لری پیچ و سرگی برین، داستان به همین جا ختم می شود

توسط | خرداد 4, 1400 | افراد موفق خارجی, بیوگرافی افراد موفق, موفقیت | 0 نظر

19 دقیقه

بدون شک همه ما در مدرسه با موضوعی کلیشه ای برای نگارش انشا روبه رو بوده ایم :«علم بهتر است یا ثروت؟» سوالی که شاید همه دانش آموزان در آن زمان برای کسب نمره ای بالاتر، علم را پاسخ خود می دانستند اما ذهنیت همه به سوی ثروت پیش می رفت. با با بروز اتفاقات تلخ اقتصادی در ایران، این ذهنیت فراگیرتر شد و حال همه اعتقاد دارند که ثروت بهتر از علم است.

اما داستان امروز، داستان کسانی است که علم برآمدند و به مردم در جستجوی علم کمک بسیار شایانی کرده اند.

داستانی که از همین جا آغاز می شود و درست به همین جا ختم می شود. سرگی برین، لری پیچ و داستان اولین موتور جستجوی جهان یعنی گوگل…

زندگینامه لری پیچ

لورنس پیج در ۲۳ مارس سال ۱۹۷۳، در شهر ایست لنسینگ ایالت میشیگان آمریکا به دنیا آمد. پدرش کارل پیج، پروفسور علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی دانشگاه میشیگان بود و مادرش گلوریا پیج، در دانشکده لیمن بریج همان دانشگاه برنامه‌نویسی کامپیوتر تدریس می‌کرد. شغل پدر سبب شده بود تا لری در سنین پائین با کامپیوتر آشنا شود چرا که لری در خانه ای پر از کامپیوتر های شخصی و مجلات علمی زندگی می کرد.

کارل و گلوریا همواره سعی داشتند تا فرزند خود را خلاق و مبتکر پرورش دهند و به نوعی نخستین حامیان وی در این راه به شمار می روند.

لری به موسیقی علاقه‌مند بود و از همان دوران نوازندگی ساکسیفون را یاد گرفت که به گفته خودش تاثیر بسزایی در یادگیری محاسبات سریع ریاضی داشته است. رنگ و بوی علم و دانش فناوری در خانه باعث شده بود تا برادر بزرگ تر لری یعنی کارل جونیور هم به این سمت کشیده شود و قدم در مسیر کارآفرینی اینترنتی بگذارد.

نبوغ لری در ۶ سالگی خودش را برای همگان نمایان کرد و وی با علاقه ای شدید به شناخت و یادگیری قطعات کامپیوتر می پرداخت.

برادر بزرگش کارل جونیور سعی داشت به او یاد دهد که قطعات لوازم‌خانگی را از هم جدا کند و ببیند این وسایل چطور کار می‌کنند اما غافل از این که لری یک قدم از برادرش جلوتر بود و سعی می‌کرد با اتصال قطعات لوازم مختلف به همدیگر، وسایل جدیدی اختراع کند. همین امر سبب شد تا علاقه او به کسب و کار تکنولوژی شدید تر شود و رویای تأسیس شرکتی با محوریت تکنولوژی، کامپیوتر، اینترنت و چیزهایی از این قبیل در سرش بیندازد.

لری دوران ابتدایی خود در بین سال های ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۹ در مدرسهی اوکموس مونتسوری میشیگان گذراند و سال های پایانی تحصیل خود را نیز در دبیرستان دبیرستان ایست لنسینک سپری کرد و در سال ۱۹۹۱ فارغ‌التحصیل شد. در آن دوران لری پیچ توانسته بود قهرمان خود را بیابد و آن هم پدر علم فیزیک و الکتریک، نیکلاس تسلا بود.  وی با مطالعه کتابی راجع به سرگذشت تسلا، مجذوب وی شد و بیش از پیش برای ادامه راه انگیزه پیدا کرد. سرگذشت تسلا، لری را متوجه این امر نیز کرد که اختراع وسایل به‌تنهایی کافی نیست، بلکه باید بتوان تکنولوژی را به زندگی مردم آورد.

لری مدرک کارشناسی خود را لری مدرک کارشناسی خود را در رشته‌ٔ مهندسی کامپیوتر با درجه A از دانشگاه میشیگان دریافت کرد. وی پله ها را یکی به یکی تا رسیدن به گوگل طی می کرد و سیر صعودی وی در زندگی اش کاملا مشهود بود. در این دوره او یک پرینتر جوهر افشان ساخت که از کارتریج جوهر استفاده می‌کرد و برای اولین بار چاپ پوستر های بزرگ را با قیمتی پایین امکان‌پذیر می‌کرد. او تمام قطعات الکترونیکی و مکانیکی این پرینتر را خودش ساخته بود. لری که عضوی از تیم ماشین‌ های خورشیدی دانشگاه میشیگان هم بود، با خلاقیت خود پیشنهاد داد که سیستم حمل‌ و نقل دانشجویی دانشگاه با ماشین‌های پی‌آر‌تی (که نوعی سیستم حمل‌ونقل سریع و بدون راننده بود) جایگزین شود. سیستمی که امروزه توسط شرکت آلفابتا در حال توسعه است.

دستاورد های لری پیچ تمامی نداشت و او طرح کسب‌ و کار موفق هم برای یک شرکت نرم‌افزاری نوشت که از برنامه‌ های کامپیوتری برای نواختن موسیقی سنتی‌سایزر استفاده می‌کرد.

پس از اتمام دوره کارشناسی، لری دست از فراگیری علم برنداشت و برای اخذ مدرک کارشناسی ارشد به دانشگاه وارد دانشگاه استنفورد در پالوآلتو کالیفرنیا پا گذاشت.  جایی که او تصمیم گرفت تحصیلات خود را در مقطع دکترا نیز به پایان برساند.

لری پیچ تحقیقات و تفکرات خود را بر موضوعی مهم متمرکز کرده بود و آن ویژگی‌ های ریاضیاتی شبکه اینترنت و ساختار لینک‌ های آن به‌ عنوان یک نمودار بزرگ بود. اگر بخواهیم به زبان ساده این وسیله را شرح دهیم : لری پیچ سعی داشت تا ارتباطی را بین صفحات گوناگون وب پیدا کند. که در حقیقت زمینه ای برای راه اندازی گوگل به شمار می رفت.

 

مروری کوتاه بر زندگینامه سرگی برین

سرگی میخائیلوویچ برین، متولد ۲۱ آگوست سال ۱۹۷۳ در شهر مسکو، کشور شوروی است. با وجود اوضاع نابسامان سیاسی و اقتصادی در شوروی، پدر سرگی تصمیم گرفت تا به آمریکا مهاجرت کند تا آیندهٔ روشن خانواده اش را تضمین کند. این تصمیم مهم در سال ۱۹۷۹ عملی شد و آنها به مریلند آمریکا نقل مکان کردند. سناریوی تکراری دیگر افراد موفق برای سرگی برین هم تکرار شد و او ابدا علاقه ای به کلاس های خسته کننده و بیهوده مدرسه نداشت و بیشتر نسبت به کامپیوتر و تکنولوژی از خود علاقه نشان می داد. اوایل دهه‌ٔ ۸۰، همچنان استفاده از کامپیوتر های شخصی و خانگی زیاد معمول نبود اما سرگی نه سال داشت که اولین کامپیوتر کمودور ۶۴ خود را به‌عنوان هدیه تولد از پدرش دریافت کرد و خیلی زود معلمانش را با یک پروژه‌ٔ فوق العاده کامپیوتری چاپ غافلگیر کرد.

سرگی برین در سال ۱۹۹۳ وارد دانشگاه استنفورد کالیفرنیا شد و پس از انتخاب رشته مهندسی علوم کامپیوتر، به نگارش چندین مقاله در زمینه فناوری و تکنولوژی پرداخت. وی دست به ساخت چندین اپلیکشن زد و همچنین نرم‌افزاری توسعه داد که کارهای تجربی را با استفاده از یک پردازنده کلمه به‌ نام TEX، به فرمت HTML تبدیل می‌کرد.

 

آشنایی لری پیچ و سرگی برین با یکدیگر، گام به گام تا تاسیس گوگل

درست زمانه که لری پیچ در ادامه‌ی تحقیقاتش تصمیم گرفت ارتباط صفحات وب و دسترسی به آن‌ها از طریق یک منبع مشترک را به‌عنوان موضوع پایان‌نامه‌ی خود انتخاب کند، با سرگی برین آشنا شد. سرگی برین از دیگر دانشجویان مقطع دکترا در دانشگاه استنفورد بود که به موضوع پایانه لری پیچ علاقه مند شد و این دو علیرغم تمام اختلاف نظر های که با یکدیگر داشتند توافق کردند که برای اجرای این پروژه که در آن زمان Backrub نام داشت، دست به همکاری بزنند. لری و سرگی سعی داشتند راهی پیدا کنند تا با استفاده از داده‌ های به‌دست‌ آمده از لینک ورودی، وب‌سایت‌ ها را به لحاظ اهمیت درجه‌ بندی کنند. آن‌ها با هم یک مقاله‌ی پژوهشی تحت عنوان (آناتومی یک موتور جستجوی بسیار بزرگ ابر  متنی) منتشر کردند. این مقاله به یکی از معتبرترین مقالات علمی زمان با بیشترین میزان دانلود تبدیل شد. در حال حاضر این مقاله در رتبه‌ی دهم برترین رفرنس‌ های دانشگاه استنفورد قرار دارد. پس‌ از آن، لری و سرگی متوجه شدند با الگوریتمی که نوشته‌اند می‌توانند یک موتور جستجوی خارق‌العاده را خلق کنند.

زوج لری پیچ و سرگی برین با ایده های طوفانی خود، در حال یکه تازی در دنیای فناوری بودند.

توسعه موتور جستجو از اتاقی هایسان در خوابگاه دانشگاه آغاز شد. آنها، اتاق لری را در خوابگاه به لابراتوار مکانیکی استخراج قطعات یدکی کامپیوتر های ارزان‌ قیمت تبدیل کردند تا با با ساخت وسیله ای توسط این قطعات، موتور جستجوی نوپای خود را به پهنای باند شبکه‌ی دانشگاه استنفورد متصل کنند. پس از اینکه اتاق را انبوهی از ابزار های کامپیوتری فرا گرفت، نوبت به اتاق سرگی برین رسید و آن‌ها دفتر کار خود را به اتاق سرگی برین منتقل کردند. جایی که توانستند برای اولین بار موتور جستجوی خود را مورد آزمایش قرار دهند. رشد سریع پروژه‌ی آن‌ها باعث شد برای مدتی شبکه‌ٔ دانشگاه استنفورد دچار اختلال شود.

با راه اندازی صفحهٔ جستجوی ساده برای کاربران عادی با استفاده از استفاده از برنامه‌ نویسی HTML، توانستند پروژه متور جستجوی Backrub را تکمیل کنند. این متور جستجو، به‌سرعت رشد کرد و بین دانشجویان استنفورد به محبوبیت رسید اما این محبوبیت و گسترش کاربران باعث شد آن‌ها به سرورهای جدیدی نیاز پیدا کنند.

متور جستجوی Backrub بیش از یک سال روی سرورهای استنفورد باقی ماند. در سال ۱۹۹۷، لری پیج و سرگی برین تصمیم گرفتند نام جدیدی برای موتور جستجوی خود انتخاب کنند و اینگونه شد که نام گوگل (Google) بر روی کاغذ آمد. از این زمان پیج و برین تلاش‌ هایشان را برای جذب سرمایه و گسترش کسب‌ و کار خود دو چندان کردند و توانستند با کمک آشنایان، یک‌ میلیون دلار وام بگیرند که سرمایه‌ی اولیه‌ی شرکت شد. اولین دفتر مرکزی شرکت در گاراژ یکی از دوستان آن‌ها در منلو پارک کالیفرنیا افتتاح شد.

مجله PC Magدر سال ۱۹۹۸ گوگل را موتور جستجویی حیرت‌انگیز با نتایج بسیار مرتبط خواند و آن‌ را به‌عنوان برترین وب‌ سایت از ۱۰۰ وب‌ سایت نوظهور سال انتخاب کرد.

از سال ۱۹۹۶ تا سال ۲۰۰۶، کلمه ای به جز پیشرفت را نخواهید و گوگل روز به روز گسترده تر، قدرتمند تر، محبوب تر و ثروتمند تر می شد.

پایان سال ۲۰۰۶، شرکت گوگل ۱۰ هزار کارمند داشت و درآمد سالیانه‌ی آن بیش از ۱۰ میلیارد دلار بود. در سال ۲۰۰۷، مجله‌ی فورچن شرکت گوگل را به‌عنوان برترین محیط کار جهان معرفی کرد.

گوگل اقدامات استراتژیک موفقیت‌آمیز دیگری هم داشت ازجمله خرید شرکت یوتیوب (YouTube) در سال ۲۰۰۶ به مبلغ ۱.۶۵ میلیارد دلار و خرید موتورولا موبیلیتی (Motorola Mobility) در سال ۲۰۱۱ به مبلغ ۱۲.۵ میلیارد دلار.

گوگل، کسب و کاری موفق برآمده از علم و دانش بود که توانست لری پیچ و سرگی برین را به عنوان برترین و ثروتمند ترین کارآفرینان جهان معرفی کند و به قدرتمند ترین کمپانی دنیا بدل شود.

 

آشنایی با انواع سرویس های گوگل

سرویس Google Search Engine : موتور جستجوی گوگل با آدرس Google

سرویس Google Mail : سرویس ایمیل گوگل با آدرس GMail و Inbox

سرویس Google Translate : سرویس ترجمه گوگل با آدرس G Translate

سرویس Google Maps : سرویس نقشه گوگل با آدرس Google Maps و همچنین Google Earth

سرویس Google Play : مخزن برنامه های اندرویدی به آدرس Play Store

سرویس Google Docs : سرویس مدیریت اسناد به آدرس Google Docs

سرویس Google Photos : سرویس مخصوص تصاویر به آدرس Google Photos

سرویس Chrome Web Browser : مرورگر وب به آدرس Chrome

سرویس Google Drive : سرویس ذخیره و اشتراک گذاری فایل به آدرس Google Drive

سرویس Google Plus : سرویس شبکه اجتماعی گوگل به آدرس Google Plus

سرویس Google Allo : اپلیکیشن پیام رسان گوگل به آدرس Google Allo

سرویس Google Groups : فروم گفتگوی گوگل به آدرس Google Groups

سرویس Google Fonts : سرویس فونت گوگل به آدرس Google Fonts

سرویس Google Keep : سرویس یادداشت و یادآوری گوگل به آدرس Google Keep

سرویس Google AdMob : سرویس کسب درآمد و تبلیغات در اپلیکیشن ها به آدرس AdMob

سرویس Google AdSense : سرویس کسب درآمد و تبلیغات در وبسایت ها به آدرس AdSense

سرویس Google AdWords : سرویس تبلیغات در نتایج جستجوی گوگل به آدرس  AdWords

سرویس Google Analytics : سرویس ردیابی بازدیدهای کسب و کارهای آنلاین به آدرس Analytics

سرویس Blogger : سرویس وبلاگ دهی گوگل به آدرس Blogger

سرویس Google Domains : سرویس ثبت دامنه گوگل به آدرس Google Domains

سرویس Google Trends : سرویس تشخیص روند و رفتار جستجوگران در وب به آدرس Google Trends

سرویس Google Web Designer : سرویس طراحی صفحات وب به آدرس Web Designer

سرویس Google My Business : سرویس مدیریت، معرفی و بهبود کسب و کار به آدرس My Business

سرویس Google Webmasters : سرویس مخصوص وبمسترها به آدرس Google Webmasters

سرویس Search Console : کنسول مدیریت ورودی های جستجوگر گوگل به آدرس Search Console

 

قوانین لری پیچ و سرگی برین در مدیریت گوگل

«کار خود را به دیگران محول نکنید. هر کاری که از دستتان بر می‌آید، خودتان انجام دهید تا کار ها سریع‌ تر پیش بروند.»

«اگر کاری که انجام می‌دهید چیزی به ارزش‌ های شرکت اضافه نمی‌ کند، نباید آن را انجام بدهید.»

«ایده‌ها از سن خیلی مهم‌ ترند. اگر کسی از شما جوان‌ تر است، به این معنا نیست که سزاوار احترام و همکاری نیست.»

«بدترین کاری که می‌ توانید انجام دهید این است که کسی را که مشغول کاری است، با گفتن (وقتت به پایان رسید) از ادامهٔ کار باز دارید. اگر می‌ خواهید کسی را متوقف کنید، باید راه بهتری برای انجام کار ها به او نشان دهید.»

 

جوایز و افتخارات لری پیچ و سرگی برین

لری پیچ :

جایزه MBA مدرسه‌ی تجارت و کسب‌وکار اروپا برای تجسم روح کارآفرینی و خلق کسب‌وکارهای جدید در سال ۲۰۰۳

جایزه‌ی بنیاد مارکونی دانشگاه کلمبیا برای اختراعی که شیوه‌ی دسترسی به اطلاعات را متحول کرد در سال ۲۰۰۴

انتخاب پیج به‌عنوان یکی از متولیان هیئت‌مدیره‌ی ایکس پرایز (X PRIZE) در سال ۲۰۰۴

جایزه‌ی افتخاری آکادمی علوم هنر آمریکا در سال ۲۰۰۵

دکترای افتخاری دانشگاه میشیگان در سال ۲۰۰۹

قرار گیری نام لری پیچ در مجله فوربز به عنوان بیست و چهارمین میلیاردر دنیا و یازدهمین فرد ثروتمند آمریکا در سال ۲۰۱۱

شاخص میلیاردر های بلومبرگ در سال ۲۰۱۴، لری پیچ را ثروتی تخمینی ۳۲.۷ میلیارد دلار، هفدهمین مرد ثروتمند جهان معرفی کرد

قرار گیری نام لری پیچ به عنوان مرد سال تجارت و شجاع ترین مدیر عامل دنیا در مجله فرچون در سال ۲۰۱۴

مجله فوربز در سال ۲۰۱۵، لری پیچ را مشهور ترین مدیر اجرایی آمریکا خواند.

سرگی برین :

دریافت جایزه بهترین نوآوری در توسعه نرم افزار در سال ۲۰۰۰

جایزه بهترین کارآفرین سال در سال ۲۰۰۳

جایزه بهترین مهندسی از بنیاد مارکونی در سال ۲۰۰۴

جایزه‌ی طلای Academy of Achievement به‌همراه لری پیج در سال ۲۰۰۴

قرار گیری نام وی به همراه لری پیچ در ره پنجمین مردان قدرتمند دنیا در مجله فوربز در سال ۲۰۰۹

مجله فوربز در سال ۲۰۱۶، صورت سرگی برین را ۳۹.۲ میلیارد دلار اعلام کرد و او را به عنوان دوازدهمین فرد ثروت جهان معرفی نمود.

 

جملات ناب لری پیچ و سرگی برین

لری پیچ :

«هدف ما رشد بلند مدت است؛ بنابراین با وجود اینکه در هزینه‌ های کوتاه‌ مدت خود سخت‌ گیر هستیم، به‌ راحتی روی نوآوری‌ های آینده سرمایه‌ گذاری می‌کنیم.»

«بسیاری از رهبران سازمان‌ های بزرگ، اعتقادی به تغییرات ندارند. ولی اگر شما نگاهی به تاریخ داشته باشید، می‌بینید که همه‌ چیز تغییر می‌کند. اگر شما کسب‌ و کار ایستایی دارید، حتماً به مشکل برمی‌خورید.»

«شما برای عملی کردن و گسترش یک ایده، لزوماً به یک شرکت صد نفری نیازی ندارید.»

«بسیاری از شرکت‌ها با گذشت زمان رو به افول می‌گذارند. اشتباه آن‌ ها این است که آینده را از دست می‌دهند. من همیشه سعی می‌کنم روی آینده متمرکز باشم. از خودم می‌پرسم آینده قرار است چگونه پیش برود؟ ما چه چیزی را خلق می‌کنیم؟ چطور می‌توانیم آن را با نرخ بالایی به دست آوریم؟»

«باید باور داشته باشید که بدون خلاف و گناه هم می‌شود خوب درآمد داشت.»

«من فکر می‌کنم یک ویژگی هنری در کارهایی که ما انجام می‌دهیم، وجود دارد. به عنوان یک شرکت در حوزه فناوری من همیشه تلاش کرده‌ام تا بر روی زیبایی محصولات تاکید کنم.»

« بخواهم در یک جمله بگویم که شما چگونه می‌توانید دنیا را تغییر دهید، باید بگویم: همیشه سخت روی چیزی که برایتان جذاب است، کار کنید!»

«تنها خلاقیت کافی نیست، شرکت تسلا انرژی الکتریکی را که ما استفاده می‌کنیم، اختراع کرد اما هنوز در تلاش است تا این فناوری را وارد زنگی مردم کند. باید هر دو چیز را با هم ترکیب کنید: ابتکار و اختراع به همراه شرکتی که بتواند این ابتکار را تجاری‌ سازی کرده و به مردم عرضه کند.»

«اگر ما با پول هیجان‌زده شده بودیم، شرکت گوگل را مدتها قبل می‌فروختیم و باقی عمر خود را در ساحل زندگی می‌کردیم!»

«شغل من بعنوان یک مدیر عامل این است که اطمینان داشته باشم هر کسی در داخل شرکت دارای فرصت‌های خوبی برای پیشرفت است و این احساس را دارد که اثر معناداری بر شرکت داشته و برای جامعه نیز مفید است. هدف من برای گوگل این است که شرکتی پیشرو باشد نه پیرو!»

«من این بحث را با استیو جابز داشتم، او همیشه می‌گفت که شما در گوگل کارهای زیادی انجام می‌دهید. البته به نظر من استیو در انجام یک یا دو کار بسیار موفق عمل کرد ولی ما به دنبال اثرگذاری بیشتری بر دنیا با انجام کارهای بیشتر هستیم.»

سرگی برین:

«اگر مردم به ما اعتماد نداشته باشند، دوام نخواهیم آورد.»

«درنهایت شما می‌خواهید همه‌ دانش جهان را در ذهن خود داشته باشید.»

«ما می‌خواهیم گوگل، نیمکرهٔ سوم مغز شما باشد.»

«بدیهی است که همه‌ی مردم می‌خواهند موفق باشند. ولی من می‌خواهم به شیوه‌ای بسیار نوآورانه، صادقانه و درستکار در جهان تغییری ایجاد کنم که زندگی مردم را بهبود دهد.»

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت