مایکل دل، پدر دنیای کامپیوتر

توسط | خرداد 3, 1400 | افراد موفق خارجی, بیوگرافی افراد موفق, موفقیت | 0 نظر

11 دقیقه

شما توانسته است کسب و کار خود را راه بیاندازید و به عنوان یکی از برترین کارآفرینان کشور و یا حتی دنیا شناخته شوید اما بعد از گذشت چند سال از عمر مدیریت و کارآفرینی خود متوجه خواهید شد که شرکت تان نیاز به یک تغییر و تحول عظیم دارد. اتفاقی که برای بزرگ ترین شرکت ها و مدیران موفق نیز می افتد. به عنوان مثال، بیل گیتس (بنیانگذار و سهام دار اصلی شرکت مایکروسافت) در سال ۲۰۰۰ از سمت مدیریت خود استعفا داد و به ریاست هیئت مدیره پرداخت. گیتس در ۲۰۱۴ از این سمت هم کناره گیری کرد تا جان دبلیو تامسون به جای وی منصوب گردد.

اما نبوغ واقعی جایی خود را نشان خواهد داد که شما بعد از گذشت ۳۰ سال فعالیت در شرکت خود نیز، همچنان فرد اول کسب و کار خود باشید.

مایکل دل (بنیانگذار و مدیر عامل شرکت دل) از پایدار ترین مدیران دنیای تکنولوژی است که پس از تجربه حدود ۴۰ سال کاری در این شرکت، کماکان به عنوان مهرهٔ کلیدی شرکت دل به شمار می رود.

 

مروری بر زندگینامهٔ مایکل دل

مایکل ساول دل متولد ۲۳ فوریه ۱۹۶۵ در شهر هیوستون در ایالت تگزاس آمریکا است. مادر وی لورین شارلوت، یک فعال بازار سهام و پدرش الکساندر دل ، داندانپزشک بود. وی دوران تحصیل خود را در مدرسه‌ی هراد هیوستون گذراند. بر خلاف عقیده پدر و مادرش که اصرار بر دکتر شدن مایکل داشتند، او علاقه ای از خود به این رشته نشان نمی داد اما در عوض در همان دوران کودکی و مدرسه توانسته بود استعداد شگرفی در خرید و فروش سهام از خود بروز دهد. او همچنین عشق و علاقهٔ بی نهایتی به کامپیوتر و دنیای تکنولوژی داشت و به سبب همین امر در هفت سالگی با خرید یک ماشین‌حساب، مسیر زندگی خود را یه سمت فناوری‌های دیجیتال مشخص کرد.

دوران کاری مایکل دل در سن ۱۲ سالگی شروع شد. جایی که وی در یک رستوران چینی به ظرفشویی می پرداخت و البته بعد ها بسیار پیشرفت کرد و به سمت سرپرستی کارگران رستوران منصوب گردید. همچنین مایکل در سن ۱۲ سالگی با راه انداختن یک حراجی تمبر توانست ۱۰۰۰ دلار کسب کند و گام به گام در دنیای کسب و کار قدم بگذارد.

هر کدام از ما اگر به‌ جای مایکل دست به خرید یک کامپیوتر می زدیم، قطعا از آن برای انجام کار های روزمره، بازی، وب گردی و… استفاده می کردیم اما این دلیل محکمی برای تاسیس شرکت دل نبود. وی در ۱۵ سالگی اولین کامپیوتر خود را (یعنی Apple II) خریداری کرد و با دمونتاژ کردن آن، اجزای مختلفش را مطالعه کرد.

مایکل برای تحصیل در مقطع دبیرستان وارد مدرسه‌ی مموریال در هیوستون شد. جایی که نبوغ او باعث شده بود تا به نسبت معلمان خود، به درآمد بالایی دست یابد.

مایکل توانسته بود با فروش حق اشتراک مجله هیوستون پست به درآمد ۱۸ هزار دلاری در سال برسد.

با وجود عشق و علاقه وی به دنیای تکنولوژی و کامپیوتر اما پدر و مادرش اصرار داشتند تا مایکل در دانشکده پزشکی به ادامه تحصیل بپردازد و مانند طرز تفکر بسیاری از خانواده های ایرانی، عقیده داشتند که فرزندشان حتما باید دکتر شود!

تصمیم پدر و مادر عملی شد و مایکل در در سال ۱۳۸۳ وارد  دانشکده پزشکی تگزاس شد اما این به معنای فراموشی کامپیوتر نبود چرا که وی با راه اندازی شغلی پاره وقت در زمینه کامپیوتر، به تعمیر و ارتقای کامپیوتر های شخصی پرداخت.  پیکسل درآمدی ۱۸۰ هزار دلاری، دل متوجه شد که در آمدی که از فروش مستقیم قطعات کامپیوتر به دست می آورد بسیار فراتر از تعمیر و ارتقای کامپیوتر هاست. به همین دلیل او به فکر تأسیس یک شرکت فروش قطعات کامپیوتر افتاد و با رها کردن تحصیل و دانشگاه، شرکت PC’s Limited در سال ۱۹۸۴ به دستان وی آغاز به کار کرد. پدر و مادر وی نیز بالاخره با احترام به هر آن چیزی که فرزندشان می خواهد، ۱۰۰۰ دلار به مایکل برای راه اندازی شرکتش کمک کردند.

رشد کسب و کار او به حدی بود که در سال اول شروع به کار، درآمدش به بیش از ۶ میلیون دلار رسید و این رقم در سال ۱۹۸۷ به ۶۹ و در سال ۱۹۹۱ به ۵۴۶ میلیون دلار و در سال ۱۹۹۲ به دو میلیارد دلار رسید.

در سال سال ۱۹۸۷، نام این شرکت از PC’s Limited به Dell Computer Corp تغییر کرد.

رشد شرکتی که مایکل دل بنا کرده بود به حدی رسید که او در سن ۲۷ سالگی به‌عنوان مدیرعامل در لیست ۵۰۰ شرکت برتر وبسایت فورچن قرار گرفت. یکی از نقاط عطف دوران کاری مایکل دل و شرکت تحت مدیریتش، تصمیم به فروش محصولات از طریق اینترنت بود. آن‌ها وبسایت Dell را به‌صورت رسمی برای فروش محصولات معرفی کردند و سرورهای اختصاصی خود را نیز راه‌اندازی کردند. گزارش‌ها از همان سال‌های ابتدایی، آمار فروش حدود یک میلیون دلار در روز را برای شرکت عنوان می‌کردند. مایکل دل چند سال بعد از قرار گرفتن در رده ی ثروتمندان جهان، تصمیم گرفت شرکتی را برای مدیریت درآمدها و سرمایه‌گذاری‌های خانوادگی‌ احداث کند. او در سال ۱۹۹۸ شرکت MSD Capital را به همین علت ثبت کرد. مسئولیت ‌های این شرکت شامل مدیریت تمامی سرمایه‌گذاری‌ها و املاک و مستغلات خانواده‌ی دل می باشد. این شرکت ۸۰ کارمند و در شهرهای نیویورک، سانتا مانیکا و لندن نیز شعبه هایی دارد.

شرکت دل محصولات متنوعی از جمله کامپیوترهای شخصی، سرور، تجهیزات سخت‌افزاری، سوئیچ‌های شبکه، نر‌م‌افزار، لوازم جانبی کامپیوتر، تلویزیون‌های HD، دوربین، پرینتر، پخش‌کننده‌ی موسیقی و بسیاری محصولات الکترونیکی متنوع ساخته‌شده توسط شرکت‌های دیگر را به‌فروش می‌رساند.

شرکت دل با رهبری مایکل دل امروزه توانسته با بیش از ۱۵۰ هزار کارمند در سراسر جهان به عنوان یکی از بزرگ ترین کمپانی های تولید رایانه شخصی و نوت بوک خود را به جهان معرفی کند.

 

افتخارات مایکل دل و شرکت دل

در سال ۲۰۱۰ دل، پس از دو شرکت اچ‌پی و ایسر، سومین شرکت بزرگ فروش رایانهٔ شخصی، در دنیا اعلام شد.

در سال ۲۰۱۵ شرکت دل به عنوان یکی از بزرگترین و با کیفیت‌ترین شرکت‌های تولید نوت بوک دنیا بعد از اپل، در لیست قرار داد.

شرکت دل در سال ۲۰۱۶ در رتبه دوم از بزرگترین شرکت‌های تولیدکننده لپ تاپ دنیا، در لیست بهترین برند لپ‌تاپ‌ها قرار گرفت و همچنین به عنوان اولین و بزرگترین شرکت تولیدکننده نوت بوک ویندوزی دنیا انتخاب شد.

برترین کارآفرین سال از دیدگاه وبسایت Inc

برترین مدیر عامل آمریکایی از دیدگاه مجله‌ی Worth

مدیرعامل برتر سال از دیدگاه رسانه‌های Financial World، Industry Wekk، و Chief Executive

دریافت جایزه Bower موسسه فرانکلین را در بخش رهبری کسب و کار در سال ۲۰۱۳

 

جملات ناب مایکل دل

«خیلی چیزها باعث موفقیت می‌شوند. من نمی‌خواهم فقط به کارهایی بپردازم که خودم دوست دارم. می‌خواهم کارهایی انجام بدهم که باعث موفقیت شرکت می‌شوند.»

«من معتقدم که شما باید چیزی را دنبال کنید که واقعا عاشقش هستید. باید به‌دنبال علایق خودتان بروید نه دیگران»

«کسب‌وکاری راه نیندازید که هرکس دیگری هم مشغول انجام آن است، به‌دنبال کسب‌وکاری نروید که در ظاهر پول زیادی نصیب‌تان می‌کند، کسب‌وکاری راه بیندازید که به آن علاقه دارید.»

«برای ایجاد تحول واقعی در صنعت فناوری اطلاعات، یا باید کاری انجام بدهید که هیچ‌کس قبلا انجام نداده است یا باید کار را به شیوه‌ی بسیار بهتری انجام بدهید.»

«سعی کنید از شکست نهراسید. با شکست، همه چیز خواهید آموخت.»

«من فکر می‌کنم که توازن بخشیدن به زندگی، یک اولویت است. خانواده برای من بسیار مهم است. به همین دلیل اگر به برنامه‌ی کاری من نگاه کنید، می‌بینید یکی از چیزهایی که مدت‌ها قبل آموخته‌ام این است که کار کردن در طول هفته حدومرزی دارد.»

«وقتی تعداد کارمندان من کم بود، همه‌ی کارها را خودم می‌کردم، اما الان هزاران کارمند دارم و خودم را وقف استراتژی شرکت کرده‌ام.»

«من برحسب تجربه یاد گرفته‌ام شرکت می‌تواند خیلی سریع رشد کند. مراقب باشید وارد کسب‌وکارهای جدید نشوید، انتظار نداشته باشید بتوانید با تجربه و زیرساخت کم، با یک دست چند هندوانه بردارید و غوره نشده، مویز شوید.»

«چیزی به نام موفقیت خودساخته وجود ندارد.»

«ما گوش می‌دهیم و پاسخ خواهیم داد؛ حق با مشتری است. به همین سادگی!»

«احتملا تنها دلیل موفقیت ام در کسب و کار این بود که همواره والدین و اطرافیانم به من می گفتند : این کار را نکن!»

«لازم نیست یک آینده پژوه، نابغه یا فارغ‌التحصیل دانشگاه باشید تا موفق شوید. تنها چیزی که نیاز دارید یک زمینه کاری و یک رویاست.»

«زمانی که می خواهید تصمیمی بگیرید از خودتان دو سوال مهم را بپرسید : آیا تصمیمی که می گیرم من را به هدفم نزدیک تر می‌کند؟ آیا تصمیمی که می گیرم من را از هدفم دور تر می کند؟ اگر جواب سوال اول مثبت بود،  منتظر نباشید و همان را انتخاب کنید.»

«هر چیزی که می تواند اندازه گیری سود، قابلیت بهبود دارد.»

«هرکز سعی نکنید باهوش ترین فرد داخل اتاق باشید. اگر هم هستید، من به شما پیشنهاد می کنم افراد باهوش ترین را به داخل اتاق دعوت کنید یا اتاق دیگری بیابید.»

«هیچ کاتالیزوری بهتر از کنجکاوی برای رسیدن به موفقیت نیست.»

«من معتقدم که شما پیش از آنکه برای راه اندازی یک تجارت استراتژی داشته باشید، باید وضعیت اقتصادی آن را درک کنید و پیش آن که استراتژی خود را درک کنید باید ساختار داشته باشید. اگر این دستورات را اشتباه متوجه شوید، احتمالا شکست خواهید خورد.»

«توجه خود را بر روی مشتریان متمرکز کنید نه رقیبان چرا که رقیبان گذشته را نشان می دهند و مشتریان بیانگر آینده، فرصت های تازه و شاهراه های پیشرفت  هستند.»

«خیلی ها از من می پرسند که چگونه کارآفرین شویم؟ راستش را بخواهید من این سوال را دوست ندارم چون کسی که منتظر توصیه دیگران برای کارآفرین شدن است احتمالا مناسب کارآفرین شدن نیست.»

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت