چگونگی تشکیل شرکت مایکروسافت

توسط | فروردین 13, 1400 | دسته‌بندی نشده | 0 نظر

14 دقیقه

در این مقاله تصمیم گرفته‌ایم درباره تاریخچه شرکت مایکروسافت نیز صحبت کنیم. بدون شک شما هم شرکت مایکروسافت را می‌شناسید. همچنین تا حدودی می‌دانید که بیل گیتس ثروتمندترین مرد جهان است. در چند سال اخیر حتماً نام بیل گیتس به گوشتان زیاد خورده است. مخصوصاً در این اواخر شایعه‌هایی درباره بیل گیتس وجود داشت که حتما آن‌ها را شنیده‌اید. مثلاً بیل گیتس می‌خواهد زندگی انسان‌ها را به کلی تغییر دهد. یا باعث شود تمام انسان‌ها به سیاره دیگری نقل مکان کنند. خیلی‌ها هم فکر می‌کنند کل دنیا در دستان بیل گیتس است. اما ما در این مقاله نمی‌خواهیم درباره این موضوع صحبت کنیم.

چیزی که مهم است، این است که شرکت مایکروسافت چگونه با تلاش‌های بیش از حد بیل گیتس و همکارانش امروز به این نقطه رسیده است. موسس شرکت مایکروسافت مانند همه انسان‌های موفق راه پر فراز و نشیبی را طی کرده و پس از شکست‌های زیاد امروز توانسته است به چنین جایگاهی دست پیدا کند. جالب است بدانید نیکوکاری بیل گیتس زبان‌زد همه است و ما سعی داریم درباره تمام این‌ها صحبت کنیم. در ادامه قصد داریم بخشی از زندگی‌نامه بیل گیتس را به شما توضیح دهیم. بد نیست بدانید که بیل گیتس چگونه به موفقیت رسیده است.

بیوگرافی بیل گیتس، بنیانگذار شرکت مایکروسافت

مالک شرکت مایکروسافت با نام کامل ویلیام هنری بیل گیتس سوم در ۲۸ اکتبر ۱۹۵۵ به دنیا آمد. شرکت مایکروسافت در سیاتل واشنگتن متولد شد. جالب است بدانید او در یک خانواده بسیار فرهیخته، سختگیر و ثروتمند متولد و بزرگ شده است. پدر او وکیل ارشد بود. همچنین پدرش در کارش بسیار حرفه‌ای بود. مادرش هم در یک بانک بزرگ به عنوان یک مدیر اجرایی مشغول به کار بود. خانواده بیل بسیار ثروتمند بودند؛ اما از آنجایی که قبلا آن‌ها در زندگی‌شان با مشکلات اقتصادی روبرو شده بودند، فرزندان خود را با سخت‌گیری‌های شدیدی بزرگ می‌کردند. همچنین آن‌ها فرزندان‌شان را به سخت‌کوشی نیز تشویق می‌کردند.

وقتی که بیل گیتس در ۱۳ سالگی وارد مدرسه لاک ساید شد، برای اولین بار توانست رایانه‌ها را از نزدیک ببیند. موسس شرکت مایکروسافت از همان ابتدا علاقه بسیار زیادی به رایانه و برنامه نویسی داشت. او تمام تلاشش را کرد تا با زبان برنامه‌نویسی بیسیک آشنا شود. از این رو او موفق شد بازی تیک تاک توی را بسازد. مالک شرکت مایکروسافت از همان ابتدا از کار کردن با رایانه و کامپیوتر بسیار لذت می برد. او آنقدر سخت‌کوش بود که بیشتر زبان‌های برنامه‌نویسی را خودش آموخت و از کسی کمک نگرفت. در نهایت در سال ۱۹۷۳ بیل گیتس موفق شد وارد دانشگاه هاروارد شود. او در آن دانشگاه در رشته ریاضیات و علوم کامپیوتر مشغول به تحصیل بود. البته جالب است بدانید بیل گیتس علاقه‌ای به تحصیل در دانشگاه نداشت. به همین دلیل پس از مدتی درس را رها کرد. دقیقا در زمانی که او ترک تحصیل کرد، فرصت مناسبی یافت تا بتواند به فکر تاسیس شرکت خود باشد.

نیکوکاری بیل گیتس

البته باید بگویم مالک شرکت مایکروسافت مرد بسیار نیکوکاری نیز است. نیکوکاری او هم از زمان ازدواجش آغاز شد. بیل گیتس و ملیندا در سال ۱۹۹۲ با یکدیگر ازدواج کردند. همچنین آن‌ها صاحب سه فرزند نیز شدند. پس از مدتی این زوج تصمیم گرفتند یک خیریه تاسیس کنند. آن‌ها نام‌ خیریه را خیریه بیل و ملیندا گیتس نامیدند. موسس شرکت مایکروسافت می‌گوید که این کار را با الهام از خیریه راکفلر انجام داده است. یکی از اهداف بیل گیتس از تشکیل این خیریه این بود که استانداردهای آموزشی مدارس دولتی آمریکا را بهبود ببخشد. در واقع او اهمیت بسیار زیادی به آموزش کودکان و نوجوانان می‌داد. جالب است بدانید اپرا وینفری نیز که نویسنده و شخصیت برجسته‌ای در آمریکا است؛ در اهداف نیکوکارانه با بیل گیتس نیز همکاری دارد.

بیل گیتس درباره این اقدامات بشردوستانه گفته است که برای خودش هیچ ثروتی نمی‌خواهد و تنها درصد کمی از ثروتش را می‌خواهد به فرزندانش بدهد. او در یکی از مصاحبه‌هایش گفته است که به همه اقشار مردم اهمیت می‌دهد و خوراک و پوشاک و درمان آن‌ها برایش اهمیت زیادی دارد. مالک شرکت مایکروسافت همچنین در خصوص کاهش بسیاری از بیماری‌ها هزینه‌های بسیاری کرده است. مثلاً یکی از آن‌ها فلج اطفال است که در کودکان بسیار شایع شده. او تمام تلاش خود را می‌کند که هزینه‌های درمان را برای مردم فقیر کمتر کند.

او همچنین به مسائل محیط زیست نیز توجه بسیار زیادی دارد. گفته می‌شود بیل گیتس و همسرش حدود ۲۸ میلیارد دلار را از طریق خیریه خود صرف امور نیکوکاری کرده‌اند. همچنین در سال ۲۰۱۵ بیل گیتس از بنیاد خیریه خود حدود یک میلیارد دلار را برای پروژه‌های انرژی پاک هزینه کرد. اما تمام این کارها را زمانی توانست انجام دهد که موفق شد شرکت مایکروسافت را تاسیس کند. حالا زمان آن رسیده است تا بدانیم شرکت مایکروسافت چطور به این درآمدها دست پیدا کرد.

 

تاسیس شرکت مایکروسافت

در ابتدا باید بگویم که مالک شرکت مایکروسافت فقط بیل گیتس نبود. او در ابتدا به همراه دوست دوران کودکی‌اش پل آلن موفق شد، شرکت مایکروسافت را تاسیس کند. آن‌ها از زمان کودکی با یکدیگر دوست بودند و استعداد زیادی در برنامه‌نویسی و کار با کامپیوتر داشتند. آن‌ها در سال ۱۹۷۲ تصمیم می‌گیرند که به کمک هم یک شرکت رایانه‌ای تاسیس کنند. آن‌ها در اولین همکاری‌شان یک نرم افزار برای کنترل ترافیک طراحی کردند.

پس از آن در سال ۱۹۷۵ یک مجله مشهور در زمینه رایانه و کامپیوتر یک مقاله جدید را منتشر کرد. دو مالک شرکت مایکروسافت پس از خواندن آن مقاله علاقمند شدند تا برای آن‌ها یک دستگاه تولید کنند. دستگاهی که آن‌ها باید تولید می‌کردند، یک کامپایلر بود. از این رو آن‌ها با مدیر شرکت مربوطه تماس گرفتند و ادعا کردند که می‌توانند یک کامپایلر تولید کنند. البته آن‌ها اصلاً به چنین دستگاهی دسترسی نداشتند. اما آنقدر شجاع و جسور بودند که چنین ادعایی کردند. در نهایت مدیر شرکت پذیرفت تا با آن‌ها به طور حضوری صحبت کند. در آخر هم این دو مالک شرکت را متقاعد کردند تا یک شبیه ساز برای آن سیستم درست کنند. سپس آن‌ها برنامه‌نویسی خود را بسیار قوی‌تر از قبل شروع کردند. در آخر هم آن‌ها موفق شدند تا مدیر شرکت را برای توسعه کامپایلر اصلی متقاعد کنند. دقیقا ۴ ماه بعد این دو دوست در سال ۱۹۷۵ موفق شدند شرکت مایکروسافت را تاسیس کنند.

چرا نام مایکروسافت را برای این شرکت انتخاب شد؟

نام شرکت مایکروسافت در ابتدا پیشنهاد پل آلن بود. این نام ترکیبی از دو اسم پرمعنا است. یکی مایکروسیستم و یکی سافت ور. به نظر می‌آید آن‌ها از ابتدا فکر همه چیز را کرده بودند و از همان ابتدا نام پر مفهومی را برای شرکت خود انتخاب کردند.

آغاز فعالیت های طوفانی شرکت مایکروسافت

پس از مدتی که شرکت مایکروسافت تاسیس شد، در سال ۱۹۸۰ این شرکت یک سیستم عامل با نام CP/M  تولید کرد. این سیستم عامل چندین سال بعد در کامپیوترهای شخصی مورد استفاده قرار گرفت. در همان سال‌های ابتدایی این شرکت به قدری موفق شد که توانست درآمد بسیار بالایی کسب کند. از همان ابتدا این شرکت توانست بیش از ۲۱۰ شرکت کوچک دیگر را خریداری کند. اما داستان غم انگیز این است که پل آلن در همان سال‌ها به دلیل ابتلا به سرطان از کارش استعفا داد. حالا تنها بیل گیتس بود که کل شرکت مایکروسافت را در دست داشت.

شرکت مایکروسافت در سال ۱۹۹۴ اولین دانشنامه خود را که بر روی کامپیوترها قابل اجرا بود، تولید و راه اندازی کرد. پس از مدتی آن‌ها توانستند ویندوز ۹۵ را که از اولین سیستم عامل‌های ویندوز بود، تولید کنند. حالا ویندوز و مایکروسافت محبوبیت بسیار زیادی در میان مردم پیدا کرده بودند. پس از مدتی آنقدر ویندوز ۹۵  مورد استقبال قرار گرفت؛ که دولت چین از شرکت مایکروسافت درخواست کرد تا نسخه چینی این سیستم عامل را تولید کند.

پس از آن باز هم موفقیت‌های شرکت مایکروسافت ادامه داشت. حالا شرکت مایکروسافت ارزش اینترنت و دنیای مجازی را بیشتر می‌دانست؛ از این رو با تولید تی وی وب نیز سود بسیار زیادی کسب کرد. بنابراین پس از آن شرکت مایکروسافت اینترنت اکسپلورر ۴ را روانه بازار کرد. در ادامه هم نسخه‌های دیگری از اکسپلورر و ویندوز را هر چند وقت یکبار تولید و روانه بازار می کردند. شاید  ویندوز xp برای شما بسیار آشناتر باشد. ویندوز xp هم در سال ۲۰۰۱ توسط شرکت مایکروسافت تولید شد. اما یکی از خلاقیت‌های بسیار هیجان‌انگیز مایکروسافت تولید ایکس باکس  و مایکروسافت آفیس بود. در ادامه در مورد این محصولات جذاب صحبت خواهیم کرد.

مایکروسافت آفیس، یک نوآوری جدید در قلب رایانه

یکی دیگر از کارهای هیجان انگیز شرکت مایکروسافت تولید مجموعه مایکروسافت آفیس است. مایکروسافت آفیس در واقع یک مجموعه‌ای از برنامه‌های کاربردی و خدمات توسعه یافته توسط شرکت مایکروسافت است. شرکت مایکروسافت برای اولین بار در سال ۱۹۹۸ مایکروسافت آفیس را به همه معرفی کرد.  نرم‌افزارهایی که در مایکروسافت آفیس وجود ‌دارند، ورد، اکسل، پاورپوینت، اکسس و… هستند. این مجموعه هم هرچند وقت یکبار توسط شرکت مایکروسافت آپدیت می‌شود. البته تغییرات بسیار کوچکی در این مجموعه ایجاد می‌شود.

اما تا به امروز چندین میلیون از افراد در روی کره زمین از این مجموعه استفاده می‌کنند. جالب است بدانید در سال‌های اخیر شرکت مایکروسافت یک نسخه رایگان نیز از مایکروسافت آفیس را تولید کرده است. این نسخه رایگان برای استفاده در سیستم عامل‌های موبایل است. البته شرکت مایکروسافت یک نسخه رایگان دیگری را که تحت وب است، نیز تولید کرده است. جالب است بدانید تا سال ۲۰۱۲ طبق گزارش‌ها بیش از یک میلیارد نفر در کل جهان از مجموعه مایکروسافت آفیس استفاده می‌کردند.

ایکس باکس، تحولی جدید توسط شرکت مایکروسافت

در سال ۲۰۰۵ شرکت مایکروسافت ایکس باکس را تولید کرد و روانه بازار کرد. قبل از آن پلی استیشن‌های سونی نیز در بازار وجود داشتند. وقتی که ایکس باکس در بازار فروش کنسول های بازی ورود پیدا کرد، در رده دوم نیز قرار گرفت. پس از پلی استیشن بهترین کنسول بازی همین ایکس باکس بود. این کنسول بازی در ابتدا فروش کمتری نسبت به پلی استیشن داشت.

به همین دلیل در نوامبر همان سال شرکت مایکروسافت دومین مدل از ایکس باکس را به نام ایکس باکس ۳۶۰ تولید و روانه بازار کرد. اما این بار شرکت مایکروسافت موفق شده بود یک کنسول بازی بسیار قوی تر و کامل تری را تولید کند. یک مدل از این ایکس باکس جدید نیز دارای یک دسته سیمی و وسایل جانبی بود. البته این مدل بدون هارد درایو بود، از این رو مورد استقبال بیشتری قرار گرفت. در نهایت هم ایکس باکس ۳۶۰ پرفروش‌تر از کنسول‌های قبلی شرکت مایکروسافت شد. در آخر نسخه بعدی ایکس باکس که با نام ایکس باکس وان وارد بازار شد، تقریباً توجه همگان را به خود جلب کرد. حالا دیگر پلی استیشن های سونی جایی در بازار نداشتند.

گوشی‌های موبایل مایکروسافت

پس از اینکه شرکت مایکروسافت یک تسلط نسبی بر بازار رایانه پیدا کرد، به این فکر افتاد تا در زمینه گوشی‌های موبایل هم سهمی داشته باشد. از این رو شرکت مایکروسافت موفق شد، گوشی‌های موبایل نوکیا را تولید و وارد بازار کند. البته جالب است بدانید شرکت مایکروسافت قبل از نوکیا تلاش‌های فراوانی برای تولید گوشی با سیستم عامل موبایل کرده بود؛ اما شکست خورده بود. اما شرکت مایکروسافت از شکست‌های قبلی تجربه‌های بسیاری کسب کرد؛ از این رو در تولید نوکیا به موفقیت‌های خوبی دست پیدا کرد.

شرکت مایکروسافت هم‌اکنون

از سال ۲۰۱۵ می‌توانیم فعالیت‌های شرکت مایکروسافت را به سه دسته اصلی تقسیم کنیم. بخش اول را بخش خدمات تجاری می‌نامند. این بخش از شرکت مایکروسافت محصولاتی مانند آفیس، اسکایپ، اکسچنج و… را تولید کرده است. از مشهورترین وب‌سایت‌هایی که تحت حمایت شرکت مایکروسافت هستند، می‌توان لینکدین را نام برد.

بخش دوم شرکت مایکروسافت بخش رایانش هوشمند ابری است. محصولات این بخش نیز شامل خدمات سرور و رایانش ابری مانند ویندوز سرور و غیره است. بخش سوم نیز نیز با نام رایانش شخصی، مشهور است. در این بخش هم تمام سیستم‌عامل‌های ویندوز و محصولات آن‌ها قرار دارند. محصولات سخت افزاری شرکت مایکروسافت شامل تبلت‌های سرفیس، لپ‌تاپ‌های سرفیس و سرور کامپیوتر های شخصی و غیره می‌شود.

همچنین محصولات بازی و سرگرمی از جمله ایکس باکس و سرورهای بازی مایکروسافت نیز جزء این دسته قرار می گیرد. جالب است بدانید تعداد کارمندان شرکت مایکروسافت حدود ۱۲۴ هزار نفر است. این آمار، یک آمار سراسری و جهانی است. درآمد شرکت مایکروسافت هم سالانه حدود ۹۰ میلیارد دلار است. همچنین طبق آخرین گزارش‌هایی که در سایت فوربز آمده است، ارزش   شرکت مایکروسافت حدود ۸۷ میلیارد دلار است. شرکت مایکروسافت در حال حاضر سومین برند باارزش و گران قیمت در جهان است. قبل از آن اپل و گوگل در جایگاه‌های اول و دوم هستند.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت