حسن خسرو شاهی، برای یک سامورایی همه جا ژاپن است!

توسط | مرداد 2, 1400 | افراد موفق ایرانی, بیوگرافی افراد موفق, موفقیت | 0 نظر

8 دقیقه

طبیعت زندگی، شکست و پیروزی را با هم متشکل می شود. شما همواره پیروز و یا برعکس همواره بازنده نخواهید بود و باید بدانید که تحت هر شرایطی ممکن است ورق برگردد. مهم نیست که کسب و کار که راه اندازی کرده اید، چقدر قدرتمند است! چقدر برای آن زحمت کشیده اید و چه چالش های را گذرانده اید! همه چیز ممکن در آن واحد به هیچ تبدیل شود و تنها این شما و تفکر شماست که باقی می ماند و می تواند بار دیگر موفقیت های عظیم به ارمغان بیاورد. پس از خود انسانی ارزشمند بسازید که زندگی گاهی همیشه بر وفق مراد ما نخواهد بود.

زندگینامه و داستان موفقیت حسن خسرو شاهی

زمانی نامی از خاندان خسرو شاهی به میان می آید، بوی صنعت و کارآفرینی به مشام مان می رسد. حسن خسرو شاهی، کارآفرین برجسته ایرانی-کانادایی، در سال ۱۳۱۹ در تهران متولد شد. وی اصالتا اهل شهر خسرو شاه از توابع تبریز در استان آذربایجان شرقی است. وی در دو رشته‌ٔ حقوق و اقتصاد در دانشگاه تهران تحصیل کرده و فارغ التحصیل شده است. این که چه چیزی باعث شده تا حسن خسرو شاهی پا به دنیای کسب و کار و مدیریت بگذارد، دلیلی بسیار شفاف و واضح دارد چرا که وی فرزند علی خسرو شاهی، موسس دو شرکت مینو و الوند است.شرکت مینو گروه صنعتی بزرگی است که در زمینه‌ی تولید و پخش مواد غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی فعالیت دارد. سود حاصل از این شرکت تولیدی در سال ۱۳۵۷ بالغ بر ۳۵۰ میلیون دلار برآورد شد.

گروه صنعتی مینو علاوه بر تولید محصولاتی تحت نام خود، به تولید محصولاتی تحت لیسانس برند های دیگر نیز می­ پردازد. از جمله­ٔ این برند ها می­توان به ساندوز، یونایتد بیسکِت، گروه اورِآل، بوتس و جی. دی سیرل اشاره کرد. خانواده‌ٔ خسرو شاهی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران را به مقصد کانادا ترک کردند. حسن خسروشاهی نیز در سال ۱۳۶۰ به کانادا مهاجرت کرد و در شهر ونکوور اقامت پیدا کرد. هنوز دلیلی مشخص برای مهاجرت خانواده خسرو شاهی و رها کردن شرکتی به عظمت مینو در دسترس نیست اما می توان حدس و گمان هایی را مبنی بر وابستگی خاندان خسرو شاهی به حکومت پهلوی را به زبان آورد.

تقریبا یک سال پس از مهاجرت، حسن خسرو شاهی به شغل خانوادگی خود روی آورد و وارد عرصه‌ی کسب و کار شد.

اولین فعالیت اقتصادی خسرو شاهی در ۱۹۸۲ با تأسیس اولین شعبه فیوچر شاپ (Future Shop) در ونکوور آغاز شد. این فروشگاه در قیاس با فروشگاه های فعلی بسیار کوچک است و فقط ۳۷۰ متر مربع  مساحت دارد و وسایل الکترونیکی آن زمان مانند کمودور را می فروشد و سپس در طی ایام، اندک اندک بر تعداد شعب افزوده و در شهر های دیگر نیز شعباتی دایر می نماید.

هر ایرانی در کانادا بدون شک با نام خسرو شاهی و Future Shop آشناست. هر ایرانی تازه واردی یا بهتر بگویم هر مهاجر تازه وارد در همان روز های نخست ورود بارها به اجبار گذرش به Future Shop برای خرید وسائل الکترونیکی و لوازم خانگی می افتد. ایرانی تازه وارد از قدیمی تر ها هم نام خسرو شاهی را به همراه چند نام ایرانی شاخص دیگر با غرور میشنود. قدیمی تر ها گویی به زبان بی زبانی می خواهند بگویند کانادا و ایرانی های کانادا فرق می کنند و در اینجا ایرانی ها قدرتمند و ثروتمند است.

پس گذشت حدود ۲۰ سال پیشرفت و رشد مثبت، این فروشگاه به اوج خود رسید به طوری که در سال ۲۰۰۱ در صدر تمامی فروشگاه­ های کانادا قرار گرفت. در این سال، تعداد شعبه‌ های فیوچر شاپ در سراسر کانادا به ۹۰ شعبه می‌رسید که در مجموع ۷۳۰۰ کارمند و فروشنده در آن مشغول به کار بودند. در آن زمان، مجموع فروش این فروشگاه به حدود ۲ میلیارد دلار رسید. رشد روز افزون این فروشگاه زنجیره­ ای همچنان ادامه یافت تا این‌ که در سال ۲۰۰۶، تعداد شعب آن در شهر های گوناگون کانادا از ۱۱۸ شعبه عبور کرد.

البته در سال ۲۰۰۶ دیگر فیوچر شاپ تخت مالکیت حسن خسرو شاهی نبود و با شکستی که وی در سال ۱۹۹۹ با ورود به بازار خرده فروشی آمریکا برای فیوچر شاپ رقم زد، ۳۰ شعبه فیوچر شاپ در آمریکا به تعطیلی کشیده شود و به همین سبب وی تصمیم به فروش سهام فیوچر شاپ گرفت. در نهایت در سال ۲۰۰۱ شرکت بست بای با پرداخت ۵۸۰ میلیون دلار به خسرو شاهی امتیاز فیوچر شاپ را به طول کامل خریداری کرد و در حال حاضر فیوچر شاپ تحت تملک این شرکت آمریکایی قرار دارد.

شاید اگر هر یک از ما جای خسرو شاهی بودیم، با خرج کردن  ۵۸۰ میلیون دلار، باقی مانده عمر خود را به خوش گذاری و بطالت می گذراند اما او فردی از خاندان خسرو شاهی بود. وی پس از فروش سهام فیوچر شاپ به فعالیت در زمینه­ های ساخت و ساز و زمین گلف، مراکز خرید و همچنین خرید و بازسازی مراکز ورشکسته پرداخت. در سال ۲۰۰۷، خسرو شاهی مدیریت موسسه‌ٔ فراستر را به دست گرفت. قبل از آن و در سال ۲۰۰۶، وی ریاست شرکت سهامی عام پست کانادا را بر عهده داشت. علاوه بر تمام این ها، خسرو شاهی عضو کنسول تجاری بریتیش کلمبیا و همچنین بنیانگذار هولدینگ پِرسیست نیز هست. خسرو شاهی از اکتبر ۲۰۰۱۳ تا ۳۰ نوامبر ۲۰۱۶ و به مدت سه سال ریاست بانک کانادا را عهده دار بود.

ثروت و دارایی حسن خسرو شاهی

طبق برآوردهایی که انجام شده، ثروت خالص خسروشاهی در سال ۲۰۰۸ در حدود ۷۷۰ میلیون دلار، در سال ۲۰۱۲ در حدود ۹۴۰ میلیون دلار و در سال ۲۰۱۶ نیز که آخرین تخمین راجع به میزان خالص دارایی های او زده شده، دارایی خالص حسن خسروشاهی از مرز ۱.۱۶ میلیارد دلار آمریکا گذشته است.

جوایز و افتخارات حسن خسرو شاهی

نخست‌ وزیر بریتیش کلمبیا در سال ۲۰۰۳ او را سخاوت مند ترین خیر و حامی مردم معرفی کرد.

در سال ۲۰۰۴، خسرو شاهی به عنوان شصت و چهارمین فرد ثروتمند کانادا شناخته شد و این در حالی است که در سال ۲۰۰۰ هم در لیست ۱۰۰ فرد ثروتمند کانادا، رتبه‌ٔ نود و دوم را از آن خود کرده بود.

خانواده حسن خسرو شاهی

نزهت، همسر حسن خسروشاهی یک فعال اجتماعی است و چندین سال است که در امور خیریه فعالیت دارد. در سال ۲۰۰۵، او به عضویت هیئت مدیرهٔ رادیو دولتی CBC درآمد. علاوه بر فعالیت­ های خیرخواهانه، نزهت خسروشاهی در حوزه‌ های هنری نیز مشغول است. بهزاد، پسر حسن خسروشاهی نیز در زمینه کسب و کار مشغول است. او که هم اکنون ساکن شهر تورنتو در کانادا است و مدیریت شرکت سهامی دارویی دراگ رویالتی را بر عهده دارد. فرزند دیگر حسن خسروشاهی، دارا که فارغ التحصیل رشته بیوالکتریک از دانشگاه براون است در حال حاضر یکی از برجسته ترین مدیرانی است که در زمینه فناوری اطلاعات کار می‌کنند. از جمله سوابق مدیریتی دارا خسرو شاهی می­توان به مدیریت شرکت مسافربری اکسپدیا و رزرواسیون آن­لاین اشاره کرد. در زمان مدیریت دارا خسروشاهی، اکسپدیا فعالیت­ های خود را در بیش از ۶۰ کشور جهان گسترش داد. در حال حاضر دارا خسرو شاهی به مدیر عاملی شرکت اوبر اشتغال دارد که بزرگترین سیستم تاکسیرانی اینترنتی جهان به شمار می­رود.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت