انتخاب دامنه

توسط | اردیبهشت 18, 1400 | طراحی سایت | 0 نظر

10 دقیقه

آیا در حال حاضر برندی دارید که به واسطه‌ی آن مشغول فعالیت در فضای آنلاین باشید؟ یا این‌که قصد دارید برای خود یک کسب‌و‌کار جدید راه‌اندازی کنید؟ فرقی نمی‌کند با این سوالات چه ایده‌ای در ذهن شما جرقه بزند. چه صاحب امتیاز یک برند باشید و چه قصد ایجاد یک تجارت جدید را داشته باشید، در هر صورت قطعا به یک سایت نیاز خواهید داشت؛ اما حتی قبل از ساختن سایت هم به یک دامنه نیاز‌مندید.

حتما می‌پرسید دامنه چیست؟

دامنه آدرسی واحد و منحصر‌به‌فرد است که وب‌سایت شما به کمک آن شناخته می‌شود. می‌توان گفت اسم اختصاصی هر وب‌سایت را دامنه می‌گویند که این اسم از چند جزء تشکیل می‌شود و البته این اجزاء با نقطه یا دات از هم جدا می‌شوند.

در واقع با وارد کردن دامنه‌ی سایت در مرور‌گر، می‌توان به راحتی وارد وب‌سایت مورد نظر شد. انتخاب یک دامنه‌ی مناسب ممکن است در ابتدا باعث سردرگمی شما شود چون نمی‌دانید باید چه بکنید و بر چه اساسی یک دامنه‌ی مناسب انتخاب کنید اما اگر در این مقاله همراه ما باشید و آن را تا پایان دنبال کنید شما را با اصولی ساده ولی بنیادی آشنا خواهیم کرد تا از سردرگمی نجات پیدا کنید.

در ابتدای کار بهتر است اندکی بیشتر با واژه‌ی دامنه آشنا شویم و سپس به سایر اطلاعات آن بپردازیم.

در واقع این واژه از کلمه‌ی انگلیسی دامین به معنی گسترده گرفته شده است. شما با انتخاب یک دامنه‌ی مناسب امکان رشد کسب‌و‌کار خود را فراهم خواهید کرد. دامنه‌ی سایت در حکم آدرس منزل شماست که افراد زیادی از آن طریق می‌توانند به دیدن‌تان بیایند و کسب‌و‌کار شما و همچنین محصولات‌تان را رصد کنند.

اهمیت انتخاب دامنه‌ی مناسب در چیست؟

از اهمیت این موضوع هر چه بگوییم کم گفته‌ایم. شما در واقع با انتخاب یک نام مناسب برای دامنه‌ی سایت‌تان می‌توانید یک شروع فوق‌العاده را برای خود رقم بزنید. انتخاب کلمات کلیدی در نام  شما به رتبه‌بندی سئو‌ی سایت‌تان کمک خیلی زیادی می‌کند. همین آدرس اینترنتی به ظاهر ساده مشتریان زیادی را از هر کجای دنیا به سمت شما سرازیر می‌کند. سعی کنید در انتخاب نام دامنه دقت زیادی به خرج بدهید چون در آینده نمی‌توانید نام آن را تغییر دهید. به این دلیل که  این کار غیر‌حرفه‌ای است و باعث می‌شود بسیاری از بازدیدکنندگان خود یعنی همان کسانی را که امکان دارد در آینده مشتری شما شوند، از دست بدهید.

چگونه باید برای دامنه‌ی خود نامی مناسب انتخاب کنیم؟

1) نام دامنه‌ی شما باید کوتاه و مختصر باشد.

به طور کلی باید گفت نام‌های بسیار طولانی و بلند، چندان  قابل خواندن نیستند و به خاطر نمی‌مانند. استفاده از این گونه نام‌ها باعث می‌شود مشتریان شما برای دفعات بعدی مراجعه به سایت، قادر نباشند نام شما را به خاطر بیاورند. بنابراین حتما سعی کنید از نام‌های کوتاهی استفاده کنید که تعداد حروف آن از 12 حرف کمتر باشد. شما همچنین می‌توانید قسمتی از نام سازمان یا شرکت خود، یا حداقل مخفف آن را به عنوان نام دامنه‌ی سایت در نظر بگیرید. اگر نام انتخابی شما قبلا با پسوند‌ها‌یی مثل کام(com) و نت(net) ثبت شده است نام مورد نظر خود را با پسوند آی آر(ir) ثبت کنید چون ثبت نام، با این پسوند بیشتر امکان پذیراست.

2) نام دامنه باید نوشتاری ساده داشته باشد.

حتما اصول ساده‌نویسی را در انتخاب نام دامنه لحظ کنید؛ در غیر این صورت مشتری‌های همیشگی شما ممکن است به سایت‌ رقبای تان متمایل شوند. در این مرحله مجددا باید تاکید کنیم که از انتخاب اسامی طولانی خودداری کنید؛ چون این گونه واژه‌ها از نظر کلیدی هم محتوایی ندارند اما اگر به هر دلیلی خواهان انتخاب یک نام طولانی هستید بین کلمات خود حتما فاصله بگذارید.

3) به یکسان بودن نام برند با نام دامنه توجه کنید.

یکی از بهترین و تاثیر‌گذارترین کارهایی که می‌شود برای انتخاب نام دامنه انجام داد، این است که نام برند خود را به عنوان نام دامنه‌تان ثبت کنید. این کار هم باعث برند‌سازی می‌شود و هم در جلب نظر و اعتماد کاربران سایت نقش مهمی دارد.

4) برای انتخاب نام دامنه از کاراکتر و اعداد استفاده نکنید.

توصیه‌ی کلی ما برای موفقیت شما در کسب‌و‌کار آنلاین این است که تا می‌توانید از اعداد و یا کاراکتر در انتخاب نام دامنه خود استفاده نکنید. گرچه ممکن است در ابتدای انتخاب نام وقتی با تعداد زیادی از نام‌های دامنه‌ای که از پیش ثبت شده مواجه می‌شوید تنها چاره را در این می‌بینید که با افزودن دش‌(-) یا آندر‌لاین(_) یا عددی به نام خود سریع آن را به ثبت برسانید؛ اما بهتر این است که چنین کاری انجام ندهید و برای جلوگیری از چنین پدیده‌ای از قبل برای انتخاب یک نام مناسب فکر کنید و زمان کافی اختصاص بدهید.

5) نام دامنه باید مرتبط با زمینه کاری وب‌سایت باشد.

اگر شما به عنوان یک فروشنده‌ی آنلاین یا صاحب برند، نامی را انتخاب کنید که فعالیت‌های مرتبط با کارتان در آن مستتر باشد، موفقیت‌تان به شکل چشمگیری افزایش پیدا می‌کند. به طور مثال دو نام کتابناک دات‌کام و استخدام دات‌کام گویای چنین مطلبی است و بازدید کننده‌ی سایت را به این نتیجه‌ی قطعی می‌رساند که قرار است در این سایت با چه خدماتی مواجه شود.

6) از نوشتار‌های مختلف برای انتخاب نام دامنه خودداری کنید.

نام دامنه باید به یک شکل نوشته شود مثلا به گونه‌ای نباشد که اگر به شکل تلفنی نامی را برای کاربری بخوانند به یک صورت یادداشت کرده و هنگام تایپ در مرور‌گر هم به صورتی دیگر تایپ شود. مانند نام سرور فور یو دات کام که کلمه‌ی فور می‌تواند به شکل عددی و نوشتاری درج شود. در نهایت سعی نمایید از انتخاب کلمات با املای صحیح استفاده کنید.

7) نام دامنه باید خاص و منحصر به فرد باشد.

یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های یک دامنه‌ی خوب انتخاب نامی یونیک و منحصر به فرد برای آن است. توجه داشته باشید که اعتبار نام برند‌های تجاری دیگر متعلق به دیگران است. گرچه می‌توانید از اسامی و نام‌ برند‌های مشهور نیز استفاده نمایید اما این کار از اعتبار برند شما نزد دیگران می‌کاهد؛ مثلا استفاده از نام اپل آندرلاین سرور دات کام به اعتبار شما لطمه می‌زند.

8) انتخاب پسوند کام‌، اولویت بیشتری دارد.

چه خوب است بدانید انتخاب پسوندهای بین‌المللی مانند org، com و net، هم از دید موتور‌های جستجو و هم از دید مخاطبین سایت اعتبار بیشتری دارند. بهتر است بدانید بسیاری از کاربران عادت دارند که نام یک سایت را با پسوند کام تایپ کنند و از این لحاظ انتخاب نام دامنه با این پسوند اولویت بیشتری دارد. به شما توصیه می‌کنیم ابتدا پسوند بین‌المللی دامنه مورد نظر را ثبت کنید و در مرحله‌ی بعدی پسوند .ir را ثبت نمایید.

یک نکته‌ی مهم دیگر که باید متذکر شد این است که اگر محصولات شما فقط در کشور ایران فروش دارد از دامنه‌ی آی آر استفاده کنید و اگر محصولات شما به کشورهای دیگر هم می‌رود و فروش‌تان بین‌المللی است از پسوند کام استفاده نمایید. مردم معمولا به پسوند‌های متفرقه علاقه و توجهی نشان نمی‌دهند چون نظرشان این است که آن ها کلاه‌بردار هستند.

9) دامنه‌ی سایت خود را شبیه دامنه‌های دیگر انتخاب نکنید.

اگر یادتان باشد در ابتدای مقاله گفتیم که دامنه‌ی سایت آدرسی خاص و منحصر به فرد است اما گاهی مشاهده می‌شود که برخی از سایت‌ها دامنه ای مشابه با سایت‌های مشهور دارند. به طور مثال برخی سایت‌ها از دیجی در دامنه‌ی خود استفاده می‌کنند و کاربران را یاد “دیجی‌کالا” می‌اندازند اگر چه این ماجرا هیچ گونه ایراد فنی را در سایت یا سئو‌ی شما ایجاد نمی‌کند ولی مشتری را به این نتیجه می‌رساند که  خلاقیت بسیار کمی به خرج داده‌اید و در نهایت ذوق و شوق کاربر هم کور می‌شود.

10) هرگز از دامنه‌های فروشی استفاده نکنید.

ممکن است شما نامی را برای خود در نظر گرفته باشید اما آن نام قبلا ثبت شده باشد یا کسانی آن را خریداری کرده باشند. وقتی از روی کنجکاوی به این نوع از دامنه‌ها رجوع کنید در کمال تعجب خواهید دید همان اسم مورد نظر شما را به قیمت‌هایی پایین یا بالا می‌فروشند. در این لحظه ممکن است از شدت سردرگمی وسوسه شده و بخواهید همان نام را با پرداخت هزینه‌ای هنگفت از آن خود کنید اما توصیه‌ی ما به شما این است که این کار را انجام ندهید چون هر دامنه‌ی سایت ارزشی نزد گوگل دارد و فروش یک دامنه به این معنی نیست که کلیه‌ی سوابق آن پاک می‌شود. حتی ممکن است این دامنه‌های فروشی به دلیل  برخی تخلفات در سئو‌ی سایت از طرف خود گوگل، مسدود شده باشند حال آن که شما از این ماجرا بی‌خبر هستید و نا‌آگاهانه این دامنه‌ها را خریداری می‌کنید و در آینده در زمینه‌های مختلفی از جمله ایندکس سایت‌تان دچار مشکلات عدیده‌ای خواهید شد.

از چه شرکت‌هایی می توان دامنه خریداری کرد؟

برای خرید دامنه‌ی مورد نظر خود و ثبت آن می‌توانید از شرکت‌های، هاستینگ استفاده کنید. این شرکت‌ها علاوه بر  ثبت دامنه‌ ، هاست مناسب و دل‌خواه شما را هم برای فروش دارند. دامنه‌ی سایت‌تان را با هر پسوند‌ی که بخواهید ثبت می‌کنند و به شما می‌فروشند. از شرکت‌هایی که در ایران مسئولیت فروش دامنه را به عهده دارند، می‌توان به  هاست ایران، آذر آنلاین، ایران سرور، ایران هاست و ایرنیک اشاره کرد.

 

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت