جک ما، نمونه ای بارز از قدرت چین

توسط | اردیبهشت 29, 1400 | افراد موفق خارجی, بیوگرافی افراد موفق, موفقیت | 0 نظر

14 دقیقه

ایده اولیه، مهم ترین علت ساخت یک کسب کار بزرگ است. زمانی که همه مردم درگیر زندگی روزمره خود هستند و شما با سجاد یک نیاز مهم برای زندگی مردم، پاسخ قاطعانه خود را ارائه می دهید. پی یک ایده اولیه خلاقانه و بکر  می تواند ستون اصلی یک کسب و کار باشد اما اگر به جای طرح اولیه برای کسب و کار خود، به بومی سازی کسب و کاری موفق بپردازیم چطور؟! همانند اسنپ که برنامه uber را در ایران بومی سازی کرده است. قطعا اسنپ قدرتی به اندازه uber ندارد اما به عنوان یک استارتاپ موفق در ایران از اسنپ یاد می شود.

گروه شرکت های علی بابا، یک کمپانی اینترنتی چینی است که شامل یک سری کسب و کارهای تحت وب می شود. مهم ترین عنصر این شرکت فروشگاه های آنلاینش است.

تائوبائو (Taobao) یکی از این فروشگاه هاست که فعالیت مانند eBay دارد. نام دیگری، تیمال (Tmall) است و ویژه عرضه کالاهای برندهای بزرگ، مانند اپل است. و جوهواسوان (Juhuasuan) که کالاهای روزمره را ارائه می کند. این کمپانی بزرگ همچنین از سیستم پرداختی مشابه PayPal اما ویژه خود که AliPay نام دارد، استفاده می کند. همچنین سرمایه گذاری هایی در بخش های استریم آنلاین ویدئو، پیام رسانی موبایل و پردازش ابری انجام داده است.

جک ما،م وسس این شرکت توانسته با الهام از فروشگاه اینترنتی آمازون یک بومی سازی خارق‌العاده را در چین راه اندازی کند که به واسطه جمعیت بالای کشور چین و قدرت های سیاسی، اقتصادی آن، این شرکت یکی از ۶ شرکت ارزشمند جهان است. اما علی بابا دقیقا کپی برابر اصل آمازون نیست چرا که برخلاف آمازون، علی بابا خودش کالا را به مصرف کننده نهایی نمی رساند. بلکه مانند بازار بزرگی برای عرضه کالای تجار و کمپانی های بزرگ است. علی بابا سود خودش را از طریق قرار دادن آگهی های مبتنی بر سرچ با استفاده از لغات کلیدی (مانند گوگل) یا دریافت حق کمیسیون به دست می آورد.

همچنین این شرکت، با فروش حق عضویت ویژه، سرویس های پردازش ابری و دسترسی به اطلاعات درآمد قابل توجهی را کسب می کند.

علی بابا تنها در یک فروشگاه آنلاین خلاصه نمی شود و خدمات بسیار متفاوتی را به مخاطبان خود ارائه می دهد که در ادامه آن ها را معرفی خواهیم کرد.

 

مروری بر زندگی جک ما، مرد شماره یک امپراتوری علی بابا

ما یون، متولد ۱۵ اکتبر سال ۱۹۶۴ درشهر  هانگژو در استان ژجیانگ کشور چین است. او یک برادر بزرگ‌تر و یک خواهر کوچک‌تر داشت. ما و برادر و خواهرش در دورانی رشد یافتند که حکومت کمونیستی در کشور چین حاکم بود و این چین را در انزوا فرو برده بود. خانواده‌ی یون ثروت زیادی نداشتند و نمی‌توانستند فرزندان خود را آنطور که باید و شاید از لحاظ مالی تأمین کنند.

پس از بازدید جکسون رئیس جمهور وقت آمریکا) در سال ۱۹۷۲ از شهر هانگژو، باعث شد تا این شهر به منطقه ای توریستی تبدیل شود. ما به واسطه هم صحبتی با انگلیسی زبان‌ها در هتل بین‌المللی هانگژو، شروع به یادگیری زبان انگلیسی کرد. پشتکار او در این زمینه بسیار زیاد بود و ما به مدت نه سال مسیری هفت کیلومتری را با دوچرخه اش می‌پیمود تا توریست‌ها را همراهی کند تا زبان انگلیسی اش تقویت شود. او با یکی از خارجی‌ها دوست مکاتبه ای شد، او (ما) را را با نام مستعار (جک) صدا می‌کرد، چرا که تلفظ نام چینی (ما) بیش از حد مشکل بود. جک از جمله افراد موفقی است که در زندگی خود شکست های بزرگ و کوچک بسیاری متحمل شد و به همین دلیل زندگینامه او می تواند راهنمای خوبی برای  بسیاری از جوانان در آغاز کسب و کار باشد.

جک ما تلاش های بسیاری را برای ورود به دانشگاه انجام داد و سرانجام پس از رد شدن در امتحانات ورودی دانشگاه آن هم در مدت زمان چهار سال، در دانشگاه تربیت معلم شهر هانگژو مشغول به تحصیل شده و در سال ۱۹۸۸ با مدرک  کارشناسی زبان انگلیسی فارغ‌التحصیل شد. وی همچنین با ورود به دانشکده کسب کار چانگ کونگ، توانست در سال ۲۰۰۶ مدر ک تجارت را نیز بدست آورد. جک ما انسان قدرتمندی در زمینه ارتباطات بود چرا که او در دوران دانشگاه به‌ عنوان رئیس انجمن دانشجویان فعالیت می‌کرد.

اولین شغل رسمی جک، کار به عنوان استاد زبان انگلیسی و تجارت جهانی در دانشگاه دیانزی هانگژو بود. در زمان دستمزد او معادل ۱۲ دلار بود که واقعا حقوقی ناچیز قلمداد می شد. او شغل های بسیاری امتحان کرد و نتوانست در آنها موفق عمل کند.جک برای کار در نمایندگی رستوران های KFC اقدام کرد و از میان ۲۴ نفر، تنها او در این پذیرش رد شد. او چندین بار نیز برای کار در دانشگاه هاروارد اقدام کرد که در آن نیز ناموفق بود و این تنها دو نمونه از ۳۰ شغل ناموفق جک ما بود.

جک ما هنوز با پدیده ای به نام اینترنت آشنا نشده بود و در واقع او در سال ۱۹۹۵ و در سفری که با دوستان خود به آمریکا داشته، با اینترنت رو به رو شد. جک ما در اولین مواجهه خود با اینترنت، نام چندین نوشیدنی را جستجو کرد که از میان سایت های جستجو شده، هیچ کدام چینی نبودند. او بار دیگر در استفاده از اینترنت، اطلاعاتی راجب به کشور چین جستجو کرد که باز هم چشمش به سایتی چینی بر نخورد. جک ما در اولین مواجهه خود با اینترنت، تصمیم گرفت تا وب سایتی را با موضوع کشور چین بسازد. جک با ساخت این سایت به اهمیت اینترنت و فضای مجازی پی برد چرا که تنها در ۳ ساعت، تعدادی ایمیل از افراد مختلف در راستای موضوع منتشر شده در سایت، دریافت کرد.

جک ما در سال های ۱۹۹۸ و همینطور ۱۹۹۹ به عنوان مدیر

در شرکتی از زیرمجموعه‌های مرکز تجارت الکترونیک بین‌المللی چین فعالیت می کرد. او در همان سال از این شغل استعفا داد و به همراه ۱۸ تن از دوستان خود برای تاسیس شرکت علی بابا به زادگاه خود یعنی شهر هانگژو برگشت. در اکتبر سال ۱۹۹۹ و ژانویه‌ی سال ۲۰۰۰، علی بابا دو بار و در مجموع ۲۵ میلیون دلار سرمایه‌ی خارجی جذب کرد. ۲۰ میلیون دلار از این سرمایه را شرکت ارتباطی سافت‌بانک ژاپن به او داده بود. برنامه‌ی توسعه‌ای این وب‌سایت توسعه‌ی تجارت الکترونیک در داخل کشور چین و پس از آن ایجاد پلتفرمی برای شرکت‌های کوچک و متوسط برای ارتباط با تجارت جهانی بود. تیمی که جک برای توسعه‌ی کسب و کار تشکیل داده بود، روحیه‌ی بسیار بالایی داشتند؛ چرا که او همیشه به آن‌ها امید می‌داد و از جوانی و شور و اشتیاق آن‌ها به‌عنوان موتور محرکه‌ی شرکت یاد می‌کرد. کار در علی بابا همیشه برای جک یک تفریح بود. او جوایز جالبی را در نقاط عطف پیشرفت شرکت به کارمندانش اهدا می‌کرد.

در سال ۲۰۰۳ وب سایت های دیگری به گروه علی بابا پیوستند که عبارت اند از : پلتفرم اینترنتی علی ماما (Ali Mama)، سیستم پرداخت آنلاین علی پی (Ali Pay)، فروشگاه اینترنتی تائوبائو (Taobao)و بخش lynx. با پیشرفت چشمگیر وب سایت تائوبائو، ای‌بی پیشنهاد خرید آن را به جک ارائه کرد اما او این پیشنهاد را نپذیرفت. مدتی بعد، او یک سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری از کمک موسس یاهو یعنی جری یانگ پذیرفت و ۴۰ درصد از سهام شرکت را به او داد.

در نوامبر سال ۲۰۱۲، حجم معاملات علی بابا به بیش یک تریلیون یوآن رسید و حکمت لقب مرد تریلیون یوآنی را از آن خود کرد. در سال ۲۰۱۳،جک ما با استعفای خود از سمت مدیریت در سمت ریاست هیئت مدیره این شرکت شروع به فعالیت کرد. سهام علی بابا به‌صورت عمومی در بورس نیویورک عرضه شد و ارزش این شرکت به بیش از ۲۳۰ میلیارد دلار رسید.

 

شرکت ها و سایت های زیر مجموعه علی بابا

فروشگاه اینترنتی  تی مال (Tmall)

فروشگاه اینترنتی خرده فروشی علی اکسپرس (Ali express)

فروشگاه اینترنتی عمده فروشی 1688 دات کام

وبسایت رایانش ابری علی بابا کلود (Alibaba Cloud)

شبکه ی تهیه و توزیع هوشمند کی نیائو (Cainiao Network)

گروه خدمات مالی ای ان تی (Ant)

وبسایت خبری علی زیلا (AliZila)

موسسه ی تحقیقاتی علی ریسرچ (AliResearch)

بانک تمام الکترونیکی مای بانک (Mybank)

پلتفرم گردشگری و سفر علی تریپ (AliTrip)

نرم افزار دینگ تاک (Ding Talk)

پلتفرم آنلاین علی گیم (AliGames)

پلتفرم یوکوتودو (Youku Tudou)

پلتفرم مسیریابی و نقشه آنلاین آوتو ناوی (AutoNavi)

بخش پزشکی و دارویی علی هلث (AliHealth)

سایت علی اسپورت (AliSports)

پلتفرم خرید و فروش آنلاین لازادا (Lazada)

سایت علی اکسپو  (AliExpo)

پلتفرم آنلاین علی موزیک (AliMusic)

پلتفرم آنلاین علی بابا پلنت (AlibabaPlanet)

اپلیکیشن شیامی (Xiami)

سیستم عامل یان او اس (YunOS)

پلتفرم آنلاین علی پیکچر (AlibabaPictures)

شرکت علی بابا کپیتال (Alibaba Capital)

نرم افزار علی ونگ ونگ (AliWangWang)

روزنامه و مجموعه ی خبری (South China Morning Post)

بنیاد خیریه ی جک ما (Jack Ma Foundation)

 

جوایز و افتخارات جک ما

در سال ۲۰۰۴، جک ما توسط China Central Television مفتخر به دریافت عنوان یکی از ده اقتصاد دان برتر سال شد.

در سپتامبر ۲۰۰۵ World Economic Forum جک ما را به عنوان یک لیدر جوان جهانی معرفی کرد.

در سال ۲۰۰۵ فورچن، جک ما را به عنوان یکی از ۲۵ بازرگانان آسیا معرفی کرد.

در سال ۲۰۰۷، Businessweek جک ما را به عنوان بازرگان سال معرفی کرد.

در سال ۲۰۰۸، Barron’s به او لقب مدیر کل را داد

در سال ۲۰۰۹، مجله تایمز نام جک ما را در لیست ۱۰۰ مرد قدرتمند جهان قرار داد.

سال ۲۰۱۳ ما دکتری افتخاری از دانشگاه علوم و تکنولوژی هنگ کنگ دریافت کرد.

در سال ۲۰۱۴، او بار دیگر نام او در لیست ۱۰۰ مرد قدرتمند جهان به وسیله مجله تایمز، قرار داده شد.

 

جملات ناب جک ما

«امروز بی رحم است، فردا بی رحم تر اما پس فردا زیباست.»

«اگر تسلیم نشوی، هنوز شانس داریو وقتی که کوچک و ناتوانی باید تمرکز و به مغزت اتکا کنی نه قدرت فیزیکی.»

«اگر تیم خوبی باشیم و بدانیم که چه کار می خواهیم انجام دهیم، یکی از ما ده نفر از آن ها را شکست خواهد داد.»

«اصلا مهم نیست که شکست خوردم. حداقل یک تفکر کلی پیدا کردم که دیگران ندارند. حتی اگر من موفق نشوم، یکی دیگر موفق می شود.»

«ما این کار را انجام می دهیم چون جوانیم وهیچ وقت، هیچ وقت تسلیم نخواهیم شد.»

«اگر ۸ صبح سر کار برویم و ۵ بعد از ظهر برگردیم، این در قامت یک کمپانی رده بالای تکنولوژی نیست و علی بابا هیچ وقت موفق نخواهد شد. اگر ما روحیه ۸ صبح تا ۵ بعد از ظهر کار کردن  را داریم باید برویم و یک کار دیگر انجام دهیم.»

«ما باید از رقیبان یاد بگیریم که کپی نکنیم. اگر کپی بکنی، مُردی»

«علی بابا فقط یک کار نیست، یک رویاست، یک علت است. بگذارید سرمایه گذاران وال استریت ما را نفرین کنند اگر اینطور می خواهند.»

«اگر می خواهی رشد کنی، یک فرصت پیدا کن. امروزه اگر می خواهی شرکت موفقی را ایجاد کنی به این فکر کن که کدام مشکل اجتماع را می توانی حل کنی.»

«افراد باهوش نیاز به یک احمق دارند که به آن ها خط مشی دهد. وقتی یک تیم پر از دانشمندان است، بهترین کار این است که یک بینوا رهبری شان را به عهده بگیرد. شیوه فکر کردن او متفاوت است. پیروزشدن اینگونه آسان تر است وقتی افرادی باشند که نگاه متفاوتی داشته باشند»

«مهم ترین چیز در جلوبردن یک تجارت الکترونیکی، انجام دادن کاری است که همین الان در حال انجام دادنش هستی اما با شور و علاقه.»

«فردی را استخدام کنید که برای شغل مورد نظر مناسب باشد نه اینکه استعداد بالایی داشته باشد. وقتی بخواهید یک تراکتور بسازید نیاز به موتور بوئینگ ندارید.»

«هیچ‌گاه دیگران را در زندگی شخصی و کاری فریب ندهید. در سال ۱۹۹۵، چهار شرکت مرا فریب دادند و اکنون هیچ کدام از آن‌ها وجود خارجی ندارند.»

«برای مدیریت افراد نابغه، نیاز به فردی ساده است. او از دیدی متفاوت به مسائل نگاه می‌کند و تیم را بهتر مدیریت می‌کند.»

«این سه اصل را همیشه در ذهن داشته باشید: چه کاری را دوست دارید، چه کاری را باید انجام دهید و برای چه مدت باید آن را انجام دهید.»

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت