فهرست مطالب این مقاله
اگر یادتان باشد زمانی که مقاله مشاغل پردرآمد کامپیوتری را نوشتیم و برایتان به اشتراک گذاشتیم، از شغل تولید محتوا بهعنوان جذابترین این لیست نام بردیم چرا که در تولید محتوا شما میتوانید مطابق علاقه، سلیقه و خلاقیت خود به آن پرداخته و درآمدزایی کنید.
حالا برای اینکه یک تولید محتوا بپردازیم، به چه چیزهایی نیاز داریم؟ بدیهی است که یک دوربین مناسب به همراه ابزار نورپردازی و میکروفن از اوجب واجبات است و حتی اگر بودجه کافی داشته باشید میتوانید با استفاده از بک لایت یک پسزمینه خوب را طراحی کنید؛ اما آیا تمام تولید محتوا تنها به همین چند وسیله ختم میشود؟ طبیعی است که خیر؛ چرا که اگر بهترین ابزار را هم خریداری کنید، باز هم همه چیز به خلاقیت و عامهپسند بودن ویدئوهای شما ربط دارد.
البته میدانید که جایی را که شما برای تولید محتوا انتخاب میکنید، بسیار تأثیرگذار است. این را همه میدانند که اینستاگرام به تولیدکنندگان محتوا پولی نمیدهد و چند وقتی است که برای بازدید کل دنبالکنندگان یک پیج از یک پست، از آن پیج مبلغی را نیز دریافت میکند؛ در غیر این صورت اجازه نمیدهد همه دنبالکنندگان آن پست را مشاهده کنند!
شما برای کسب درآمد در اینستاگرام، باید تبلیغ کنید و راه دیگری نیست! این امر نیز موجب ریزش مخاطب و کاهش ارزش محتوایی ویدئو میشود.
اینجاست که همه به یوتیوب پناه میآوریم؛ رسانهای بینظیر برای تولیدکنندگان محتوا! مدیومی جذاب که بسته به نوع و سبک ویدئوهای شما، به شما به دلار حقوق پرداخت میکند و چه چیزی از این بهتر…
در ادامه با موضوعات مختلف محتوایی که در یوتیوب طرفدار دارند و میتوانند برای بازید کنندگان جذاب باشند، آشنا میشوید؛ تا یک راهنمای جامع و درست برای شروع فعالیت در این رسانه داشته باشید.
البته تا یادم نرفته بگویم که گریزی هم به بهترین یوتیوبرهای سال ۲۰۲۱ خواهیم زد.
موضوعات و سبکهای پرطرفدار در یوتیوب
طنز و سرگرمی
همیشه و در هر مدیومی، طنز پرمخاطبتر است. از فیلمهای پرفروش سینمای ایران مانند گشت ارشاد، دینامیت، هزارپا، مطرب، تگزاس و… گرفته تا سریالهای تلویزیونی.
در همهجای دنیا این سنت که طنز بیشتر مخاطب دارد، وجود داشته اما در ایران بیشتر؛ چرایش را خودتان میدانید! یوتیوب هم از این قاعده مستثنی نیست، موضوعات سرگرمکننده و فان بیشترین ویو در یوتیوب را دارند و روزانه بازدیدهای فراوانی از مخاطبین یوتیوب را به خود اختصاص میدهند. طنزپردازانی از سراسر جهان در این رسانه حضور دارند که به سبکهای مختلف کاربران را سرگرم کرده و میخندانند. اگر روحیه شوخطبعی داشته و ایدههای خوبی برای اجرای طنز دارید، این مورد گزینه ایدهآلی برای فعالیت شما خواهد بود.
مُد و فشن
این موضوع از آن دسته موضوعاتی است که به نظرم هنوز فرهنگش وارد ایران نشده و چیزی که از لحاظ فرهنگی در ایران جای نداشته باشد، قطعاً در یوتیوب فارسی هم مخاطب چندانی را نمیتواند جذب کند.
اما در جهان، دنیای مُد و فشن نهتنها بیشترین ویو در یوتیوب را دارد، بلکه در تمام رسانههای اجتماعی با استقبال فراوانی روبهرو میشود. این عرصه که سراسر ایدههای تازه و محصولات جدید است، همواره با ارائه الگوهای بکر و استایلهای منحصربهفرد همراه است. البته مردم هر کشور با هر آداب و رسومی، محصولات خاص خود را به نمایش میگذارند. اما تعدادی از کانالها هستند که بهصورت جهانی فعالیت میکنند و طرفدارانی از سراسر دنیا دارند.
آموزش آشپزی
آشپزی همیشه یک فعالیت ایدئال برای افرادی است که به پختوپز یا به خوردن غذا علاقه دارند؛ که در تلویزیون هم جایگاه خاص خود را دارد و از آن دسته موضوعاتی است که بسیاری از افراد را مجذوب خود میکند. سرآشپزهای بسیاری در سراسر جهان وجود دارند که با اشتراکگذاری دانش آشپزی خود، خدمت بزرگی به جامعه میکنند. اگر شما هم دستورات غذایی خاصی دارید، میتوانید از طریق تولید محتوای ویدئویی در یوتیوب، آن را به دیگران ارائه دهید. به کمک این آموزشها دیگر برای پخت هیچ غذایی معطل نخواهیم ماند. آشپزی نیز بعد از طنز و مد و فشن بیشترین ویو در یوتیوب را دارد.
موسیقی
موسیقی همهجا هست…
در فیلم پسر کابلی، دیالوگ بینظیر در مورد موسیقی وجود دارد و آن هم این است: «میدونی مشکل این زندگی چیه؟ اینه که توی لحظات حساس موسیقی نداره!»
این دیالوگ وابستگی شدید انسان به موسیقی را نشان میدهد و به نظر موسیقی در تأثیرگذاری روی مخاطب خود همیشه پیشرو بوده است.
حال با این تفاسیر تعجبی ندارد که نام موسیقی را در لیست موضوعات جذاب و پرطرفدار یوتیوب ببینیم.
تمامی موسیقیدانان و نوازندگان میتوانند قطعات موسیقی خود را به جهانیان ارائه دهند. اگر شما هم نوازنده ساز هستید یا با سبک خاصی خوانندگی میکنید، یوتیوب مکان مناسبی برای فعالیت هنری شما خواهد بود.
بازیهای رایانهای
از موضوعات جالب یوتیوب، بازیهای رایانهای است که اگر با یوتیوب آشنا نباشید شاید اصلاً باورمان نشود؛ اما برخی از یوتیوبرهای برتر، تنها با نمایش بازیهای رایانهای خود و نشاندادن مهارتشان در این بازیها به شهرت رسیدهاند. البته بازیهای رایانهای نیز جزو موضوعات پرطرفدار در یوتیوب هستند که در سایر رسانهها این جایگاه را ندارند؛ بنابراین اگر شما در انجام بازی خاصی تبحر دارید، تنها یوتیوب است که میتواند مهارت شما را به سرگرمی قابلتوجهی تبدیل کند. گیمرها جزو بهترین یوتیوبرهای حال حاضر جهان هستند؛ چرا که هم این امر برای دیگر گیمرها جذاب است و هم خود یک امر سرگرم کنند برای دیگر مخاطبان به شمار میآید. فکر میکردید که بازیهای رایانهای بیشترین ویو در یوتیوب را داشته باشند؟
چالشی
شاید بسیاری از شما از زمان معرفی اولین موضوع تا به اینجا انتظارش را میکشیدید. چالش اصولاً امری مجذوبکننده است و بازید بالایی را رقم میزند.
ایدههای چالشبرانگیز باعث ایجاد کنجکاوی در بین کاربران میشوند. معمولاً چالشهای یوتیوب با امتیازات خاصی هم همراه هستند تا افراد را جذب خود کنند. از بهترین چالشهای ارائه شده در یوتیوب میتوان به چالش خوردنیهای خاص یا پوشیدن لباسهایی خاص اشاره کرد. مثلاً در سال 2010 چالشی با عنوان «چالش دارچین» فضای یوتیوب را از کسانی پر کرد که یک قاشق دارچین را در کمتر از ۶۰ ثانیه میخوردند و بعد از آن نیز هیچ آبی نمینوشیدند. اگر ایدههایی چالشبرانگیز در ذهنتان دارید، این موضوع مخصوص شماست.
سفر
به دلیل اوضاع بد اقتصادی و تحریمهایی که در ایران میتوان بهصراحت دید، سفر به خارج از کشور تقریباً برای قشر متوسط جامعه و پائینتر غیرممکن شده است.
اگر شما زیاد سفر میکنید یا به مناطق دیدنی جهان علاقه دارید، در هنگام سفر یا بازدید از مکانهای دیدنی، از خود فیلم بگیرید و آن را در یوتیوب منتشر کنید. کانالهایی که چنین محتواهایی به اشتراک میگذارند، جزو پرطرفداران این رسانه هستند و ویوهای بالایی را نیز به خود اختصاص داده اند.
حیوانات
موضوع حیوانات یا به انگلیسی pet از آن نوع موضوعاتی است که در ایران کمتر رایج است و این خیلی خوب است! میپرسید چرا؟ چون برای شما منحصربهفردتر خواهد بود و باعث میشود که شما تفاوت عمدهای با دیگر یوتیوبرها داشته باشید.
کارهای خندهدار حیوانات خانگی در یوتیوب بازدیدهای فراوانی دارند و جزو موضوعات پرطرفدار در یوتیوب محسوب میشوند. اگر رابطه خوبی با حیوانات دارید و صحنههای خندهدار یا جالبی از آنها را به کمک دوربین خود شکار میکنید، یک کانال یوتیوب راه بیندازید و طرفداران بسیاری را جذب ویدئوهای خود کنید.
ورزشی
اگر کسی بخواهد در مورد چگونگی انجام یک ورزش خاص، دریافت رژیم غذایی یا سلامتی، تناسباندام و دیگر روشهای ورزشی و تغذیهای اطلاعات کسب کند، نخست به یوتیوب مراجعه میکند. پس اگر در این زمینهها اطلاعات مفیدی دارید، افراد زیادی مشتاق هستند تا ویدئوهای آموزشی شما را ببینند.
تکنولوژی
این از موضوعات موردعلاقه خود منم هست و رابطه مستقیمی با نقد و بررسی نیز دارد؛ زیرا افرادی که بهنقد و بررسی گوشیهای موبایل، گجتهای پیشرفته، لپتاپ و چیزهایی از این قبیل میپردازند، در زمینه تکنولوژی نیز دست به تولید محتوا خواهند زد.
اکثر مردم علاقه زیادی به آخرین دستاوردهای تکنولوژی دارند. شما میتوانید اطلاعات دستاول تکنولوژی را از سایتهای ارائهدهنده این تکنولوژیها مانند اپل، تسلا، مایکروسافت یا… دریافت کنید و در مورد آن ویدئو ضبط کنید. مطمئن باشید افراد زیادی مایلاند از این محتوا دیدن کنند.
مهدی شجاری، اهورا نیازی و محمد شکوری از موفقترین یوتیوبرهای ایرانی این حوزه هستند.
بلاگری و نمایش زندگی شخصی
فیلمبرداری از چالشها، روزمرگیها و تمام چیزهای زندگی یک فرد معمولی میتواند برای دیگران لذتبخش باشد. نهتنها در یوتیوب، بلکه در سایر رسانههای اجتماعی مانند اینستاگرام؛ ویدئوهای مربوط به سبک زندگی یا لایفاستایل، پیروان زیادی دارند. اما باید به این نکته توجه داشت که فردی که میخواهد در این باره دست به تولید محتوا بزند، باید از خود شخصیتی جذاب و خاص را به نمایش بگذارد تا زندگی شخصیاش برای دیگران جذاب باشد.
ایدهپردازی
اگر ذهن خلاق و ایدهپردازی دارید، محیط یوتیوب فضای لازم برای ابراز ایدههایتان را به شما میدهد. افراد دوست دارند از ایدههای مخفی و ناشناخته دیگران آگاه شوند. حتی گاهی افرادی در بین کاربرانتان هستند که میتوانند ایدههای شما را به مرحله اجرا درآورند؛ که البته به نظرم اصلاً در ایران قابلاجرا نیست چون بهراحتی افراد مختلف میتوانند ایدههای شما را دزدیده و آن را صاحب شوند.
ترفندهای زندگی
همگی ما به کمک ترفندهای ویدئویی استفاده بهتر از وسایل الکترونیکی، صرفهجویی در زمان، آشپزی، تمیزکاری لکهها و… مشکلات زیادی را در زندگی خود حل کردهایم. پس خودمان هم میتوانیم یکی از ارائهدهندگان این ترفندها باشیم و یا آن را مانند خالی لیم به سخره بگیریم چرا که بعضی از این ترفندها یا دروغین هستند و یا آنقدر پیچیدهاند که روش قبلی و معمول سادهتر و بهتر است.
فیلم و سریال
دیگر موضوع موردعلاقه من که همانند موسیقی، همهجا هست. فیلم و سریال که همیشه از موضوعات پرطرفدار در یوتیوب و کل زندگی ما آدمها هستند. کانالهایی که قسمتهای مختلف از سریالهای پرطرفدار یا فیلمهای سینمایی محبوب را قرار میدهند، بخش اعظم کاربران یوتیوب را بهطرف این ویدئوها میکشانند و شما هم اگر علاقهمند به این موضوع باشید میتوانید فقط فیلمهای موردعلاقه خود را در کانالتان آپلود کنید.
اما موضوع فیلم و سریال تنها معطوف به آپلود قسمت یا سکانسهایی از یک فیلم معروف، خلاصه نمیشود؛ بلکه میتوان با نقد و بررسی، تحلیل، معرفی، پرداختن به زندگینامه هنرمندان و یا دانستنیهایی راجع به فیلمها و سریالهای مختلف به تولید محتوا پرداخت.
ده یوتیوبر برتر سال ۲۰۲۱
تحقیقات نشان داده که این مدیوم در سال 2021 مجموعاً 2.3 میلیارد کاربر جهانی داشته و روزانه یک میلیارد ساعت ویدئو روی آن تماشا شده و 10 یوتیوبر برتر 2021 در مجموع حدود 300 میلیون دلار درآمد داشتند.
MrBeast
نشریه فوربز با ارائه 10 یوتیوبر برتر 2021 نشان میدهد که جیمی دونالدسون 23 ساله با نام مستعار «MrBeast» پردرآمدترین تولیدکننده محتوای وبسایت یوتیوب در این سال بوده است. اکثریت ویدئوهای او شامل اهدای پول، هدیه یا اشیای دیگر به افراد نیازمند میشود.
اکانت MrBeast در سال 2021 با دریافت بیش از 10 میلیارد بازدید به درآمد 54 میلیون دلاری رسیده است که در دو سال گذشته رایان کاجی این رتبه را در اختیار داشت. رایان در چنل یوتیوب خود به بررسی انواع مختلف اسباببازی میپردازد.
کانال یوتیوب: https://m.youtube.com/@MrBeast
جیک پاول
دومین یوتیوبر پردرآمد امسال، جیک پاول، با 45 میلیون دلار بود که نخستینبار در سال 2018 به این فهرست راه یافت. جیک پاول از طریق این شبکه اجتماعی به شهرت رسید و بعد به شبکه دیزنی و سریال بیزردوارک پیوست. پاول پس از جدایی از دیزنی، برند رسانهای مستقل خودش را تأسیس کرد و شروع به تولید و انتشار ویدئو از طریق یوتیوب نمود.
کانال یوتیوب: https://m.youtube.com/c/jakepaul
مارکیپلایر
در رده سوم هم نام مارکیپلایر دیده میشود که با خلق ویدئوهای محبوب گیمینگ توانست برند پرطرفداری برای محصولات خود درست کند و درآمدی 38 میلیون دلاری داشته باشد. مارکیپلایر بیشتر ویدئوهای لتس پلی بازی به اشتراک میگذارد که معمولاً در ژانر وحشت، ترس و بقا هستند.
کانال یوتیوب: https://m.youtube.com/
Rhett و Link
جایگاه چهارم به Rhett و Link از کانال Good Mythical Morning تعلق دارد که در سال گذشته میلادی 30 میلیون دلار درآمد داشتند.
کانال یوتیوب: https://m.youtube.com
Unspeakable
پنجمین رده متعلق به کانال Unspeakable است که آپلود ویدئو در یوتیوب را حدود یک دهه پیش شروع کرد و در سال گذشته 28.5 میلیون دلار درآمد داشت.
کانال یوتیوب: https://m.youtube.com
Nastya
نکته جالبتوجه این لیست نام یک یوتیوبر 7 ساله در این لیست است. در رده ششم یک کودک 7 ساله روسی به نام Nastya دیده میشود که حدود 90 میلیون سابسکرایب دارد. او کارش را بهعنوان کانال جعبهگشایی (onbox) اسباببازی آغاز کرد اما حالا با موضوعات دیگری مثل موزیک ویدئوها به درآمد 28 میلیون دلاری رسیده است.
کانال یوتیوب: https://m.youtube.com
رایان کاجی
رایان کاجی بهعنوان معروفترین بررسیکننده اسباببازی در یوتیوب به رتبه هفتم رسیده و در سال 2021 حدود 27 میلیون دلار درآمد داشته است.
کانال یوتیوب: https://m.youtube.com/
Dude Perfect
کانال Dude Perfect هم با دوربینمخفیهای خود از رده سوم به هشتم رسیده و حدود 20 میلیون دلار درآمد کسب کرده است.
https://m.youtube.com/channel/UCRijo3ddMTht_IHyNSNXpNQ
لوگان پاول
لوگان پاول، برادر جیک پاول با ویدئوهای بوکس و ولاگ در سال 2021 حدوداً 18 میلیون دلار درآمد به دست آورد و در رده نهم این لیست قرار دارد.
https://m.youtube.com/channel/UCG8rbF3g2AMX70yOd8vqIZg
Preston Arsement
Preston Arsement به لطف تمرکز بر ویدئوهای بازی ماینکرفت، درآمدی 16 میلیون دلاری را به اسم خود ثبت کر و در رده دهم این لیست ایستاده است.
کانال یوتیوب: https://m.youtube.com/user/PrestonPlayz
معرفی پردرآمدترین یوتیوبرهای ایرانی
برخی به این دلیل به سراغ تولید محتوا در یوتیوب نمیروند که تصور میکنند در ایران بهخاطر تحریم و چیزهایی از این قبیل، نمیتوان از طریق یوتیوب به درآمد رسید؛ اما این قضیه ابداً صحت ندارد و ما الان با ده یوتیوبر پردرآمد ایرانی و میزان درآمدشان آشنا میشویم.
البته به این نکته توجه داشته باشید که در محاسبه درآمد ماهیانه یوتیوبرها، میانگین تعداد ویدئوهای منتشر شده در ماه هم محاسبه شده است یعنی ممکن است فردی با درآمد ماهیانه بیشتر در رتبه پائینتری قرار گرفته باشد چون تعداد ویدئوهای بیشتری را در یوتیوب به اشتراک گذاشته است.
- شماره ۱۰: SoGang علیرضا سو گنگ – درآمد ۷.۰۰۰ دلار – ۲۱۰ میلیون ماهانه
- شماره ۹: MadGal آتوسا مدگل – درآمد ۱۰۰۰۰ دلار – ۳۰۰ میلیون ماهانه
- شماره ۸: kewDiePie P کیان کیودی – درآمد ۲۰۰۰۰ دلار – ۶۰۰ میلیون ماهانه
- شماره ۷: ToxicGirlow کوثر عزیزی – درآمد ۱۵۰۰۰ دلار – ۴۵۰ میلیون ماهانه
- شماره ۶: Serna Amini سرنا امینی – درآمد ۲۵۰۰۰ دلار – ۷۵۰ میلیون ماهانه
- شماره ۵: Farshad Silent – درآمد ۳۳۰۰۰ دلار – ۱ میلیارد ماهانه
- شماره ۴: Mia plays – درآمد: ۲۲۰۰۰ دلار – ۷۰۰ میلیون ماهانه
- شماره ۳: khotan – درآمد ۳۸۰۰۰ دلار – ۱ میلیارد ماهانه
- شماره ۲: Aria Keoxer – درآمد ۶۸۰۰۰ دلار – ۲ میلیارد ماهانه
- شماره ۱: Putak – درآمد ۱۰۰۰۰۰ دلار – ۳ میلیارد ماهانه
0 نظر