چطور برای خرید اینترنتی به یک سایت اعتماد کنیم؟

توسط | بهمن 19, 1399 | طراحی سایت, کسب و کار | 0 نظر

13 دقیقه

در دنیای امروز، اینترنت و فضای مجازی همه‌ی زندگی مردم را تحت تاثیر خود قرار داده و هر کس به گونه‌ای از این پلتفرم، امرار معاش کرده یا نیاز خود را برطرف می‌کند. سایت‌های فروش آنلاین و پیج‌های اینستاگرام، محصولات بسیار زیبا و متنوعی را در معرض نمایش عموم قرار می‌دهند که هر بیننده‌ای را به وجد می‌آورد. تاثیر تبلیغات بلاگر‌ها و اینفلوئنسر‌ها در مردم به قدری زیاد است که حس نیاز به خرید را در افراد  ایجاد کرده و او را به تهیه‌ی کالایی هر چند غیر‌ضروری ترغیب می‌کنند. گاهی اوقات خود مردم واقعا به خرید محصولی نیاز دارند، اما به دلایل مختلف نمی‌توانند آن را تهیه کنند.

در این مقاله به مهم‌ترین عامل عدم خرید محصول به صورت آنلاین، یعنی عدم اعتماد به فروشگاه‌های اینترنتی اشاره می‌کنیم و به ارائه‌ی راهکارهایی جهت رفع این بی اعتمادی می‌پردازیم.

آیا تا به حال شده کالایی را در فضای مجازی بپسندید و برای خرید آن مردد باشید؟ شده در حالی که  وجه پرداختی کالا را هم دارید، نگران این باشید که مبادا پول شما واریز شود، اما محصولی دریافت نکنید؟ اکثر مواقع در سایت‌ها یا صفحات اجتماعی، بسیاری از محصولات تخفیف خورده مطابق با نیاز خود را مشاهده می‌کنیم و تمایل شدیدی داریم تا از آن تخفیف بهره‌مند شده و آن محصول را هر چه زودتر تهیه کنیم، اما در این میان همیشه عاملی دست و پای‌مان را می‌بندد و ما را در تصمیم‌گیری مردد می‌کند، عاملی به نام اعتماد، اما نگران نباشید! در این مقاله، راه‌کارهایی به شما می‌آموزیم که از این پس با رعایت نکاتی ساده، اما کاربردی با خیالی آسوده خریدی مطابق میل‌تان انجام دهید، پس با ما همراه باشید.

تا قبل از این‌که اینترنت در دنیای امروز نقش کلیدی بازی کند، همه‌ی مردم کالاهای مورد نیاز خود را از طریق بازارها و فروشگاه‌ها تهیه می‌کردند. این کار معایبی هم داشت از این لحاظ که باعث می‌شد مردم وقت زیادی را در جستجوی یک کالا صرف کنند؛ از طرفی به جهت تنوع رنگ و طرح و مدل، هنگام خرید حضوری، مشتری دچار حس سرگشتگی خیلی زیادی می‌شد و نمی توانست تصمیم درستی بگیرد. در بعضی مواقع، فروشندگان سعی داشتند با تعریف و تمجید زائد و شاید گاهی نادرست، مشتری‌ها را مجاب به خرید کالایی کنند که باب میل‌شان نبود. همه‌ی این موارد به اضافه‌ی زندگی شلوغ و ماشینی، گرفتاری‌ها و دغدغه‌های شخصی و خانوادگی، عدم وقت کافی برای جستجوی یک محصول و مهم‌تر از همه افزایش استفاده از اینترنت به خصوص در فضای مجازی، سرانجام دست به دست هم داد تا مردم به خرید‌های آنلاین روی بیاورند.

چطور از خرید اینرنتی مطمئن بشیم؟

چطور از اعتبار یک فروشگاه اینترنتی، اطمینان کسب کنیم؟

مهم‌ترین گام قبل از خرید آنلاین، شناسایی یک سایت فروشگاهی معتبر است که می‌توان صحت و سقم آن را به چند روش امتحان کرد:

1) اول از همه شما باید فروشگاه اینترنتی معروف و معتبری را انتخاب کنید. با تحقیق و پرس و جو از طریق اقوام، دوستان نزدیک، همکاران، همسایگان و افراد تاثیرگذار در فضای مجازی، این انتخاب بسیار راحت‌تر خواهد بود.

2) در جستجوی مدارک واقعی برای شناسایی افراد باشید. مدارکی مانند آدرس واقعی در صورت فروش حضوری یا شماره تلفن فروشگاه یا شماره تلفن همراه. این اطلاعات در سایت‌ها همان  صفحه‌ی “تماس با ما” می‌باشد و در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام، معمولا در قسمت بالای صفحه نوشته می‌شود، حتی در صورت لزوم می‌توانید در اپلیکیشن‌های مسیر‌یابی مانند گوگل مپ، آدرس فروشگاه را جستجو کرده تا کاملا از وجود آن مطمئن شوید.

3) فقط با بازدید از سایت‌های فروشگاهی در مورد فروشندگان قضاوت نکنید و در نتیجه‌گیری صبور باشید.

4) در صورت خرید از سایت‌های خارجی، حساس و سخت‌گیر باشید.

5) از روش‌های مناسب و ایمن جهت پرداخت پول استفاده کنید تا زمانی که به هر دلیلی کالا به شما تحویل داده نشد، از اطلاعات مالی و بانکی شما سوء استفاده نشود.

6) داشتن رتبه در وب‌سایت الکسا یکی دیگر از ملاک‌های ارزیابی شما می‌تواند باشد؛ چرا که الکسا رتبه‌ی سایت‌ها را بر اساس بازدیدها به دقت بررسی می‌کند و هر سایتی که تعداد بازدید بیشتری داشته باشد، در رتبه‌ی بهتری نسبت به بقیه‌ی سایت‌ها قرار می‌گیرد.

7) ظاهر مناسب و کیفیت سایت در تصمیم‌گیری برای خرید بسیار مهم است؛ علاوه بر این، سرعت دسترسی به سایت نیز از فاکتورهای بسیار ضروری می‌باشد. بعضی اوقات بعد از خرید کلان شما از سایتی نامعتبر، ممکن است آن سایت از دسترس خارج شود.

8) استفاده از فضای مجازی و داشتن حداقل یک حساب کابری در یکی از اپلیکیشن‌های فروش محصول مانند اینستاگرام نیز بسیار حیاتی و ضروری است؛ به طور مثال سایت‌هایی که شبکه اجتماعی پویا‌تری دارند، بیشتر مورد اعتماد مردم هستند. قبل از خرید می‌توان از طریق نحوه‌ی ارسال محصول، کامنت‌های دنبال کنندگان و هایلایت رضایت مشتری، مدتی آن‌ها را زیر نظر گرفت، سپس به خرید اقدام کرد.

9) اطمینان حاصل کنید که آدرس سایت با https آغاز می‌شود.

حالا که اکثر موارد امنیت سایت را مورد بررسی قرار داده‌اید، وقت انتخاب و خریداری محصول شما رسیده است.

آیا فروشگاه اینترنتی اعتبار دارد؟

7 سوال کلیدی قبل از خرید اینترنتی

اگر در پیجی در فضای مجازی یا در یکی از فروشگاه‌های اینترنتی، محصولی مطابق با سلیقه‌ی خود پیدا کردید، قبل از انجام هر اقدامی به 7 سوال کلیدی و بسیار مهم پاسخ دهید.

1) آیا فروشگاه مورد نظر شما نماد اعتماد الکترونیک دارد؟

برای خرید در هر سایتی، باید به دنبال نماد اعتماد الکترونیک باشید. نمادی که می‌توانید آن را در پایین صفحه‌ی سایت پیدا کنید. دقت کنید که فقط یک نشان لوگو مانند در پایین صفحه‌ی سایت نمی‌تواند معتبر بودن فروشگاه اینترنتی شما را تایید کند. حتما روی لوگو کلیک کنید تا نشانی را ببینید، حتی بهتر است بعد از رویت این نشانی هم، خودتان به سایت  enamad.ir مراجعه کرده و فروشگاه مورد نظر را جستجو کنید. در پایان، باید بدانید مجوز ای-نماد برای هر فروشگاه اینترنتی، تاریخ انقضایی را در نظر گرفته که شما باید حتما آن تاریخ را چک کنید. این به این معنا نیست که فروشگاه‌هایی که تاریخ آن‌ها منقضی شده به هیچ وجه قابل اعتماد نیستند، اما خوب شرط عقل این است که از آن‌ها خرید نکنیم.

2)آیا قیمت محصولات این فروشگاه مناسب است؟

اگر دقت کرده باشید هنگام خرید حضوری، مغازه‌های اطراف را گشته و بعد از مقایسه‌ی کامل قیمت‌ها اقدام به خرید می‌کنیم. همین کار را می‌توانیم در رابطه با خرید‌های اینترنتی هم انجام بدهیم؛ یعنی قیمت محصولات آن را با سایر فروشگاه‌هایی که محصول مشابه می‌فروشند، مقایسه کنیم. اگر نمی‌دانید چطور باید فروشندگان دیگر را پیدا کنید، می‌توانید اپلیکیشن ترب را نصب نموده و در آن حسابی باز کنید (عضو شوید) . ترب به جای شما این کار را انجام می‌دهد، یعنی محصول را در فروشگاه‌های مشابه یافته، قیمت‌ها را با هم مقایسه کرده و بهترین فروشگاهی را که کالای مورد نظر‌تان را با قیمتی منطقی و منصفانه به فروش می رساند به شما معرفی می‌کند.

3)آیا زمان تحویل کالا به مشتری مشخص است؟

بسیاری از فروشگاه‌های معروف و معتبر اینترنتی، این امکان را برای کاربران خود فراهم کرده‌اند تا آن‌ها از زمان دقیق تحویل کالا با خبر باشند، حتی می توان ساعت دریافت محصول را هم مشاهده کرد، اما برخی فروشگاه‌های کوچک که امکانات کمتر و دامنه‌ی فروش پایین‌تری دارند، بازه‌ی زمانی تحویل کالا را کمی طولانی‌تر اعلام می‌کنند، یعنی کالای درخواست شده را با پست به آدرس شما می‌فرستند و این باعث می‌شود شما یک هفته منتظر بمانید تا محصول خود را دریافت کنید؛ این در حالی‌ست که شاید به آن محصول شدیدا احتیاج داشته باشید. از طرفی هم، چون زمان تحویل دقیق محصول به شما از طریق پست مشخص نیست، امکان دارد بنا به شرایط اضطراری منزل نباشید و پستچی بیاید و مجددا برگردد و شما دست خالی بمانید. آن وقت است که باید سرگردان دفاتر پستی شده و از طریق کد رهگیری خود پیگیر این موضوع شوید.

4) آیا امکان پرداخت وجه در محل وجود دارد؟

اگر از فروشگاه‌هایی خرید می‌کنید که چندان نام آشنا نیستند و به خوش قولی آن‌ها در تحویل به موقع محصول اعتماد ندارید، بهتر است گزینه‌ی تحویل در محل را در سایت علامت‌دارکنید؛ چون در این صورت اگر خرید شما به موقع به دست‌تان نرسد می‌توانید آن را تحویل نگیرید، اما اگر از قبل هزینه را تسویه کرده باشید، هیچ چاره‌ای ندارید تا با فروشنده‌ی بدقول کنار بیایید. همین موضوع باعث شده تا فروشگاه‌هایی که امکان تحویل در محل ندارند، از نظر مردم در اولویت آخر انتخاب قرار بگیرند.

5) آیا فروشگاه، بازگشت کالای شما را تضمین می‌کند؟

ممکن است بعد از دریافت محصول اینترنتی خود، به هر دلیلی از خریدتان پشیمان شوید. این موضوع برای خرید کیف و کفش و لباس به وفور اتفاق می‌افتد. در این مرحله، کلی هم پول داده‌اید و مثلاً لباسی روی دست‌تان مانده که اصلا دوستش ندارید. حالا باید چه کنید؟ بهتر است برای این‌که در چنین موقعیتی گیر نیفتید، از قبل هوشمندانه عمل کنید و دور فروشگاه‌هایی که ضمانت بازگشت کالا را ندارند خط قرمز بکشید. باید بدانید امکان مرجوعی کالای شما جدای از گارانتی آن است و خود فروشگاه باید این تضمین را به مشتری بدهد که اگر به هر دلیلی از خرید خود ناراضی بودید، ظرف مدت کوتاهی می‌توانید کالا را پس داده و پول خود را دریافت کنید. چنین امکانی به خریداران اعتماد کافی را می‌دهد تا با طیب خاطر خرید کنند.

6) آیا جزئیات کالا به طور کامل، مشخص شده است؟

یکی از فاکتورهای بسیار مهم که به یک فروشگاه اینترنتی اعتبار می‌دهد، این است که جزییات کامل محصول را برای خریدار بیان کند تا مشتری بداند دقیقا قرار است چه نوع محصولی را با چه ویژگی‌هایی خریداری کند. توصیه‌ی ما به شما این است که از خرید از فروشگاه‌هایی که محصول خود را گنگ و مبهم معرفی کرده یا توضیحات ناقصی نوشته و مطالب کاملی ارائه نکرده‌اند، خودداری کنید تا در آینده به دردسر نیفتید؛ مثلاً ممکن است شما دنبال گوشی موبایل با حافظه‌ی 128گیگابایتی باشید، اما فروشگاه دقیقا همان گوشی را با حافظه‌ی 64 گیگابایتی به شما بفروشد و از آنجا که بین این دو تفاوت قیمتی دست کم 200 هزار تومانی وجود دارد، شما ترغیب می‌شوید که محصول ارزان‌تر را خریداری کنید، یا ممکن است محصول درخواستی شما بدون گارانتی یا کد رجیستری برای فروش گذاشته شده باشد، اما بدانید هیچ قیمت ارزانی در فروشگاه آنلاین بی‌حکمت نیست؛ بنابراین بهتر است قبل از خرید، برای جلوگیری از هرگونه مشکل احتمالی همه‌ی این موارد را به دقت بررسی کنید.

7)آیا پشتیبانی فروشگاه مورد نظر  فعال است؟

زمانی که منتظر دریافت کالا هستید و چشم به در دوخته‌اید، از آنجایی که نمی‌دانید مرسوله‌تان در چه مرحله‌ای قرار دارد، طبیعتاً نگران هستید. بهترین کار، تماس با پشتیبانی فروشگاه است. این کار شاید برای بسیاری از افراد، سخت‌ترین کار دنیا باشد، چون فکر می‌کنند اپراتور هیچ کمکی نمی‌تواند به آن‌ها بکند، البته شاید در برخی موارد چنین باشد، اما همیشه اینطور نیست و گاهی تماس با آن‌ها بسیار کمک کننده است. بهترین کار این است که قبل از خرید با پشتیبانی تماس گرفته و ببینید که آیا کسی پاسخ تلفن شما را می‌دهد یا خیر، چون بعد از خرید، دیگر هیچ کاری از دست‌تان بر نمی‌آید.

دانلود PDF چطور برای خرید اینترنتی به یک سایت اعتماد کنیم؟

دانلود پاورپوینت چطور برای خرید اینترنتی به یک سایت اعتماد کنیم؟

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
دوره جامع آموزش کسب درآمد از مشاوره مهاجرت
مشاهده‌ اطلاعات بیشتر