42 ترند بازاریابی دیجیتال که در سال 2023 که نمی‌توان نادیده گرفت!

توسط | اسفند 13, 1399 | بازاریابی | 0 نظر

فهرست مطالب این مقاله

43 دقیقه

زمانی هوش مصنوعی، بازاریابی مبتنی بر داده و بهینه‌سازی موتور جستجوی صوتی، مفاهیم بلند پروازانه و حتی مضحکی بودند. امروزه، این روندهای بازاریابی دیجیتال جزو مهم‌ترین اولویت‌های بسیاری از صاحبان مشاغل هستند.

اگر تجارت شما قصد دارد در فضای رقابتی امروز همچنان باقی بماند، باید خود را با تغییرات سریع و در حال پیشرفت بازاریابی دیجیتال سازگار کند. ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که فناوری بازاریابی به سرعت در حال پیشرفت است و پیش‌بینی علایق و رفتار مصرف‌کننده، روز به روز مشکل‌تر می‌شود. بازاریاب‌ها دیگر نمی‌توانند سر خود را در برف فرو کرده و امیدوار باشند که روش‌های قدیمی همیشه کارساز باشند. روندهای زیر، علاوه بر حیات کسب و کار شما، به پیشرفت آن نیز کمک می‌کنند.

1- هوش مصنوعی

هوش مصنوعی در حال حاضر بسیاری از مشاغل ساده را عهده‌دار شده و مطمئنا در آینده نیز در قلب تجارت و صنعت جهانی قرار خواهد گرفت؛ برای مثال، مایکروسافت و اوبر از ربات‌هایی برای پیشگیری از جرائم استفاده می‌کنند. این ربات‌ها در پارکینگ‌ها و فضای باز گشت‌زنی می‌کنند. آن‌ها می‌توانند پلاک خودروها را بخوانند، فعالیت‌های مشکوک را گزارش داده و اطلاعات را جمع‌آوری کنند.

چند سال پیش، تحلیل‌گران گارتنر پیش‌بینی کردند که تا سال 2020، هوش مصنوعی تقریبا تمام محصولات و خدمات نرم‌افزاری را فرا خواهد گرفت. به گفته‌ی Techgrabyte: “هوش مصنوعی، بزرگ‌ترین فرصت تجاری برای شرکت‌ها، صنایع و کشورها در چند دهه‌ی آینده است و از هم اکنون تا سال 2030 تولید ناخالص داخلی (GDP) جهانی، تا 14 درصد افزایش خواهد یافت.” این بدان معناست که متاخران در استفاده از هوش مصنوعی، در چند سال آینده دچار آسیبی جدی در فضای رقابتی خواهند شد.

هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل الگوهای رفتاری مصرف‌کننده و با استفاده از داده‌های سیستم عامل‌ رسانه‌های اجتماعی، در درک چگونگی یافتن محصولات و خدمات توسط مشتری به صاحبان مشاغل کمک می‌کند.

هوش مصنوعی به زودی تبدیل به نیروی محرک بسیاری از خدمات خواهد شد. ما قبلا شاهد اجرای آن در زمینه‌هایی مانند ارتباطات، محتوا سازی، ایمیل‌های شخصی‌سازی شده و معاملات تجاری الکترونیک بوده‌ایم. مشاغل با به کارگیری هوش مصنوعی، قادر خواهند بود هزینه‌های مربوط به کارکنان را کاهش داده و با رشد سریع، از رقبای خود فاصله بگیرند.

2- تبلیغات برنامه‌ریزی شده

تبلیغات برنامه‌ریزی شده، استفاده از هوش مصنوعی برای خرید خودکار تبلیغات است. با این کار می‌توانید طیف خاصی از مخاطبان را مورد هدف قرار دهید؛ برای مثال، پیشنهادات در زمان واقعی، نوعی خرید تبلیغاتی برنامه‌ریزی شده است. این اتوماسیون کارآمد و سریع، به معنی افزایش تعامل و کاهش هزینه‌های جذب مشتری است.

با توجه به ایرینا کوالنکو: “بیشتر کمپین‌های تبلیغاتی که به صورت دستی جستجو شده‌اند سه یا چهار هدف را در نظر می‌گیرند: کلمات کلیدی، زمان و مکان. چنین ابزارهایی می‌توانند از صدها سیگنال هدف‌گذاری برای شخصی‌سازی تبلیغات استفاده کنند و حتی می‌توانند در ادغام با سیستم عامل‌های اطلاعات مشتری، مخاطبان را بر اساس سبک زندگی یا عادات رفتاری، مورد هدف قرار دهند.

3- چت بات‌ها

در سال 2023 چت بات‌ها بخش مهمی از بازاریابی دیجیتال خواهند بود. این فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی، امکان چت فوری در هر زمانی از شبانه روز را برای مشتریان و بازدیدکنندگان سایت فراهم می‌کند. بررسی‌ها نشان می‌دهند تا سال 2020، چت بات‌ها 85 درصد خدمات مشتریان را تامین کرده‌اند. خدمات 24 ساعته، واکنش فوری به بررسی‌ها و پاسخ دهی به سوالات ساده از مزایای مهم چت بات‌ها به شمار می‌روند. بسیاری از مشتریان، تعامل با چت بات‌ها را ترجیح می‌دهند؛ چرا که در هر زمانی پاسخگو هستند، سریع جواب می‌دهند، تاریخچه خرید شما را به طور دقیق به خاطر دارند و هرگز صبر و حوصله‌ی خود را از دست نمی‌دهند. این دستیارهای مجازی با برآورده کردن نیازهای مشتری و انجام خودکار کارهای تکراری، خدمات برجسته‌ای به مشتری ارائه می‌دهند. این بدان معناست که شما می‌توانید روی کارهای مهم‌تری تمرکز کنید.

4- بازاریابی مکالمه‌ای

با تمام صحبت‌ها در مورد چت بات‌ها، واقعیت بازاریابی مدرن روشن می‌شود: این نوع بازاریابی، بیشتر گفتگو محور است. 82 درصد مصرف‌کنندگان در مقابل پرسش‌های خود، پاسخی فوری می‌خواهند. بازاریابی مکالمه‌ای، ارتباط یک به یک بازاریاب و مشتری را در زمان واقعی تسهیل می‌کند. برخلاف استراتژی‌های سنتی، این نوع بازاریابی امروزه از چندین کانال در دسترس است که این امکان را در اختیار کسب و کارها قرار می‌دهد تا با توجه به شرایط خود با مشتریان ملاقات کنند.

طبق گفته‌ی دیوید کنسل، بنیانگذار و مدر عامل شرکت دریفت: “خریدارانِ امروز، انتظار دارند آنچه را که می‌خواهند در لحظه پیدا کنند، نه دیرتر. در حالی که برای آینده آماده می‌شویم، دسترسی به طیف گسترده‌ای از کانال‌ها و راه‌های ارتباطی طبق ترجیح مشتریان، بیشتر از هر زمان دیگری برای مشاغل مهم خواهد بود. هدف اصلی این نوع بازاریابی، بهبود تجربه‌ی کاربر و افزایش مشارکت و وفاداری اوست.

5- شخصی‌سازی

اگر می‌خواهید در فضای کسب و کار آینده حضور برجسته داشته باشید، باید بازاریابی خود را شخصی‌سازی کنید؛ این به معنی شخصی‌سازی محتوا، محصولات، ایمیل و سایر موارد است. کوین جورج ادعا می‌کند که ایمیل‌های شخصی‌سازی شده و محرک بر اساس رفتار مشتریان، سه برابر بهتر از ایمیل‌های عمومی و انفجاری عمل می‌کنند.

برای مثال، شرکت ایزی جت یک کمپین ایمیلی مبتنی بر داده را راه اندازی کرد. این کمپین از تاریخچه‌ی سفر مشتریان با این شرکت هواپیمایی، برای ساخت داستان‌های شخصی استفاده می‌کند و سپس برای سفرهای بعدی آن‌ها پیشنهاداتی ارائه می‌دهد.

6- بازاریابی ویدیویی

بازاریابی ویدیویی یکی از مهم‌ترین روندهای بازاریابی امروز و احتمالا 5 تا 10 سال آینده است. ویدیو محبوب‌ترین راهی است که مشتری می‌خواهد به واسطه‌ی آن محصول را بشناسد.

خود را محدود به یوتیوب نکنید. راه‌های زیادی برای افزایش تعامل با بازاریابی ویدیویی وجود دارند. می‌توانید از بسترهایی همچون اینستاگرام، فیسبوک و لینکدین برای اشتراک گذاری پست‌های ویدیویی و پخش زنده استفاده کنید.

یکی از مسائلی که بازاریاب‌ها در طی چند سال اخیر با آن روبرو شده اند، گرایش روزافزون به سمت تلفن‌های همراه است. صفحات فروش طولانی و ایمیل‌های گذشته به سرعت محو می‌شوند؛ چرا که خواندن آن‌ها در صفحات کوچک موبایل دشوار است؛ با این حال ویدیو می‌تواند همان اطلاعات را در قالبی دیگر، در اختیار مخاطب قرار دهد.

اگر وبسایت شما دارای ویدیو باشد، 50 برابر بیشتر در نتایج جستجو نمایش داده می‌شود. از آنجایی که مردم محتوای ویدیویی را جذاب‌تر می‌دانند، گوگل صفحاتی را که محتوای ویدیویی دارند به جلو هل می‌دهد.

یکی از بهترین موارد در مورد بازاریابی ویدیویی این است که محتوای شما به آسانی قابل تغییر فرمت باشد؛ برای مثال فرض کنید ویدیویی را برای اشتراک‌گذاری در یوتیوب آماده کرده اید، علاوه بر اشتراک گذاری آن در یوتیوب، می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • آن را رونویسی کنید؛ در این صورت می‌توانید نسخه‌ی متنی از ویدیوی خود داشته باشید. این رونویس را در وبسایت خود تحت یک ویدیوی یوتیوب جاسازی شده، قرار دهید.
  • فیلم خام را با زیرنویس در فیسبوک منتشر کنید.(فیلم‌های بومی فیسبوک، جذابیت بیشتری نسبت به ویدیوهای اشتراک گذاری شده از یوتیوب دارند.)
  • رونویسی را با یک بازنویسی کوتاه و افزودن آمار و تصاویر مرتبط، به صورت یک مقاله‌ی مستقل در وبلاگ خود منتشر کنید.
  • از بخش صوتی به طور مستقل، برای پادکست استفاده کنید.

برخی روندهای بازاریابی ویدیویی بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند؛ برای مثال:

  • ویدیوی زنده: که توسط مشاغل بسیار زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند مربوط به مصاحبه، معرفی محصولات و یا نگاهی اجمالی به پشت صحنه‌ی برند همچون زندگی در دفترکار، نحوه‌ی تولید محصولات و رویدادهای شرکت باشد.
  • ویدیو 1:1: زمانی است که مشاغل یا بازاریاب‌ها از ویدیوهای شخصی‌سازی شده به جای تماس‌های تلفنی و ایمیل استفاده می‌کنند. با کاهش هزینه‌ی تجهیزات فیلم برداری و افزایش کیفیت دوربین گوشی‌های هوشمند، این کار بیش از پیش آسان شده است.
  • سئو ویدیو: ویدیوهای اشتراک گذاری شده در SERP نمایش داده می‌شوند؛ بنابراین بهینه‌سازی ویدیو اهمیت زیادی دارد. برای این کار استفاده از متن همپوشان یا زیرنویس، علاوه بر توضیحات و عنوان می‌تواند کمک کننده باشد.
  • محتوای ویدیویی 360 درجه: این روند در راستای تجربه‌ی تعاملی بیشتر، در حال افزایش است. ویدیوی 360 درجه این امکان را در اختیار بینندگان خود قرار می‌دهد تا بتوانند آن را از تمام جهات کشف کنند.

7- اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسر مارکتینگ، نوعی بازاریابی دهان به دهان است که با تمرکز بر افراد بانفوذ، در راستای تقویت کسب و کار عمل می‌کند. اینفلوئنسرها می‌توانند افراد مشهور شناخته شده مانند سلبریتی‌ها باشند، اما اغلب آن‌ها افرادی هستند که تعداد فالور زیادی دارند و از طریق کانال‌های اجتماعی خود می‌توانند باعث گسترش محصولات و کسب و کار شما شوند.

به طور کلی این نوع بازاریابی، معتبرتر از تبلیغات شرکتی است؛ چرا که:

  • 63 درصد مصرف کنندگان، به نظرات اینفلوئنسرها بیشتر از تبلیغات خود شرکت اعتماد دارند.
  • 58 درصد مردم در 6 ماه اخیر، محصول جدیدی را به دلیل توصیه‌ی اینفلوئنسرها خریداری کرده‌اند.

بازاریابی تاثیرگذار یا اینفلوئنسر مارکتینگ نیز تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار خواهد گرفت. هوش مصنوعی همه ساله، روند یافتن اینفلوئنسر مناسب برای شراکت را با سهولت و سرعت بیشتری انجام می‌دهد. این کار به شناسایی افرادی با تعامل بیشتر، فالورهای جعلی کمتر و بازده بالاتر کمک می‌کند؛ علاوه بر این، هوش مصنوعی در حال تغییر بازاریابی تاثیرگذار به روش‌های زیر است:

  • تشخیص تصویر با شبکه‌های عصبی مصنوعی (ANN)
  • تعیین عملکرد اینفلوئنسر با NLP
  • پیش بینی محرک‌ها با شبکه‌ی ANN
  • تعیین میزان تاثیرگذاری اینفلوئنسر
  • علامت‌گذاری پست‌هایی که از دستورالعمل افشا پیروی نمی‌کنند.
  • حذف تعاملات و ربات‌های جعلی

8- برنامه‌های پیام‌رسانی اجتماعی

آمارها نشان می‌دهند، سه پیام‌رسان برتر یعنی “پیام‌رسان فیسبوک”، “واتساپ” و “ویچت”، کاربران بیشتری نسبت به فیسبوک و یوتیوب دارند. این آمار محبوبیت پیام‌رسان‌های اجتماعی را نشان می‌دهد. از آنجایی که مردم وقت بیشتری را برای پیام‌رسانی به یکدیگر صرف می‌کنند، منطقی است که محصولات و خدمات خود را در جایی که مشتریان بالقوه‌ی شما حضور دارند، عرضه کنید. پیام‌رسان‌های اجتماعی می‌توانند با امکان شخصی‌سازی و ارزش‌گذاری تجربه‌ی کاربر، در ارسال پیام مستقیم به مشتریان بسیار مفید باشند.

دلایلی که کسب و کار شما باید از پیام‌رسان‌های اجتماعی استفاده کند:

  • پرورش تماس
  • ارائه‌ی اطلاعات
  • مشارکت افراد در رویدادها
  • بازاریابی مشتریان بالقوه
  • پشتیبانی

9- جستجوی تصویری

جستجوی تصویری می‌تواند تجربه‌ی جدیدی را برای کاربر ایجاد کند. افراد می‌توانند از بارگذاری تصاویر، برای انجام جستجو و دستیابی به نتایج خاص‌تر استفاده کنند.

الف. Pinterest

پینترست، ابزاری برای جستجوی بصری، که به کاربران این امکان را می‌دهد تا با استفاده از یک تصویر بتوانند از محل خرید آنلاین آن یا محصولات مشابه مطلع شوند.

ب. Google lens

گوگل لنز یک موتور جستجوی بصری است که اشیا و نشانه‌ها را از طریق یک برنامه‌ی دوربین تشخیص می‌دهد.

به گفته‌ی CNet: ” زمانی که صحبت از واقعیت افزوده در زمان واقعی می‌شود، گوگل لنز در حال تبدیل شدن به پدیده‌ای است که Google Glass هرگز نبوده.”

ج. CamFind

CamFind یکی دیگر از برنامه‌های جستجوی تصویری تلفن همراه است که به شما این امکان را می‌دهد، به راحتی و با در دست داشتن یک تصویر، هر چیزی را با تلفن همراه خود جستجو کنید. به جای تایپ در موتور جستجوگر، می‌توانید تصویر را بارگذاری کنید تا تصاویر مشابه، مقایسه قیمت، نتایج خرید محلی و سایر اطلاعات را بدست آورید، حتی می‌توانید با جستجوی پوستر فیلم، تمام اطلاعات مربوط به آن را به دست آورید.

د. جستجوی بصری Bing

با جستجوی بصری Bing، شما می‌توانید یک جزء خاص از یک تصویر را جستجو کنید؛ برای مثال، فرض کنید به دنبال ایده برای دکوراسیون آشپزخانه هستید که در یکی از تصاویر، لوستر زیبایی نظر شما را به خود جلب می‌کند. با استفاده از جستجوی تصویری Bing می‌توانید به جستجوی تک تک جزئیات مورد نظرتان بپردازید.

10- میکرو لحظه‌ها (Micro-Moments)

میکرومومنت‌ها در چرخه‌ی فروش، نقاطی کلیدی برای تعامل با مشتریان و تاثیرگذاری بر آن‌ها هستند. 4 لحظه‌ی مهم در تصمیم‌گیری مردم وجود دارند:

  • لحظات دانستن چیزی
  • لحظات رفتن به جایی
  • لحظات خریدن چیزی
  • لحظات انجام دادن کاری

برای استفاده از این میکرومومنت‌ها، باید در جایی باشید که مصرف‌کنندگان در آن لحظه در جستجوی اطلاعات هستند یا همانطور که گوگل گفته است: “بازاریاب‌ها باید سریعا و به طور مفید در آنجا باشند.”

محبوبیت روزافزون این روند به این معنی است که بازاریاب‌ها باید در مورد بازاریابی خطی که مسیری مشخص را طی می‌کند، تجدید نظر کنند: آگاهی، توجه و تصمیم‌گیری.

در آینده، همزمان با رفتار پویاتر و غیرقابل پیش بینی‌تر مشتری، پاسخ‌گویی سریع به خواسته‌های آن‌ها ضرورت خواهد داشت. وقتی ما در لحظه به نیازهای خود پاسخ می‌دهیم، انتظارات ما زیاد و صبرمان کم می‌شود. این امر، کیفیت، ارتباط و سودمندی بازاریابی را بیش از هر زمان دیگری برجسته‌تر می‌کند.

برای استفاده‌ی بیشتر از میکرومومنت‌ها باید:

  • لحظات “من میخواهم بخرم” مشتریان خود را شناسایی کنید.
  • در لحظه‌های نیاز در آنجا حضور داشته باشید.
  • مطالب مرتبط به آنها ارائه دهید.
  • فرایند خرید را برای آن‌ها آسان‌تر کنید.
  • هر لحظه را غنیمت بشمارید.

11- جستجوی صوتی و اسپیکرهای هوشمند

استفاده‌ی روزافزون از جستجوی صوتی، تجدید نظر در استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال را برای شرکت‌ها به امری مهم مبدل کرده است. جستجوی صوتی نقش مهمی در ارائه‌ی کلیه‌ی اطلاعات مرتبط با محتوایی دارد که مردم از طریق آن در حال جستجو هستند. هوش مصنوعی، هوشمندتر شده و تعداد خطاهای دستیارهای صوتی مانند الکسا، سیری و گوگل به طور چشمگیری کاهش یافته است. بسیاری از کسب و کارها در حال حاضر این استراتژی را در بازاریابی دیجیتال خود به کار گرفته‌اند تا محتوای مبتنی بر ارزش را به طور موثر به مشتریان خود ارائه دهند.

به گفته‌ی موسس بازاریابی دیجیتال: “اتخاد استراتژی جستجوی صوتی فقط مربوط به باقی ماندن در ارتباط با مخاطب نیست. این امر همچنین در مورد ایجاد تجربه‌ای منحصربه فرد و بهینه برای مشتری است که باعث تقویت روابط و ایجاد وفاداری می‌شود.”

به خاطر داشته باشید که شرکت‌ها با تولید محتوای صوتی تنها به دنبال کسب آگاهی برند نیستند. تبلیغات احتمالا مسیر بعدی آن‌هاست. به این معنی که الکسا پاسخ شما را به همراه کلمه‌ای از طرف حامی خود می‌دهد.

در این استراتژی، برای تمام فناوری‌های صوتی از لحن مکالمه استفاده کنید. تمرکز خود را روی کلمات کلیدی بگذارید که مردم به جای تایپ آن‌ها، از جستجوی صوتی استفاده می‌کنند. بهینه‌سازی جستجوی صوتی، روشی عالی برای گسترش آگاهی در مورد نام تجاری است. جستجوی صوتی به عنوان کانال دیگری برای دسترسی به پیام‌های اجباری یا فروش نیست. به جای این کار بازاریاب‌ها باید رویکرد منحصر به فردی در تعامل با مشتری ایجاد کنند و این کانال باید بخشی از تجربه‌ی تجاری گسترده‌تر باشد.

12- استوری رسانه‌های اجتماعی

ابتدا اسنپ چت با مفهوم “استوری” ظاهر شد. سپس استوری فیسبوک و اینستاگرام معرفی شدند و در نهایت یوتیوب از این قابلیت خود رونمایی کرد. از آنجا که این استوری‌ها پس از یک دوره‌ی زمانی مشخص ناپدید می‌شوند، این یک فرصت عالی برای بازاریاب‌ها است که می‌توانند از FOMO (ترس از دست دادن) استفاده کنند.

مزایای استفاده از ” استوری” شبکه‌های اجتماعی:

  • افزایش آگاهی در مورد برند
  • تعامل مداوم با فالورها
  • مقرون به صرفه بودن
  • افزایش بازدید صفحه‌ی وب
  • فرصت دستیابی به مخاطبان جوان

از روش‌های زیر می‌توانید برای “استوری شبکه‌های اجتماعی” الهام بگیرید:

  • از قابلیت نظرسنجی‌ استوری اینستاگرام استفاده کنید.
  • افزودن لینک به استوری.
  • استفاده از فیلترهای اسنپ چت.
  • از لوکیشن استفاده کنید.
  • منشن کردن سایر برندها یا طرفداران.
  • استفاده از گزینه‌ی “لایو” یا گفتگوی زنده.
  • با فراخوان‌هایی مخاطبان را به تعامل بیشتر تشویق کنید.

13- اعلان‌های فشار مرورگر

اعلان‌های فشار در حال افزایش هستند. در سال 2019، 85 درصد فروشگاه‌های آنلاین از آن‌ها استفاده می‌کرده‌اند. به روزرسانی‌های مربوط به مقررات عمومی حفاظت از داده‌ها (GDPR) و فیلترهای سختگیرانه، قدرت بازاریابی از طریق ایمیل را از بین برده‌اند؛ علاوه براین، مخاطبان جوان از روش‌های دیگر ارتباط استقبال می‌کنند و ترجیح می‌دهند برای ارتباط با یک برند، کمترین نقاط تماس را داشته باشند، به عنوان بخشی از روند درگیر کردن کاربران، اعلان‌های فشار مرورگر مواردی هستند که شاهد استفاده‌ی روزافزون آن‌ها در آینده خواهیم بود.

14- تسلط بازاریابی محتوا بر SEO همچنان ادامه دارد

در نوامبر 2019، گوگل برخی از به روزرسانی‌های مهم الگوریتم جستجوی خود را انجام داد. این به روزرسانی‌ها شامل سیستم جدید BERT است که برای کمک به گوگل در درک زبان مردم در هنگام جستجو طراحی شده است. به گفته‌ی جان مولر: ” اطمینان از سرعت بالای سایت، لینک‌های مفید و محتوای مناسب بسیار مهم‌تر از پیگیری جدیدترین روندهای جستجوگرها است.”

بازاریابی محتوا به حدی اهمیت دارد که بسیاری از بازاریاب‌ها معتقدند تولید محتوا باعث می‌شود مخاطبان، شرکت آن‌ها را به عنوان یک منبع معتبر و قابل اعتماد در نظر بگیرند. با وجود نوآوری‌های زیادی که امروزه وجود دارند، بازاریابی محتوا همچنان یک روش قدرتمند و قابل اعتماد برای جذب مشتریان و ایجاد ارتباطات واقعی با آن‌هاست که ارزشی دراز مدت برای کسب و کار شما به ارمغان می‌آورد. با ادامه‌ی ارزش‌گذاری گوگل برای مقالات مناسبی که به طور منظم به روزرسانی می‌شوند، سرمایه‌گذاری برای بازاریابی محتوا بیش از پیش مفید خواهد بود.

15- تست A/B

در بازاریابی مدرن، همه چیز حول محور آزمون و آنالیز می‌چرخد. با استفاده از تست A/B می‌توانید متغیرهای کمپین خود را تفکیک کرده و مشخص کنید کدام یک از آن‌ها نتایج مورد نیاز را به دست می‌آورند. این آزمون، رویکردی مناسب برای ایجاد تغییرات موثر در محتوای بازاریابی به بازاریاب‌ها ارائه می‌دهد. با به کارگیری این استراتژی و ابزارهای مناسب، حتی بودجه‌ی اندک نیز می‌تواند بازدهی بالایی داشته باشد.

16- تجارت اجتماعی و پست‌های قابل خرید

با رشد همزمان تجارت الکترونیک و رسانه‌های اجتماعی، جای تعجب نیست که شرکت‌ها از هر دوی این گزینه‌ها برای فروش حداکثری خود استفاده ‌کنند.

در مارس 2019، اینستاگرام با رونمایی از Instagram Checkout این امکان را در اختیار کاربران قرار داد تا خرید خود را از اینستاگرام انجام دهند. برندهای تجارت الکترونیک امیدوار هستند که این کار ریسک منصرف شدن کاربران از خرید را کاهش دهد؛ چرا که آن‌ها برای انجام خرید خود، مجبور به تغییر اپلیکیشن یا ورود به یک وبسایت ناشناخته نیستند.

رسانه‌های اجتماعی اجزای جدایی ناپذیر بازاریابی دیجیتال هستند. بسترهای بصری مانند اینستاگرام، برای بازاریاب‌ها به عنوان طلا هستند. تجارت بصری با افزایش تمایل مصرف‌کنندگان به خرید از تبلیغاتی که در فید خود مشاهده می‌کنند، در حال اوج گرفتن است.

اینستاگرام گزارش کرده که بیش از 90 درصد کاربران آن، برندهای فعال خرید را دنبال کرده‌اند و بسیاری از افراد روزانه از این پروفایل‌ها بازدید می‌کنند؛ بنابراین چه راهی بهتر از پست‌های قابل خرید برای استفاده از این پتانسیل عظیم؟

برندهای تجاری می‌توانند با ایجاد تبلیغات تعاملی این امکان را در اختیار کاربران قرار دهند تا با خیال راحت کلیک کرده و خرید خود را انجام دهند. اینستاگرام معتقد است این کار دسترسی به مشتریان بیشتر را برای شرکت‌ها فراهم می‌کند؛ چرا که پروسه‌ی خرید را کوتاه‌تر کرده و امکان دسترسی فوری را برای مشتریان به ارمغان می‌آورد.

17- محتوای تعاملی

محتوای تعاملی با دسترسی سریع خود، به یکی از سریع‌ترین روندهای بازاریابی دیجیتال در چند سال اخیر تبدیل شده است.

در سال 2023 ما مجبوریم از محتوای مبتنی بر متن به سمت محتوایی پویا و جذاب حرکت کنیم که تجربه‌ای همه جانبه برای کابران ایجاد می‌کند؛ به عنوان مثال به موارد زیر توجه کنید:

  • آزمون‌ها و نظرسنجی‌ها
  • ماشین‌ حساب‌های جاسازی شده
  • تبلیغات واقعیت افزوده
  • فیلم‌های 360 درجه

اگر به دلیلی قانع کننده نیاز دارید، توجه داشته باشید که 91 درصد خریداران در جستجوی محتوایی تعاملی‌تر هستند. مردم آن را صرفا به دلیل تازه و بدیع بودن دوست ندارند. بلکه محتوای تعاملی باعث می‌شود احساس ارتباط بیشتری با برند داشته باشند. هر چه محتوای تعاملی، جذاب‌تر و به یادماندنی‌تر باشد با احتمال بیشتری نتایج دلخواه شما را به دنبال خواهد داشت.

18- بازاریابی همه کاره یا Omnichannel

این نوع بازاریابی، از طریق چندین سیستم همچون رسانه‌های اجتماعی، وبلاگ، ایمیل و اپلیکیشن‌ها انجام می‌شود؛ بنابراین با ایجاد نقاط تماس بیشتر، می‌توانید ارتباط بیشتری با مخاطب داشته باشید. هنگامی که بازاریابی همه کاره را به درستی انجام دهید، می‌توانید تجربه‌ی کاربری و پیام تجاری منسجمی را ارائه دهید. این کار افراد را به سمت عمل سوق می‌دهد.

برای دستیابی به بالاترین میزان کارایی، برندها باید به صورت یکپارچه در تمام کانال‌های موجود به ارائه‌ی خدمات خود بپردازند. تمامی این کانال‌ها باید با یکدیگر پیوند داشته باشند.

آمارها نشان می‌دهند، برندهایی که حداقل از سه کانال ارتباطی استفاده کرده‌اند، به نتایج خوبی دست یافته‌اند.

19- واقعیت افزوده (AR) و فناوری غوطه‌وری

در حالی که واقعیت مجازی (VR) سروصدای زیادی کرده و همه را با ایده‌های بزرگ علمی-تخیلی هیجان زده می‌کند، AR از نظر بازاریابی، قابلیت اجرایی بسیار بیشتری دارد. برندها به طور روزافزون از این فناوری برای بهبود تجربه‌ی کاربر و افزایش فروش خود استفاده می‌کنند.

برای مثال، IKEA دارای اپلیکیشن AR مخصوص خود به نام IKEA Place است، که به شما این امکان را می‌دهد با گوشی هوشمند خود از یک اتاق عکس بگیرید و سپس مبلمان IKEA را در آن امتحان کنید. شما می‌توانید مبلمان را به اطراف منتقل کرده و از زوایای مختلف آن‌ها را بررسی کنید.

با پیشرفت سریع AR، در آینده شاهد جذب عظیمی از برندهای تجاری خواهیم بود، که کاربرد این فناوری را مفید می‌دانند.

20- آنالیز پیش‌بینی کننده و تقویت‌شده

آنالیز پیش‌بینی کننده روشی است که با استفاده از داده کاوی، مدل‌سازی پیش‌بینی کننده و یادگیری دستگاه، برای شناسایی الگوها و تلاش برای پیش‌بینی آینده به کار می‌رود و در حال حاضر در حال گسترش در بسیاری از صنایع است.

از نظر بازاریابی دیجیتال، در آینده شاهد موارد بیشتری از این روند خواهیم بود؛ چرا که علاوه بر استفاده برای تقسیم‌بندی و شخصی‌سازی فردی، برای کاهش ریزه کاری‌ها و بهبود وفاداری مشتریان نیز کمک کننده است.

یکی از مثال‌ها، دستیار آمازون است. یک برنامه‌ی افزودنی کروم از غول خرده فروشی، که پیشنهادات سایت آمازون را فراتر از وبسایت در اختیار کاربر قرار می‌دهد، در حالی که آن‌ها در سایر نقاط وب در حال جستجو هستند.

آنالیز تقویت‌شده، از یادگیری ماشین و پردازش زبان طبیعی (NLP) برای آماده‌سازی خودکار داده‌ها و امکان اشتراک‌گذاری اطلاعات استفاده می‌کند.

بانی دی گراهام می‌گوید: “جایی که آنالیز پیش‌بینی کننده، با استفاده از یادگیری دستگاه به پیش‌بینی اتفاقات آینده می‌پردازد، آنالیز تقویت‌کننده از هوش دستگاه برای تقویت فهم انسان با دلیل و منطق استفاده می‌کند؛ بنابراین ما می‌توانیم سریع‌تر و دقیق‌تر روی مجموعه داده‌های بزرگ‌تر کار کنیم.”

21- رشد Geo-Fencing

اگرچه بازاریابی بر اساس منطقه‌ی جغرافیایی افراد چیز جدیدی نیست، اما انتظار داریم استفاده از تکنولوژی Geo-Fencing، همرا با افزایش استفاده از تلفن همراه، رشد چشمگیری داشته باشد.

Geo-Fencing امکان هدف‌یابی در زمان واقعی را با توجه به منطقه‌ی جغرافیایی امکان‌پذیر می‌سازد. منطقه‌ی هدف، برای مثال در یک مایلی یک رستوران تعریف می‌شود. هنگامی که کاربر به این منطقه وارد و یا از آن خارج می‌شود، یک اعلان، پیام کوتاه و یا شکل دیگری از ارتباط بازاریابی دریافت می‌کند.

یک شرکت گاز آمریکایی، از وِیز برای علامت گذاری ایستگاه‌های سوخت خود بر روی نقشه در سرتاسر کالیفرنیا استفاده کرد. با نزدیک شدن رانندگان، یک آلارم روی نقشه ظاهر می‌شود که به آن‌ها نشان می‌دهد کجا می‌توانند برای سوخت‌گیری توقف کنند.

برای صنایعی که قصد بازاریابی برای فروش مصالح ساختمانی دارند، این استراتژی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

22- وب اپلیکیشن پیشرونده (PWA)

Progressive Web Apps، وبسایت‌های هستند که مانند اپلیکیشن‌های تلفن همراه کار می‌کنند، بدون اینکه به سیستم عامل خاصی محدود شوند.

23- محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC)

UGC منبع قدرتمندی برای بازاریاب‌هایی است که می‌خواهند به بازارهای هزاره و Gen Z وارد شوند. شما می‌توانید با ارائه‌ی انگیزه‌هایی مانند تخفیف یا شراکت، مخاطبان خود را ترغیب به اشتراک گذاری محتوا کنید.

برای مثال GoPro، به تازگی یک مسابقه‌ی UGC با هشتگ MillionDollarCallenge را در میان مشتریانی که ویدیو ساخته و آن را به اشتراک بگذارند، راه اندازی کرده است. 25 هزار نفر در این مسابقه شرکت کرده‌اند.

مردم بیشتر از اعتماد به شرکت‌ها، به دیگرانی مانند خود اعتماد می‌کنند. در یک نظرسنجی، 90 درصد خریداران گزارش کردند که UGC بیش از هر شکل دیگری از تبلیغات، بر تصمیم خرید آن‎‌ها تاثیر گذاشته است.

24- فناوری Blockchain

کاربرد بلاکچین بسیار فراتر از دنیای مالی است. این فناوری در دنیای بازاریابی دیجیتال نیز موج می‌زند. بلاکچین واسطه‌ی بازاریابی دیجیتال را از بین برده، اعتماد را از طریق شفافیت ایجاد میکند. این فناوری همچنین مسئولیت‌پذیری عمومی ایجاد کرده و مزایایی برای نام تجاری دارد.

در سال 2023 و پس از آن شاهد روندهای زیر در بلاکچین خواهیم بود:

  • پیگیری خریدهای رسانه‌ای
  • مدیریت تاثیرات اجتماعی
  • تائید هویت آنلاین
  • افزایش شفافیت
  • حفاظت از اطلاعات شخصی
  • هدف‌گذاری دقیق

25- محاسبات کوانتومی

محاسبات کوانتومی یک فناوری جدید مبتنی بر تئوری فیزیک کوانتوم است که ادعا می‌کند ذرات زیراتمی همزمان در بیش از یک حالت وجود دارند.

برای تجسم محاسبات کوانتومی، یک کتابخانه‌ی بزرگ را تصور کنید: ” در حالی که رایانه‌ی کلاسیک هر کتاب را به صورت خطی می‌خواند، کامپیوتر کوانتومی می‌تواند همه‌ی کتاب‌ها را به طور همزمان بخواند. بر اساس تئوری، رایانه‌های کوانتومی می‌توانند به طور همزمان بر روی میلیون‌ها محاسبه کار کنند.”

بازاریاب‌ها چگونه می‌توانند از محاسبات کوانتومی استفاده کنند؟

  • بهبود پوشش داده‌های تلفن همراه (مزیتی برای بازاریاب‌های تلفن همراه)
  • شباهت بیشتر هوش مصنوعی به انسان
  • افزایش ارتباطات تبلیغاتی (به تبلیغات کمک می‌کند تا طیف وسیع‌تری از افراد را با هزینه‌ی کمتری جذب کند.)

26- کلان داده و یادگیری عمیق

در سال 2023، صنعت کلان داده‌ی جهان به رشد فزاینده‌ی خود ادامه خواهد داد. این یک خبر عالی برای بازاریاب‌ها است، البته اگر بدانند چگونه باید از قدرت کلان داده‌ها استفاده کنند. بخش عظیمی از این وظیفه مربوط به ابزاری است که استفاده می‌کنید، کاری که بسیاری از شرکت‌ها آن را چالش برانگیز می‌دانند.

با مزایای کلان داده‌ها، نیاز شرکت‌ها برای استفاده‌ی بهتر از این داده‌ها بیشتر می‌شود. وظایفی که قبلا توسط دانشمندان انجام می‌‌شدند به طور قابل توجهی ساده می‌شوند. این دموکراتیزه سازی مداوم، منجر به موارد استفاده‌ی جدید می‌شود که به نیازهای کاربران تجاری نزدیک‌تر هستند و امکان بازاریابی سریع‌تر اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی را فراهم می‌کند.

27- اتوماسیون (و هوش مصنوعی)

گارتنر پیش‌بینی می‌کند در سال 2023، 30 درصد از مشاغل از هوش مصنوعی در فرایند فروش خود استفاده خواهند کرد. با در نظر گرفتن مزایای شگفت‌انگیز هوش مصنوعی و اتوماسیون در فرایند فروش و بازاریابی، بیش از این نیز می‌توان انتظار داشت.

برای مثال، شما می‌توانید از هوش مصنوعی و اتوماسیون استفاده کنید تا:

  • تا بقا و وفاداری مشتری را بهبود ببخشید.
  • رفتار مشتری را با استفاده از مدل‌سازی گرایش و آنالیز پیش‌بینی کننده، پیش‌بینی کنید.
  • از چت بات‌ها برای بهبود تجربه‌ی کاربر استفاده کنید.
  • مشتریان را در کانال‌های ارتباطی مختلف هدف قرار دهید.
  • از قدرت بینش مخاطب برای تقویت تبلیغات خود استفاده کنید.

28- قیمت‌گذاری هوشمند Google Ads

با رقابت شدید در رسانه‌های اجتماعی، تبلیغات پولی در سال 2023 به نیروی قابل اعتمادتری تبدیل خواهد شد.

گوگل در توضیح قیمت‌گذاری هوشمند خود اینگونه می‌گوید: “الگوریتم‌های یادگیری ماشینی در مقیاس گسترده‌ای روی داده‌ها آموزش می‌بینند. و با توجه به اینکه چگونه قیمت‌گذاری‌های مختلف می‌توانند بر روی معاملات و ارزش آن‌ها تاثیر بگذارند، به شما کمک می‌کنند تا پیش‌بینی دقیق‌تری داشته باشید.”

29- موقعیت صفر SERP

طی دو سال گذشته، جستجوی صوتی باعث ایجاد امواجی شده و نحوه‌ی عملکرد بهینه‌سازی موتور جستجو را تغییر داده است. یکی از این موارد قابل توجه، ظهور ویژگی “موقعیت صفر” است. قرار گرفتن در این جایگاه نشان دهنده‌ی اعتبار صفحه و تطابق کامل لینک با جستجوی کاربر است.

در سال 2023، حداقل 30 درصد جستجوهای اینترنتی بدون صفحه‌ی نمایش انجام می‌شوند. از آنجا که 40.7 درصد از کل جستجوهای صوتی از یک قطعه‌ی ویژه ارائه می‌شوند، در صورتی که بازاریابی شما به اندازه‌ی کافی قوی باشد، می‌توانید به نقطه‌ی مورد نظر دست یابید. این به عنوان “موقعیت صفر” شناخته می‌شود. این جاذبه‌ی مقدر SEO است، زیرا بدون نیاز به کلیک روی لینک، مستقیما به جستجوی کاربر پاسخ می‌دهد. VSEO (بهینه‌سازی موتور جستجوی صوتی) می‌تواند یک مزیت رقابتی عظیم در اختیار شما قرار دهد.

30- برندسازی

به گفته‌ی 66 درصد مصرف‌کنندگان، آن‌ها زمانی با یک برند احساس ارتباط می‌کنند که به آن اعتماد کنند؛ بنابراین شما باید برای جلب اعتماد آن‌ها، برندسازی خوبی داشته باشید.

اهمیت زیادی که برندسازی امروزه دارد، مربوط به معیار رتبه بندی E.A.T گوگل است:

  • تخصص (Expertise): محتوای تولید شده، باید با کیفیت بوده و توسط نویسنده‌ای ماهر نوشته شود.
  • اعتبار (Authority): زمانی می‌توانید از دانش و مهارت بالای خود در یک زمینه اطمینان حاصل کنید که دیگران نیز شما را تائید کنند. خود سایت باید در این مورد دارای اعتبار کافی باشد.
  • اعتماد پذیری (Trustworthiness): وبسایت باید لینک‌های معتبر دیگری نیز داشته باشد.

در اصل گوگل می‌خواهد فراتر از محتوای خوب کار کند. آن‌ها تجربیات کاربر را با مطالعه‌ی دقیق‌ترین، به روزترین و معتبرترین محتوای مربوط به هر زمینه که ترجیحا توسط نویسندگان متبحر نگارش شده‌اند، تامین می‌کنند.

نیل پاتل به بازاریاب‌ها توصیه می‌کند تا بر ایجاد تخصص خود تمرکز کنند. وی خاطرنشان می‌کند که آن‌ها می‌توانند اعتبار خود را با پست‌هایی در وبلاگ‌های پیشرو صنعت، سخنرانی در کنفرانس‌ها و یا پیشنهادات جوایز افزایش دهند. همواره در انتهای مطالب منتشر شده در وبسایت، یک بیوگرافی به روز از نویسنده قرار دهید. این کار به شناخت برند و جلب اعتماد خوانندگان کمک می‌کند.

31- آنالیز بهتر

بازاریابی و معیارهای مدرن در کنارهم پیش می‌روند. اگر در زمینه‌ی تجزیه و تحلیل کارآمد سرمایه گذاری نکنید، برای دستیابی به نتایج دلخواه خود باید تقلای بیشتری بکنید؛ با این حال، مسئله این است که امروزه رفتار مشتری پیچیده‌تر شده است. ما در یک دوره‌ی زمانی همه جانبه زندگی می‌کنیم که مصرف‌کنندگان قبل از خرید، با حداکثر 6 نقطه‌ی تماس برند تجاری درگیر می‌شوند.

با وجود چندین کانال ارتباطی مختلف برای بازاریابی محصولات و خدمات، کار ردیابی تجزیه و تحلیل سریعا به یک ماموریت عجیب تبدیل می‌شود؛ در نتیجه بسیاری از شرکت‌ها به دنبال راهکار هوش تجاری جامع یا داشبورد تجزیه و تحلیلی فراتر از معیارهای آنالیزی گوگل هستند.

روش کارآمد دیگر در این روند، حرکت به سمت هوش تجاری است. هوش تجاری شامل فناوری‌ها، اپلیکیشن‌ها، روش‌های جمع‌آوری، تلفیق، تجزیه و تحلیل و ارائه‌ی اطلاعات تجاری است.هدف از این کار پشتیبانی از تصمیم‌گیری بهتر در زمینه‌ی تجارت است.

32- فناوری 5G

در دنیایی که جنون تلفن همراه موج می‌زند، مسلما یکی از مهم‌ترین روندهای بازاریابی دیجیتال در سال 2023، ظهور فناوری 5G است. این به روزرسانی، خبر از آغاز دوران جدیدی در ارتباطات دیجیتال می‌دهد و تاثیر آن تقریبا در هر صنعتی محسوس خواهد بود.

آشا کدی می‌گوید: “5G جامعه‌ای کاملا پویا و متصل را امکان‌پذیر می‌سازد. راهی برای رهایی انسان و فناوری و افزایش فرصت‌های تجاری و اقتصادی.”

به گفته‌ی Adage: “ورود 5G ممکن است سرانجام میلیون‌ها مشتری روستایی را وارد خطوط پرسرعت داده کند، جایی که بازاریاب‌ها مشغول فروش محصولات خود هستند. حتی ممکن است با مسلح کردن شرکت‌های مخابراتی با داده‌های بی‌سابقه برای خدمات تبلیغاتی، انحصار دیجیتالی گوگل و فیسبوک را مختل کند.”

انتظار می‌رود این فناوری، افزایش سرسام‌آوری در تعداد دستگاه‌های متصل داشته باشد.

33- بازاریابی حریم خصوصی

واضح است که مردم (نه شرکت‌ها)، در مورد حریم شخصی خود به طور جدی عمل می‌کنند و بازاریاب‌ها چاره‌ای جز بازی طبق قوانین جدید ندارند. یکی از قوانین جدید این است که بازاریاب‌ها باید اطلاعات تماس با مخاطبین هدف خود را “کسب کنند”، نه اینکه از بازاریابی گسترده استفاده کنند.

مردم خواستار اعتماد به برندها و حفظ اطلاعات شخصی خود هستند. تیم‌های بازاریابی دیجیتال به جای از خودراضی بودن، باید در راستای تقویت تعهد خود نسبت به حریم خصوصی افراد تلاش کنند؛ در اینصورت می‌توانند اعتماد مشتریان بالقوه را جلب کنند.

برخی روش‌های اعتمادسازی مشتریان:

  • تحقیق درباره‌ی مخاطبان و درک آن‌ها
  • استفاده از پیام مرتبط برای جذب مخاطب
  • استفاده از کانال ارتباطی مناسب برای دسترسی به مخاطبان خاص
  • ایجاد رابطه‌ی “صمیمی” از طریق تعامل متفکرانه

34- امنیت وبسایت

زمانی که بازدیدکننده‌ای برای اولین بار وارد وبسایت شما می‌شود، در همان چند ثانیه‌ی اول تصمیم خود را در مورد امنیت سایت اعلام می‌کند. اگر آن‌ها احساس امنیت نکنند، سریعا از وبسایت خارج می‌شوند و این باعث افزایش “نرخ پرش” می‌شود که برای شما خوب نیست، زیرا گوگل متوجه می‌شود که افراد تمایلی برای صرف زمان در وبسایت شما ندارند.

در سال 2023، امنیت وبسایت دیگر یک آپشن محسوب نمی‌شود. از آگوست 2014 گوگل HTTPS را به عنوان یک سیگنال رتبه‌بندی معرفی کرد و نیز اعلام کرد هر سایتی را به عنوان ناامن علامت‌گذاری خواهد کرد، مگر اینکه دارای گواهی HTTPS باشد.

با فعال کردن HTTPS، قفل سبز رنگ کوچکی در URL به بازدیدکنندگان نمایش داده می‌شود؛ علاوه براین، نمایشِ نشان اعتماد در وبسایت شما به بازدیدکنندگان در مورد امنیت سایت شما اطمینان خاطر می‌دهد.

35- تبلیغات اینترنت اشیاء (IoT)

طبق QuanticMind: “این روزها انتظار می‌رود، دستگاه‌ها و فناوری‌ها با قابلیت اتصال، به طور سر زده و گاهی اوقات پنهانی داده‌هایی در مورد عملکرد حیاتی ما، کارهایی که انجام می‌دهیم، جاهایی که می‌رویم، آنچه اشتراک‌گذاری می‌کنیم، آنچه اعتقاد داریم، آنچه میخریم، کسانی که می‌شناسیم و بسیاری از موارد دیگر، جمع‌آوری کنند.”

این بدان معناست که برندها و بازاریاب‌ها می‌توانند از این داده‌ها برای اهداف تجاری و تبلیغاتی خود استفاده کنند.

برای مثال جانی واکر دارای یک بطری Blue Label با سنسورهای الکترونیکی داخلی است که می‌تواند تشخیص دهد آیا بطری باز شده؟ و یا در کجای زنجیره‌ی تامین قرار دارد.

با بلوغ فناوری 5G، دستگاه‌های اینترنت اشیاء، محتوای درخواستی بیشتری برای مشتری و فرصت‌های تبلیغاتی بیشتری برای بازاریاب‌ها فراهم خواهند کرد.

36- محتوای طولانی (Long-Form content)

در سال 2023، پست‌های کوتاه شما را به جایی نمی‌رسانند. به طور معمول پست‌هایی که حداقل 3000 کلمه دارند، بیشترین بازدید را کسب می‌کنند؛ چرا که توضیحات کاملی در مورد عبارت جستجو شده ارائه می‌دهند. محتوای طولانی به سازندگان محتوا اجازه می‌دهد تا خود را به عنوان متخصص معرفی کنند و امکان بیشتری در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد تا کلمات کلیدی جستجو شده را هدف قرار دهند.

طبق Small Biz Trends، پنجاه و شش درصد از وبلاگ نویسان که بیش از 6 ساعت برای تولید هر پست زمان می‌گذارند، بازدهی بالاتری از محتوای خود دریافت می‌کنند. این زمان ممکن است بیش از حد به نظر برسد، اما وقتی محتوا بتواند توجه مخاطب را به خود جلب کند، زمان حضور در صفحه را افزایش داده و باعث بالاتر رفتن رتبه‌ی شما می‌شود. این یک سرمایه‌گذاری عالی تجاری است.

مزایا محتوای طولانی:

  • افزایش زمان حضور در وبسایت: هر چه محتوای بیشتری در دسترس کاربر باشد، زمان بیشتری را در وبسایت شما سپری می‌کند.
  • کاهش نرخ پرش: اگر مخاطب آنچه را که جستجو می‌کند در وبسایت شما پیدا کند، برای یافتن منابع دیگر، به گوگل برنمی‌گردد.
  • بک لینک‌ها و تعداد زیاد اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی: محتوای طولانی به طور مداوم به اشتراک گذاشته می‌شود، به خصوص در قشر خاصی از افراد بانفوذ.
  • محتوای طولانی یک محتوای همیشه سبز است؛ بنابراین با گذشت زمان از ارزش آن کاسته نمی‌شود.
  • رتبه‌ی بالا در گوگل: تعداد کلمات زیاد، بک لینک‌ها و اشتراک‌گذاری‌ها به بهبود قابلیت نمایش در SERP کمک می‌کنند.

37- تحقیق در مورد کلید واژه‌ها

چیزی که باید هنگام تولید محتوای طولانی به خاطر داشته باشید این است: ” شما برای افراد می‌نویسید، نه گوگل!”

تولید روزانه‌ی پست‌های 5000 کلمه‌ای بسیار عالی است. اما اگر از دید کاربران نگاه نکنید، نتایج دلخواه خود را به دست نخواهید آورد. هدف اصلی، استفاده از کلمات کلیدی است که شخص هنگام جستجو از آن‌ها استفاده می‌کند. این کلمات می‌توانند برای پیدا کردن محصولات، اطلاعات و یا حتی آدرس فروشگاه به کار روند.

به چگونگی آنالیز محتوا توسط گوگل فکر کنید. موتور جستجو صرفا کلمات کلیدی را ارزیابی نمی‌کند؛ بلکه محتوای سوال را در نظر می‌گیرد و تلاش می‌کند تا هدف جستجوی کاربر را تعیین کند. این نوع تجزیه و تحلیل، جستجوی معنایی نامیده می‌شود و با رشد سریع هوش مصنوعی و جستجوی صوتی به یکی از ویژگی‌های مرکزی نحوه‌ی کار جستجو تبدیل شده‌است.

بازاریاب‌های محتوا می‌توانند فراتر از کلمات کلیدی عمل کنند و با به کارگیری اصطلاحات، سوالات و عبارات مرتبط در محتوای خود، از این ویژگی نفع ببرند.

38- داده‌های ساختار یافته‌ی SEO

در میان تمام روندهای بازاریابی دیجیتال، بدون شک ادعاهایی از “مردن سئو” خواهید دید. آن‌ها را نادیده بگیرید. سئو نمرده است، این یک تغییر شکل است. در سال 2023 شاهد رواج داده‌های ساختار یافته در نتایج جستجو خواهیم بود.

داده‌های ساختاریافته، به گونه‌ای سازمان یافته‌اند که دسته‌بندی را برای موتورهای جستجوگر ساده‌تر می‌کنند. وقتی این کار به درستی انجام شود، باعث تقویت سئو می‌شود؛ چرا که می‌تواند در دستیابی به “موقعیت صفر” کمک کننده باشد.

Schema.org، یک لغت‌ نامه‌ی معنایی از برچسب‌ها است که صاحبان وبسایت را قادر می‌سازد داده‌های ساختاریافته را در صفحات خود قرار دهند تا موتورهای جستجو به راحتی آن‌ها را درک و تفسیر کرده و در پاسخ به جستجوی کاربران ارائه دهند.

39- موتورهای جستجوی جایگزین

تحقیقات نشان داده بیش از 92 درصد کل ترافیک جستجو از طریق گوگل انجام می‌شود. این موتور جستجوی جهانی، یک نوآوری پیچیده است که برای ارائه‌ی جدیدترین، مناسب‌ترین و جامع‌ترین نتایج در پاسخ به جستجوی کاربران به کار می‌رود. درک سقوط فاجعه بار گوگل در آینده به دلیل حواشی اخیر آن، آسان نیست.

بازاریاب‌ها با در نظر گرفتن مخاطبان خود، باید به بسترهایی که محتوای تجاری آن‌ها نمایش داده خواهد شد، فکر کنند؛ با این حساب، محتوای تجاری خود را برای بیش از یک موتور جستجوگر آماده کنید.

40- فیلتر بازاریابی صوتی

در مورد 11 به تاثیر جستجوی صوتی اشاره کردیم. با توجه به رشد سریع روندهای بازاریابی، هیچ راهی وجود ندارد که فیلتر سنتی شما همچنان کارآمد باشد و باید تکامل یابد.

فیلتر تکامل یافته به جای نگرش عمومی، منجر به رفتار فردی با هر مشتری می‌شود؛ بنابراین، این فیلتر باید پاسخگوی نیازهای سفارشی و منحصر به فرد مشتریان باشد.

تغییر و تحول جزء جدایی‌ناپذیر فناوری است. بازاریاب‌ها با در نظر گرفتن این نکته، باید فیلترهایی تولید کنند که در برابر تغییرات همیشگی حوزه‌ی دیجیتال کارآمد باشند.

41- بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

در سال 2023 شاهد استفاده‌ی برندها از محتوای ویدیویی و تعاملی در شبکه‌های اجتماعی، برای جلب توجه مخاطبان خواهیم بود، اما آن‌ها همزمان باید بر اعتبار کانال‌های ارتباطی خود تمرکز کرده و در راستای جمع‌آوری فالورهایی وفادار تلاش کنند.

نیل شفر، مشاور استراتژی شبکه‌های اجتماعی می‌گوید: “اگر تجارت شما قصد بقا در سال 2023 دارد، من معتقدم که “مردمی‌سازی” برای کسب و کار شما ضروری خواهد بود.”

حذف لایک‌ها توسط اینستاگرام مثالی از این روند است. اینستاگرام در واکنش به اثرات سوء بر سلامت روانی افراد و با تمرکز بر مردمی‌سازی برند خود، دست به انجام چنین کاری زد.

42- بازاریابی عصبی

این فناوری به سرعت در حال رشد است و به زودی می‌تواند به ابزاری مناسب برای بازاریابی تبدیل شود. از نظر افراد ناآگاه، بازاریابی عصبی یک استراتژی است که با اندازه‌گیری و آنالیز فعالیت مغزی و سیستم عصبی افراد، مشخص می‌کند کدام نوع محتوا برای آن‌ها جذاب‌تر است. بازاریابی عصبی در حال طراحی مواد اولیه‌ی بازاریابی است که با تحریک واکنش‌های عصبی خاصی، باعث ایجاد احساسات یا پاسخ‌هایی می‌شود که در ارتباط با خرید هستند. شما می‌توانید از این اطلاعات برای بهینه‌سازی محتوا و استراتژی خود استفاده کرده و اثربخشی بازاریابی خود را بهبود ببخشید.

جمع بندی:

همانطور که جان اف کندی یک بار گفت: “تغییر، قانون زندگی است. و کسانی که فقط به گذشته یا حال چشم دوخته‌اند، مطمئنا آینده را از دست می‌دهند.”

برای هر کسی که در حوزه‌ی بازاریابی دیجیتال فعالیت می‌کند، تغییر جزء جدایی‌ناپذیر کار است. شما باید نگاه رو به جلو داشته باشید و برای برتری در میان رقبای خود از فناوری‌ها، ابزارها و استراتژی‌های جدید استقبال کنید.

منبع:

www.singlegrain.com

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت