برندسازی شخصی یا personal branding

توسط | دی 18, 1399 | برندسازی, کسب و کار | 0 نظر

12 دقیقه

در برندسازی شخصی، شما به جای تمرکز بر روی معرفی محصولات‌تان و پنهان کردن شخصیت خود پشت نقاب محصولاتتان، به معرفی خودتان به عنوان سازنده‌ی آن محصول یا ارائه دهنده‌ی یک خدمت معرفی می‌پردازید و کاری می‌کنید که همه‌ی افراد، آن محصول یا آن خدمت را به نام شما بشناسند.

در پرسونال برندینگ، رقابت بر سر کیفیت و محبوبیت است؛ یعنی شما شناخته می‌شوید، چون یا محصولی متفاوت‌تر از دیگران ارائه می‌دهید و یا شخصیتی قابل اعتماد و صمیمی به مشتری نشان می‌دهید تا جذب شما بشود. برندسازی شخصی، همانند برندسازی محصول، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا امروز فقط مدرک تحصیلی و عناوین شغلی مختلف، نمی‌تواند باعث موفقیت یک فرد در بازار شود. اینکه دیگران راجع به ما و توانایی‌های ما چه فکر می‌کنند، در فضای کاری و تخصصی و حتی روابط اجتماعی ما بسیار تاثیرگذار است. به طور کلی به مجموعه ویژگی‌های منحصر به فرد افراد، که به کسب و کار و روابط آن‌ها با جامعه معنا می‌دهد، برند گفته می‌شود.

چرا برندسازی شخصی را باید آغاز کنیم؟

دوستی می‌گفت: فکر می‌کنم اگر به دنبال کار مورد علاقه ام بروم، کسب درآمد خاصی از آن ندارم؛ چون این روزها دست در آن کار زیاد شده و من آن طور که می‌خواهم نمی‌توانم از آن درآمد داشته باشم. من کارهای او را دیده بودم، به او پیشنهاد برندسازی شخصی با اسم و نام خودش در فضای مجازی را دادم، چرا ؟ چون متفاوت بود، کارهایش خلاقانه و با نهایت ظریف کاری خلق می‌شدند. او با پشتکار می‌توانست یک برند شخصی موفق داشته باشد.

اگر شما به کاری علاقه داشته باشید، می‌توانید چنان در آن کار خلاقیت و تفاوت ایجاد کنید که مخاطب برای خرید آن محصول و یا گرفتن آن خدمت، حتماً شما را انتخاب کند؛ مثلاً می‌توانید سالن آرایش با بهترین خدمات و مناسب‌ترین قیمت‌ها داشته باشید و یا مزون لباسی که طراحی‌های خاص و متفاوتش فقط از دستان شما بربیاید و یا نقاشی که تابلوهایش آن‌قدر جان دار و زیبا هست که برای خریدشان مردم صف بکشند و یا حتی لوله کشی که بهتر از هر کس دیگری لوله‌های خانه‌ها را تعمیر می‌کند و همه برای تعمیر لوله‌های خانه‌هایشان، به او اعتماد می‌کنند. فقط کافیست همیشه کارتان را به بهترین نحو ممکن انجام دهید و اعتماد مشتری را نسبت به خود جلب کنید تا او هم کارهای بعدی اش را به شما بسپارد و هم شما را به دیگران توصیه کند.

برندسازی شخصی یا پرسونال برندینگ

چگونگی ایجاد پرسونال برندینگ

۱_ خودتان را کامل معرفی کنید

اولین گام در ایجاد کردن یک برند شخصی، این است که خودتان و حیطه کاری‌تان را به طور کامل و واضح معرفی کنید و توجه داشته باشید وقتی دیگران شما را خوب بشناسند، در واقع برند شخصی شما را خوب شناخته‌اند . به عنوان مثال: می‌توانید بگویید من مجید کریمی، مدرس و مشاور کسب و کار هستم و به شما همه چیز را برای موفقیت در کسب و کار، یاد می‌دهم! در واقع پرسونال برند شما، بر پایه‌ی علایق، مهارت‌ها و ارزش‌های شما ساخته می‌شود. برای ساختن یک برند شخصی پرقدرت، باید اول خودتان و مهارت‌هایتان را به خوبی بشناسید. از خودتان بپرسید چه تجربه‌هایی می‌تواند به من کمک کند؟ چطور می‌توانم خدمات رسانی کنم که از بقیه رقبایم مفیدتر و کارآمدتر باشد؟ چه کار تازه‌ای می‌توانم انجام دهنم که مشتری را به سمت من و برند من جذب کند؟ جواب دادن به این سوال‌ها راه شما را برای گام دوم باز می‌کند.

۲_ کاری که می‌خواهید انجام دهید را مشخص کنید

ممکن است شما در چند زمینه، تجربه و مهارت داشته باشد، اما باید کاری را که مطمئن هستید در آن می‌توانید به بالاترین درجات پیشرفت برسید، برای برند شخصی خودتان انتخاب کنید.

۳_ مخاطب هدف‌تان را مشخص کنید

بدیهی است که شما نمی‌توانید به همه‌ی افراد جامعه خدمت‌رسانی کنید و نیازهای همه‌ی آن‌ها را برآورده سازید. محصول یا خدمت شما برای بخش کوچکی یا در بهترین حالت بخش اعظمی از جامعه مفید خواهد بود که شما با پرسیدن این سوال از خودتان که چه کسانی می‌توانند بهترین استفاده را از خدمات من بکنند و یا محصول من بیشتر به چه کسانی کمک خواهد کرد؟ می‌توانید مخاطبان اصلی خود را بشناسید.

در این موضوع نیز آشنا بودن با مقوله‌ی پرسونای مخاطب، کمک زیادی به شما خواهد کرد.

۴_ برتری برند شخصی خود را از دیگر رقبا ثابت کنید

از جادوی کلمات استفاده کنید و خودتان و مهارتتان را در قالب یک جمله تاثیر گذار، برای مخاطب توصیف کنید؛ طوری که احساس کند اگر با شما همراه باشد، سود بیشتری نسبت به جاهای دیگر برده است. مثلا اگر شما مدرس گویندگی هستید، می‌توانید بگویید مریم غلامی هستم، با آموزش‌های من می‌توانید به رویاهای‌تان برسید، یا مثلا اگر مدرس کامپیوتر هستید؛ می‌توانید بگویید با من، احمد جعفری، کامپیوتر رو قورت بده! این شعار کوتاه می‌تواند تاثیر زیادی در همان نگاه اول، در مخاطب بگذارد. لازم نیست حتما شعاری پیدا کنید که خاص باشد؛ فقط مزیت و برتری خودتان را در عبارتی اصلی بگویید تا مخاطب متوجه باشد که چرا باید شما را انتخاب کند؟!

۵_ به وعده‌هایتان پایبند باشید

هیچ وقت حاضر نشوید برند شخصی‌تان را با یک سهل انگاری زیر سوال ببرید. شما به عنوان یک برند باید بدون خطا عمل کنید. به وعده‌هایی که به مخاطب دادید عمل کنید تا اعتماد آن‌ها از شما سلب نشود. هدف شما باید این باشد که خودتان را به عنوان یک برند قدرتمند به مخاطب نشان دهید نه یک شخص عادی!

۶_ وب سایت‌تان را بهینه سازی کنید

پایگاه آنلاین و یا فضایی که مخاطب می‌تواند در آن متوجه این که شما که هستید و چه کاری انجام می‌دهید بشود و بتواند با شما ارتباط برقرار کند، وب سایت برند شخصی شماست. وب سایت، مکانی است که بازدید کننده‌ها را به مشتری تبدیل می‌کند، به همین خاطر از اهمیت بالایی برخوردار است.

فضای وب سایت برای جذب مشتری و وادار کردن او به دنبال کردن شما و دریافت خدمات تان بسیار موثر است. بازدید کننده‌ها باید فوراً تشخیص دهند که شما می‌توانید مشکلشان را حل کنید و در آن چند ثانیه حیاتی که از سایت شما دیدن می‌کنند، متقاعد شوند که شما همان کسی هستید که می‌توانید به آنها کمک کنید.

طراحی لوگوی حرفه‌ای و نمایش شعار برندتان به طوری که مخاطب، با ورود به سایت شما بتوانید به راحتی آن را ببیند، از عوامل موثر در تبدیل بازدیدکننده به مشتری ست. در وب سایت‌تان از تصاویر حرفه‌ای و با کیفیت استفاده کنید و سعی کنید گرافیک صفحه را یا به یک شخص حرفه‌ای بسپارید و یا خودتان به بهترین نحو آن را انجام بدهید.

مدارک و گواهینامه‌های تان را حتماً در دسترس دید مشتری قرار دهید تا آن‌ها خیالشان راحت شود که شما حداقل از لحاظ علمی قادر به انجام کارشان هستید و از طرفی دیگر، ترجمه‌های ارائه‌ی خدمات به دیگران را در معرض دید بازدید کننده‌ها قرار دهید تا اطمینان شان بیشتر جلب شود.

به غیر از خدمات پولی، یکسری خدمات رایگان هم در اختیار مشتری‌هایتان قرار بدهید.

۷_ برای خودتان یک تیم یا اجتماع مرتبط با برندتان تشکیل دهید

یکی از راه‌های ارتقاء سطح پرسونال برند شما، تشکیل یک اجتماع خاص از افراد است که به کاری که شما انجام می‌دهید، علاقه دارند و می‌توانند در بهبود برند شما کمک کنند. شما حتی می‌توانید با افرادی که مشابه کار شما را انجام می‌دهند، ملاقات کنید و با تبادل اطلاعات به تجربیات آن‌ها دست پیدا کنید.

چگونگی ایجاد پرسونال برندینگ یا برندسازی شخصی

چگونه باعث پیشرفته برند شخصی خودمان شویم؟

  • در حوزه‌ی کاری خودتان متخصص باشید. اگر فقط یک بار با انجام یک کار موفق بوده‌اید، شما در آن کار متخصص نیستید بلکه شما در آن تجربه کوچکی دارید. متخصص بودن یعنی اینکه شما قادر باشید به تمام مهارت‌ها در همه زمینه‌ها از جمله تدریس، سخنرانی، ایجاد وبلاگ، پاسخگو بودن به سوالات مخاطبان و … مسلط باشید. شما باید این مرز بین خودتان و افراد موفق را شناسایی کنید که این مورد، به یک خود ارزیابی جدی نیاز دارد. اگر متوجه شدید که آگاهی و علم آن‌ها را دارید، این موضوع باعث ایجاد اعتماد به نفس در شما می‌شود و اگر فهمیدید که شکاف بین شما و آنها بسیار بزرگ است، این حقیقت را به خاطر بیاورید که با عزم و اراده و شجاعت، هیچ کاری غیرممکن نیست.
  • رسانه‌ها را دنبال کنید. همیشه به روزترین اطلاعات در مورد خودتان مثل: چاپ کتاب یا تولید محصول و غیره را در اختیار رسانه‌ها قرار دهید. در تبلیغ رسانه‌ای، سعی کنید بهترین چهره از خودتان را به نمایش بگذارید و در عین حال خودتان باشید. در مورد برند شخصی‌تان با مخاطب صادقانه صحبت کنید. اگر می‌خواهید مطلبی را با دیگران به اشتراک بگذارید، همیشه از خودتان بپرسید که آیا به اشتراک گذاشتن این مطلب لازم است یا تاثیر مثبتی دارد؟ و بعد اقدام به اشتراک گذاشتن آن کنید. در موقع استفاده از رسانه‌های اجتماعی، هدفمند دست به کار شوید و هوشمند باشید.
  • در مجامع شرکت کنید. در گردهمایی‌هایی که فکر می‌کنید به نحوی به موضوع فعالیت شما مربوط هستند، شرکت کنید، زیرا این کار باعث می‌شود شما شناخته‌تر شوید و مخاطبان بسیاری به سمت شما جذب می‌شوند.
  • برنامه ریزی کنید. اجازه ندهید فعالیت‌های متفرقه و شبکه‌های اجتماعی وقت شما را تلف کنند. برای هر کدام از فعالیت‌هایتان چه در زمینه‌های مجازی و چه در واقعیت، برنامه‌ریزی داشته باشید. برای خودتان تعیین کنید که به دنبال چه هدفی هستید و برای رسیدن به آن برنامه‌ای طراحی کنید که عمل کردن به آن چندان هم غیر قابل تصورنباشد. در حد توانایی‌هایتان از خودتان انتظار داشته باشید.
  • فرآیند خرید را آسان کنید. این را در نظر داشته باشد که باید از وب سایت فروش شناخته شده و به روزی، که فرآیند فروش در آن تعریف شده باشد، بهره‌مند باشید. برای اکثر مشتریان، سرعت پایین به روزرسانی صفحات و نامفهوم بودن مسیر خرید، کلافه کننده است و خیلی‌ها را از خرید منصرف می‌کند، پس سعی کنید اسباب راحتی خرید مشتری را فراهم کنید.

برندسازی شخصی، بیشتر از اینکه در مورد محصول باشد به معرفی شما به عنوان صاحب محصول می پردازد و چهره‌ای از شما را به جامعه نشان می‌دهد که قرار است از این به بعد شناخته‌تر از قبل باشد. روابط اجتماعی قوی، داشتن اعتماد به نفس، ناامید نشدن از شکست‌ها و گرفتن مشورت از دیگران، در موفقیت شما کمک زیادی خواهد کرد.

دانلود PDF برندسازی شخصی یا پرسونال برندینگ

دانلود پاورپوینت برندسازی شخصی یا پرسونال برندینگ

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت