدانید آپلود و دانلود ویدئو در نت زمانبر است و حجم اینترنت زیادی را مصرف میکند. در کنار آن ممکن است مشکلات فنی نیز پیش بیاید که این هم یکی دیگر از معایب این مدل بازاریابی است.
چند نکته در مورد بازاریابی ویدئویی:
در ویدئوها داستانسرایی کنید.
بله درست شنیدید شما باید بتوانید در مورد محصولتان داستانسرایی کرده و مخاطب را با خود همراه سازید که او هم تا پایان ویدئو شما را دنبال نماید.
توجه مخاطب را جلب کنید.
چند ثانیهی اول ویدئو خیلی مهم است. درست همان موقع است که مخاطب تصمیم میگیرد بقیهی ویدئو را تماشا کند یا قید آن را بزند. پس ابتدای ویدئوی شما باید بسیار جذاب باشد.
احساسات مخاطب را برانگیزید
بسیاری از خریدها به دلایل احساسی صورت میگیرند نه نیاز واقعی مخاطب. پس شما بهعنوان یک صاحب برند باید بتوانید احساسات مخاطبین را درگیر کنید تا آنها از شما خرید کنند.
خب دوستان عزیز حالا که با ویدئو مارکتینگ و نکتههای ساخت ویدئوی تبلیغاتی آشنا شدید، از شما انتظار داریم که بتوانید بهتر از قبل تولید محتوا کنید و مخاطبین بیشتری را به سمت خود، برند و محصولاتتان بکشانید. سعی کنید از ترفندهای این مقاله بهره ببرید تا بتوانید ویدئوهای باکیفیتتر و حرفهایتری درست کنید. موفق باشید.
0 نظر