راه اندازی کار بدون سرمایه

توسط | اردیبهشت 6, 1400 | کسب و کار | 0 نظر

15 دقیقه

این روزها و با توجه به شرایط اقتصادی، خیلی از آدم‌ها به خصوص جوانان، در پی داشتن یک شغل بدون نیاز به سرمایه اولیه هستند که در نوع خودش هوشمندانه به نظر می‌رسد؛ زیرا کاری که به سرمایه اولیه نیاز نداشته باشد دغدغه شما را بسیار کمتر خواهد کرد و در نتیجه شما تمرکز کافی بر روی انجام کارتان خواهید داشت.

خیلی‌ها با تصوری غلط، فکر می‌کنند که اگر پول زیادی نداشته باشند نمی‌توانند کاری راه بیاندازند که پول زیادی از طریق آن به دست بیاورند. در صورتی که شغل های زیادی وجود دارند که شما می‌توانید بدون خرج کردن هیچ پولی آنها را راه اندازی کنید.

شاید کسانی را دیده باشید که وام گرفته یا از اطرافیان شان پول قرض کرده اند تا کسب و کاری راه بیندازند و بعد از به دست آوردن سود کسب و کارشان قرض هایشان را بپردازند ؛ اما پیشنهاد من به شما این است که هیچ گاه در ابتدای کار خودتان را تحت فشار قرض و وام قرار ندهید مگر اینکه مجبور باشید. در طول روز چه در برخورد با مسائل شخصی و چه در مسائل کاری و مالی، شما دچار تشویش و اضطراب زیادی می‌شوید که با اضافه شدن سررسید مهلت پرداخت وام و تقاضای باز پرداخت پول از طرف طلبکاران، مطمئناً سردرگم تر از قبل شده و این استرس شما را از پای در می‌آورد.

نمونه های زیادی از افراد معروف و غیر معروف را می‌توانم برای شما مثال بزنم که زیر بار همین قرض و بدهی ها کمر خم کردند؛ به عنوان مثال « جان مکی » و « رنه لاوسون » برای تاسیس رستوران خود از آشنایان و دوستانشان پول زیادی قرض گرفتند و در اثر بی تجربگی و نداشتن حساب کتاب درست، مجبور شدند آپارتمان شان را بفروشند تا قرض هایشان را پرداخت کرده و در همان رستوران زندگی کردند.

از کجا شروع کنیم ؟

واقعیت این است که من می‌گویم از کجا شروع کنم ندارد! لطفاً فقط شروع کن! برو شاگردی کن، وسایل قدیمی را تعمیر کن و بفروش، برو همکاری در فروش را شروع کن و از این طریق فروش را یاد بگیر، برو استعدادت را پیدا کن، ارتقا بده و در این راه رشد کن، هر کاری بکن جز یک‌جا نشستن و غر زدن ؛ اما اگر می‌خواهی قدم به قدم و با یک برنامه منظم جلو بروی، پس این مقاله را تا انتها بخوان.

۱_ کوچک شروع کنید و بزرگ بیندیشید !

خودمانی اش می‌شود « لقمه اندازه دهانت بردار » ! چرا ؟ چون اکثر کسانی که می‌خواهند یک کار را شروع کنند، بی تجربه و خام هستند . این افراد حداقل نیاز به یک مربی دارند تا کارشان را درست پیش برده و به موفقیت برسند وگرنه شکست می‌خورند! چالش هایی که ممکن است پیش روی کسب و کار شما باشد را هیچکس نمی‌داند و گاهی حتی برای اولین بار در جهان اتفاق می‌افتند ( مثل پاندمی کرونا ) پس سعی کنید از قدم های کوچک و سنجیده که کمترین ریسک را برای شما دارند شروع کنید. وقتی شما از پس اداره کردن کسب و کارهای کوچک بر بیایید دیگر برای برداشتن قدم های بزرگتر ترسی ندارید و با به دست آوردن تجربه و اطمینان کافی، می‌توانید کارهای بزرگتری نیز انجام دهید.  اشتباه های کوچک همیشه زودتر و بهتر قابل حل هستند تا اشتباه های بزرگ، ریسک کردن خوب است اما نه به قیمت گرفتار شدن در مخمصه ای نجات نیافتنی !

۲_ فکرتان را مثبت کنید .

فکر نکنید چون این کار را بدون سرمایه شروع کرده‌اید پس ارزشی ندارد، بلکه به این بیاندیشید که ارزش واقعی در همین از هیچ به همه چیز رسیدن است! وقتی که شما طرز فکرتان را عوض کرده و بدانید که می‌توانید یک کار را بدون سرمایه و فقط با داشتن ایده و تلاش و پشتکار راه اندازی کرده و در آن پیشرفت کنید ، حتما انرژی مثبت این نحوه‌ی فکر کردن، بر روی اعمال و رفتارتان تاثیر خواهد گذاشت و کارها بهتر پیش خواهند رفت.

۳_ مهارت و استعدادتان را پیدا کنید .

در زندگی آدم‌های زیادی را دیده ام که از استعداد و مهارت شان با لذت و خوشحالی پول در می‌آورند و از این بابت خیلی راضی‌اند که می‌توانند با انجام کاری که دوست دارند، هزینه‌ی زندگیشان را نیز تامین کنند.

مثلاً یک نفر به کارهای ساخت و سازی علاقه دارد و می‌داند که می‌تواند در این کار پیشرفت کند، یک نفر در تدریس مهارت دارد و می‌تواند رتبه یک کار خودش باشد.  یک نفر آشپزی اش خوب است و دیگری نقاشی‌اش! قبول دارم که همه شانس اینکه کاری را که انجام می‌دهند دوست داشته باشند را ندارند اما با اندکی تغییرات می‌تواند یا کارتان را به مهارتی که دوست دارید ارتباط دهید و یا با اطمینان از خودتان و اینکه می‌توانید موفق شوید، شروع به انجام کاری کنید که دوست دارید و در آن زبده هستید.

۴_ طرح کسب و کار خودتان را بنویسید.

اگر شما کسی هستید که می‌خواهید یک کسب و کار راه اندازی کنید هرچند بدون سرمایه اولیه، پس باید یک ایده خوب داشته باشید تا با استفاده از آن بتوانید نظر سرمایه‌گذاران را به ایده تان جلب کنید؛ برای این کار فقط بیان ایده به صورت شفاهی کافی نیست، بلکه شما باید یک طرح کسب و کار برای خودتان تهیه کرده که در آن ایده کسب و کار، اهداف و سود مورد نظرتان را به صورت مکتوب به سرمایه‌گذاران نشان دهید. از این راه سرمایه گذاران متوجه وقت و توجهی که شما روی ایده یتان گذاشته اید خواهند شد و آنها نیز به تبع، اهمیت بیشتری به ایده ی شما خواهند داد.

در مقاله‌های « روش های جذب سرمایه » و « بوم کسب و کار » به طور مفصل در مورد این موضوعات و اهمیت شان صحبت کرده‌ایم.

کسی که به دنبال راه اندازی کاری است که در اصطلاح او را « کارآفرین » می نامند، یا باید پول کافی داشته باشد و یا طرح کسب و کار، در غیر این صورت او هنوز برای کارآفرین شدن و راه اندازی کسب و کار آماده نیست؛ زیرا اصول اولیه را یاد نگرفته است و دچار شکست خواهد شد.

۵_ ایده یتان را عملی کنید.

گام آخر در راه اندازی یک کسب و کار این است که هر آنچه در فکرتان است و روی کاغذ نوشته اید را عملی کنید. خیلی‌ها تا همین جا هم هنوز برای یشان سوال است که چطور بدون پول ایده ام را عملی کنم ؟ نه می‌توانم مکانی اجاره کنم و نه وسایل مورد نیازم را بخرم! جواب این است که همیشه نباید همه چیز حاضر و آماده باشد تا ما شروع به انجام یک کار کنیم ، بلکه می‌توانیم کارهای دیگری انجام دهیم تا هزینه یا لوازم مورد نیاز مان را به دست بیاوریم. به عنوان مثال شما می‌توانید در یک نجاری شروع به شاگردی کنید و در ازای آن از او بخواهید که اجازه بدهد از وسایلش برای ساخت محصولی که مد نظرتان است استفاده کنید، همچنین می‌توانید در فروش محصولاتی مشارکت داشته باشید و در عوض از تجربه ای که به دست می‌آورید، برای فروش محصولات خودتان استفاده کنید. در همین حین می‌توانید روی طرح و ایده اولیه خودتان کار کنید و نواقص آن را با کمک تجربیاتی که به دست می‌آورید، رفع کنید.

می‌توانید در سمینارها و نشست‌های کارآفرینانه شرکت کنید و علم خودتان را در زمینه‌ای که می‌خواهید فعالیت کنید، بالا ببرید. طرح کسب و کارتان را در دست بگیرید و به دنبال سرمایه گذار بگردید، اگر سرمایه گذار پیدا نکردید در آخرین مرحله می‌توانید قرض بگیرید و به خودتان قول بدهید تا وقتی آن را پس نداده اید از کار نایستید. امید داشتن و در هر شرایطی سخت کار کردن از رازهای موفقیت است.

۶_ از خانه تان شروع کنید .

خانه جایی است که انسان بیشترین امنیت و آرامش را دارد و برای شروع کاری بدون سرمایه اولیه ، بهترین مکان است . شما نیازی به پرداخت اجاره مکان جداگانه برای کارتان نخواهید داشت و از تمام امکانات موجود در خانه به صورت رایگان می‌توانید استفاده کنید. افراد زیادی را دیده ام که کسب و کارشان را از خانه شروع کردند و به موفقیت قابل توجهی رسیده‌اند. اگر می‌توانید از اعضای خانواده تان کمک بگیرید و با کمک آن‌ها یک بیزینس خانوادگی راه بیندازید. اگر فضای خانه تان بزرگ است و یا گاراژی دارید که از آن استفاده نمی‌کنید می‌توانید تولیدی راه بیندازید . اگر در خانه چند کامپیوتر دارید می توانید به کسب و کارهای دیجیتال و مربوط به اینترنت و کامپیوتر مثل کافی نت روی بیاورید.

۷_ کسب و کارتان را آنلاین کنید.

امروزه اهمیت اینترنت و فضای مجازی بر هیچ کسی پوشیده نیست؛ کسب و کاری که امروز یک پیج در اینستاگرام یا یک سایت نداشته باشد، با شکست و رکود فروش روبرو خواهد بود.

۸_ کیفیت را فدای کمیت نکنید !

محصولی نفروشید که کیفیت نداشته باشد، این کار باعث مرگ کسب و کار تازه راه افتاده ی شما می‌شود. مردم امروز ترجیح می‌دهند پول بیشتری بدهند اما غذای خوشمزه تری بخورند؛ پس این اصل را در نظر داشته باشید که اگر در کارتان کیفیت داشته باشید مشتری‌های شما دائمی خواهند شد.

کارهایی که می‌توان بدون سرمایه شروع کرد !

همیشه یک سری از کارها وجود دارند که می‌توانید بدون هیچ سرمایه ای آنها را انجام داده و کسب درآمد کنید. این کارها برای کسانی که تازه می‌خواهند وارد بازار کار شوند و کسب درآمد کنند، بهترین پیشنهاد هستند.

کارهای خدماتی و تعمیراتی : معمولاً تعمیرات وسایلی که خراب شده بسیار به صرفه تر از خرید یک نمونه جدید آن است، پس در طول روز خیلی اتفاق می‌افتد که افراد وسایلی که خراب شده اند را برای تعمیر پیش تعمیرکاران آن وسیله ببرند. به عنوان مثال: تعمیر گوشی های موبایل یا وسایل منزل در اولویت هر شخصی قرار دارد، شما برای تعمیر آن‌ها به یک دوره اموزشی یا تجربه‌ی تعمیر آن وسایل احتیاج دارید. تعمیرکاران خودرو و موتور نیز اگر کارشان را به درستی انجام دهند، می‌توانند از درآمد بالایی برخوردار باشند؛ زیرا خودرو و موتور از وسایل ضروری زندگی مردم محسوب می‌شوند.

ممکن است شما آدم فنی نباشید و در یک هنر استعداد داشته باشید ؛ مثلاً خیاط باشید یا نقاشی ماهر ! امروزه آدم ها به دنبال فردی می‌گردند که در کارش بسیار زبده باشد و در عین حال قیمت مناسبی را نیز به عنوان دستمزد در نظر بگیرد.

نگهداری از کودکان، افراد پیر و حیوانات : مشغله‌ی والدین و فرزندان، این روزها آنقدر زیاد شده که مدام در مجلات و آگهی‌ها، درخواست استخدام یک پرستار برای نگهداری از کودکان، افراد پیر و حیوانات را مشاهده می‌کنیم. این کار بسیار ساده به نظر می‌رسد و در حقیقت هم هست چون به سرمایه ی مالی احتیاج ندارد ؛ اما شما با قبول این کار مسئولیت زیادی را به گردن می‌گیرید و باید بسیار هوشیار و صبور باشید. معمولاً از شما یک مدرک و سابقه کار می‌خواهند که هزینه زیادی ندارد و شرکت در این دوره‌ها برای اطلاعات عمومی خودتان هم بسیار خوب است. معمولاً انتظارات از یک پرستار این است که مهربان، خونگرم و منظم و تمیز باشد و کارهایی که به او سپرده شده است را به خوبی انجام دهد. کار شما اگر با بچه ها باشد که مستلزم ایجاد یک فضای شاد و مفرح است و اگر با سالمندان باشد نیازمند ایجاد یک فضای آرام و هم‌صحبتی دلنشینی است.

مشاوره : مشاوره دادن یعنی در اختیار گذاشتن تخصص خود با دیگران برای رفع یک مشکل از آنها ! این تخصص شما می‌تواند در هر زمینه‌ای باشد اعم از پزشکی، روانشناسی، طب سنتی، وکالت، مهندسی ، ساخت و ساز، فروش و بازاریابی و … .

افراد زیادی وجود دارند که یک مربی و یا هدایت‌گر در کارشان احتیاج دارند و حاضرند بابت راهنمایی هایی که شما با آنها می‌کنید هزینه‌ پرداخت کنند.

کسب و کارهایی که بدون سرمایه شروع کرده‌اند !

موسس واتساپ « جان مکوم »، در خانواده ی فقیری به دنیا آمد. جان زمان‌های خالی خود را صرف یادگیری کامپیوتر کرد تا اینکه در سن ۱۸ سالگی توانست مهارت خاصی در انجام امور کامپیوتری پیدا کند و به همین سبب در شرکت یاهو استخدام شد. او ۱۰ سال در یاهو فعالیت کرد و با تجربه‌ای که در آن جا به دست آورد اپلیکیشن واتساپ را ساخت که بعدها فیسبوک، آن را به مبلغ ۱۹ میلیارد دلار خرید.

فردی به نام « سم والتون » ، به عنوان سرمایه برای راه اندازی کارش تقریباً هیچ چیزی نداشت. او از ناپدری اش وامی ۲۵ هزاردلاری گرفت و با آن پا به صنعت خرده فروشی گذاشت و توانست به موفقیت چشمگیری برسد. زمانی والتون ثروتمندترین فرد آمریکا بود.

اپل، دیزنی ، شرکت لوتوس، شرکت یانکی کندل، هارلی دیویدسون و … کار خود را از گاراژ خانه شان شروع کردند.

موسسین شرکت نایک، « فیلیپ نایت » و « بیل بومرمان » قبل از تاسیس شرکت شان کفش‌ها را در صندوق عقب ماشین شان می‌چیدند و می‌فروختند.

امیدوارم متوجه شده باشید که هدف از این مقاله این است که به شما توضیح دهیم : اگر به دنبال راه‌اندازی کاری هستید، مهمترین عامل قبل از هر چیزی انگیزه، هدف و نیروی خودتان است، نه پول و سرمایه!

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت