فهرست مطالب این مقاله
تولید محتوا؛ کلمهای که سالیان اخیر، اسم آن را زیاد شنیدهاید. شغلی که در مقایسه با دیگر مشاغل، از رونق بسیار خوبی برخوردار بوده است؛ چون اغلب کسب و کارها، با گسترش شبکههای اجتماعی و ورود آنها به زندگی روزمرهی همهی ما؛ تصمیم گرفتند تا برای معرفی کسب و کار خود و همچنین افزایش فروش محصولات، از فضاهایی مثل وبسایتها استفاده کنند. احتیاج به تولید محتوا در این فضا برای صاحبان هر کسب وکاری، بیشتر از هر زمان دیگری، احساس میشود. ما تصمیم داریم تا در این مقاله، تمامی ابعاد شغل کارشناس تولید محتوا را بررسی کرده و به پرسشهای متداول دربارهی آن پاسخ دهیم.
البته با توجه به اینکه این شغل، یک فعالیت عمومی بوده و ابعاد آن بسیار گسترده است؛ نمیتوان ادعا کرد که پاسخ تمام سوالات مطرح شده، بینقص و یا کامل هستند. ولی میتوانند ابهامات شما را در این باره، تا حد زیادی رفع کرده و زمینهای برای مطالعه، یادگیری یا جستجوی وسیعتر در مورد مزایا و معایب آن شوند.
مقالهای که در نظر گرفتهایم، به نوعی برای دو گروه از شما کاربران نوشته شده؛ و تلاش بر این بوده تا هردو گروه، پاسخ پرسشهای خود را بیابند. گروه اول، افرادی هستند که در تلاشند تا به فعالیت در حوزهی تولید محتوا مشغول شوند و دستهی دوم نیز کسب و کارهایی هستند که به دنبال جذب استخدام فرد یا افراد متخصص در این زمینه میگردند.
خوب است در ابتدا، کمی با مفهوم محتوا و ویژگیهای یک محتوا بیشتر آشنا شویم.
محتوا چیست؟
همهی ما میدانیم که هیچ تعریف تخصصی، آکادمیک یا دانشگاهی برای توضیح و توصیف واژهی «محتوا» وجود ندارد!
اما در صورتی که بخواهیم یک تعریف کلی از مفهوم محتوا بیان کنیم، بهتر است به کتابهایی که در این رابطه نوشته شدهاند مثل؛ کتاب The Content Management Bible تالیف Bob Boiko رجوع کنیم. بویکو، در این کتاب محتوا را این گونه توصیف کرده است:
“محتوا، حالتی از اطلاعات است که ساختار مشخصی دارد و برای هر انسانی، قابل درک، قابل استفاده، حتی قابل مصرف بوده و بر روی آن میتوان ویرایش و ممیزیهایی (چه پیش و چه پس از انتشار) اعمال نمود.”
با این وجود، در صورتی که بخواهیم به شکل ساده و قابل فهم، به بیان مفهوم محتوا به خصوص محتوای دیجیتال بپردازیم، بایستی بگوییم که:
“مجموعهای از متون، تصاویر، پادکستها، اینفوگرافیها، پستها ویدئوها، انیمیشنها، محصولات آموزشی، تبلیغات، پیامها و تماسها، مقالات و… که در بستر وب و یا در سطح شبکههای مجازی، پیامرسانهای اجتماعی یا ایمیلها قابل مشاهده هستند؛ و هر یک از آنها به نیاز تعدادی از مخاطبین پاسخ میدهند و یا در مسیر موضوعی خاص، به آنها راهنمایی و جهتدهی کند، «محتوا» نام دارد.”
ما به چه محتوایی، خوب و به چه محتوایی، بد میگوییم؟
جواب دادن به چنین سوالاتی، آن چنان سخت نیست؛ ولی معمولا عدهای از افراد با شنیدن آن، عصبانی یا شوکه میشوند. دلیل این عصبانیت نیز آن است که متاسفانه عدهی کثیری از مخاطبان فضای دیجیتال، معمولا محتواهای ارزشمند، غنی و مفید را نادیده گرفته و بیشتر به محتواهای زرد و بیمنطق علاقه نشان میدهند.
در این زمینه باید گفت که به طور کلی محتوا، شبیه یک کالا است؛ این کالا نخست با استفاده از یک سری اصول، طراحی، تولید و سپس به مصرف میرسد.
برای مثال، یک کارگاه یا کارخانهی تولیدی را در نظر داشته باشید که محصولاتی را با هدف عرضه در بازار، تولید مینماید. در صورتی که تقاضای این کالا در جامعه وجود داشته باشد، میتوان به سادگی آن را به فروش رساند؛ سود خوبی هم حاصل تولید کنندگان خواهد شد. اما در موقعیتی دیگر، یک کالا با بهترین کیفیت متریال، طراحی و تولید شده است. ولی هیچ گونه تقاضایی در بازار ندارد؛ پس وقت گذاشتن روی امر طراحی، تولید یا فروش این محصول، چه برای مصرف کننده و چه برای تولیدکننده، کاری بیهوده خواهد بود.
با این اوصاف، نمیتوان متوجه شد که کدام محتوا خوب و کدام یک محتوای بد به شمار میرود!
به بیان دیگر این مخاطبین آن محتوا هستند که برچسب خوب یا بد را به هر محصول میزنند. البته توجه داشته باشید که امکان دارد این برچسب، در طول زمان، به طور کامل ماهیتش را از دست بدهد و از خوب به بد یا حتی از بد به خوب تبدیل شود!
دقیقا مثل یک محصول که در یک برههی زمانی، کاربرد چندانی ندارد و هیچگونه تقاضایی در بازار برای آن وجود ندارد؛ ولی ممکن است تقاضای آن به صورت مقطعی شدت گرفته و مشتریان تصمیم به خرید فوری آن بگیرند و بالعکس.
کارشناس تولید محتوا کیست؟
کارشناس تولید محتوا، کارشناس امور محتوا، کارشناس بازاریابی محتوا، متخصص تولید محتوا، استراتژیست محتوا و… همگی القابیاند که نشان دهندهی ماهیت این شغل هستند.
اما در اصل کارشناس تولید محتوا فردی است که؛ مسئولیتهایی از قبیل طراحی، نوشتن یا همان تولید، ویرایش و ویراستاری و تبلیغ یک محتوای بخصوص را در فضاهای مجازی گوناگون مثل وب سایتها و یا در بستر شبکههای اجتماعی، ایمیلها و… بر عهده میگیرد.
ویژگیهای یک کارشناس محتوا
یک استراتژیست محتوا قادر است هر نوع محتوایی را برای انواع پلتفرمها، من جمله شبکهی وب، وبلاگها، کمپینهای بازاریابی و فروش ایمیلی (ایمیل مارکتینگ) و کمپینهای تبلیغاتی؛ طراحی و به صورت پستهایی درون شبکههای اجتماعی، اینفوگرافیها و… منتشر کند.
او میداند که کجا و چه زمانی محتوا، به ویرایش یا بازبینی نیاز دارد؛ پس میتواند در بهبود وضعیت بازاریابی، فروش یا حتی جلب رضایت مشتریان موثر باشد. در محتوایی که توسط این فرد طراحی و تولید میشود، بایستی موارد بازاریابی به منظور فروش کالا یا ارائهی خدمات و همچنین امکان افزایش آگاهی از ویژگیهای آن، رعایت شده باشد.
همچنین هر کارشناس تولید محتوا، با توجه به مهارتها و تجربیات، میتواند نقشهای متفاوتی را در طراحی و تولید هر کسب و کار ایفا کند. معمولاً شرکتهای معروف، از کارشناسان تولید محتوا، به عنوان سرپرست بخشی از فرآیند تولید و بازاریابی محتوای کسب و کارشان استفاده میکنند.
اهمیت سئو
این نکته را نیز در نظر داشته باشید که پروسهی کاری یک کارشناس محتوا به صورتی است که همواره باید با یک متخصص سئوی سایت در زمینهی هدف، ارتباط داشته و تا حد ممکن، با یکدیگر اختلاف نظر نداشته باشند؛ یا خود کارشناس محتوا، اطلاعات جامع و کاملی در حوزهی سئو محتوا در وب سایت نیز کسب کرده باشد. تنها در این دو موقعیت میتوان نتیجهی نهایی قابل قبول را تضمین کرد؛ چون با این شرایط، محتوایی که تولید میشود، تطابق نسبتا زیادی با هدف کسب و کار اینترنتی مورد نظر دارد.
یک کارشناس تولید محتوا، باید چه مهارتهایی داشته باشد؟
به طور قطع تا اینجا متوجه شدهاید که محتوا چیست، کارشناسان تولید محتوا کیستند و چه ماهیتی دارند؟ پس بهتر است به سراغ ویژگیهای شغلی یک کارشناس تولید محتوا برویم.
همهی افراد برای ورود به هر شغل، نیازمند فراگیری یک سری پیشنیازها و مهارتهای خاص هستند تا به محض ورود به فضای کاری، به سمت اهداف مورد نظر حرکت کنند.
اما یک کارشناس تولید محتوا باید چه مهارتهایی را کسب کند؟
۱) مهارت داستاننویسی:
داستاننویسی یکی از مهمترین مهارتهایی است که یک کارشناس بازاریابی محتوا، باید به آن مسلط باشد. او باید بتواند داستان خود را به خلاقانهترین شکل ممکن در یک سری چارچوبهای استاندارد مختص به برند مورد نظر، طراحی کرده و تلاش کند تا آن را گسترش دهد. به همین منظور، این افراد همواره بایستی اهداف و دستورالعملهای مربوط به هر کسب و کار را با دقت مطالعه کنند تا اطمینان یابند که پیامهای موجود در محتوا با آنها تطابق دارد.
جالب است بدانید که افرادی که قرار است کارشناس تولید محتوا یا کارشناس بازاریابی محتوا شوند، عمدهی زمان خود را صرف داستان نویسی و طراحی ایده برای تولید و نوشتن محتوا میکنند؛ به همین خاطر است که یکی از اصلیترین ویژگیهای یک کارشناس تولید محتوای موفق، مهارت نویسندگی است. طبیعتا این مهارت با تمرین، ممارست و تداوم تلاش در این زمینه به دست خواهد آمد.
۲) مدرک دانشگاهی مرتبط:
در صورتی که تصمیم گرفتهاید تا به شکل دورکاری در زمینهی تولید محتوا فعالیت داشته باشید، امکان دارد که نیاز مبرمی به ارائهی مدرک دانشگاهی پیدا نکنید؛ ولی اگر قصد شما، استخدام در شرکتهای بزرگ تبلیغات در مقیاسهای کلان است، بدون تردید احتیاج به تحصیل در رشتههای مرتبط وکسب مدارک دانشگاهی خواهید داشت.
۳) توانایی کار کردن با نرم افزارها و پلتفرمهای مختلف:
کارشناسان تولید محتوای دیجیتال، همواره بایستی در راستای موفقیت کسب و کار مورد نظر، در طیف وسیعی از پلتفرمهای گوناگون اعم از وبسایتها، وبلاگها، ویدیوها، موبایل، شبکههای اجتماعی و… فعالیت داشته و تولید محتوا کنند. به همین علت است که متخصصان این رشته معتقدند این گروه از کارشناسان باید با اغلب نرم افزارها و فضاهای مجازی مذکور، آشنایی نسبی داشته باشند و با توجه به نیاز هر پلتفرم، محتوای جداگانهای را به صورت استاندارد ترتیب دهند. آشنایی با نرم افزارهای خانواده آفیس یکی از بدیهیترین نیازهای یک کارشناس تولید محتوا است. آفیس یک مجموعهی کامل از تمام نرم افزارهای مورد نیاز برای تولید هرگونه محتوا به شمار میرود.
مهمترین نرم افزارها
اما نرم افزارهای زیر، بدیهی ترین و قابل انتظارترین برنامههایی هستند که شما میتوانید از آنها استفاده کنید:
- ورد (Word)
- اکسل (Excel)
- پاورپوینت (PowerPoint)
- وان نوت (OneNote)
در صورتی که شغل شما، تولید محتواهای بصری یا گرافیکی است، قاعدتاً بایستی نحوهی کارکردن با نرم افزارهایی همچون Photoshop و Illustrator و CorelDraw و… را نیز فرا بگیرید.
۴) آشنایی با مفاهیم سئو:
اگرچه هیچ اجباری برای یادگیری مفاهیم سئو به یک کارشناس تولید محتوا، وارد نیست، ولی بهتر است تفاوت میان تولید محتوا در وب سایت و تولید محتوا در شبکههای اجتماعی را درک کرده و برای هر یک به صورت جداگانه برنامهریزی کند.
همچنین یک کارشناس تولید محتوا، قادر است محتوای خود را با علم به موضوعات و عبارات کلیدی پرتکرار که مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار میگیرد، طراحی و در نهایت منتشر کند. با این کار محتوای تولید شده، بیشتر مورد جستجوی مخاطبین قرار خواهد گرفت و همین موضوع باعث میشود تا پیشرفت چشمگیری در کسب و کار رخ دهد.
مهارتهای مورد نیاز در زمینهی سئو
تعدادی از مهارتهای مورد نیاز یک کارشناس تولید محتوا در زمینهی سئو عبارتند از:
۱. فرد بتواند درباره کلمات کلیدی به صورت دقیق تحقیق کند:
همان طور که بالاتر به آن اشاره کردیم، دو مقولهی تولید محتوا و سئو سایت به هم مرتبط و متصل هستند؛ یکی از مهمترین عاملین اتصال آن نیز، تحقیق کلمات کلیدی میباشد.
۲. در زمینهی سئو، دانش کافی داشته باشد:
هیچ وقت تحقیق کلمات کلیدی به تنهایی قادر نیست که محتوای وب سایت مد نظر را بهینهسازی کند. به همین خاطر یک کارشناس محتوا، باید با اصول، مبانی و مفاهیم سئو آشنایی داشته باشد تا بتواند آنها را در فرآیند کاری خود به کار بگیرد.
۳. بتواند رقبا را به درستی تحلیل کند و بشناسد:
یک کارشناس محتوای حرفهای، باید بتواند در کلیهی مراحلی که در حال فعالیت برای شرکت است، عملکرد رقبا را تحلیل و بررسی کند؛ سپس بر پایهی اطلاعات بدست آمده، استراتژی بازاریابی برای شرکت مورد نظر را پایهریزی نماید.
معایب و مزایای شغل کارشناسی تولید محتوا
عموماً افرادی که تولید محتوا را به عنوان یک شغل برگزیدهاند، سوالاتی مبنی بر نقاط مثبت و منفی این شغل میپرسند.
اما اگر این سوال را از صد نفر متفاوت یا هر مجموعهای بپرسید، صد جواب مختلف دریافت کرده و نمیتوانید انتظار داشته باشید که همهی آنها یک پاسخ یکسان به شما بدهند.
مزایا
از مزایای این شغل میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
۱.تقاضای زیاد در مقایسه با دیگر مشاغل دیجیتال:
شاید شما هم تا به حال دیدهاید که افراد مختلف؛ در بستر وب سایتها و شبکههای اجتماعی، آگهیهای گوناگونی از جمله دعوت به همکاری و استخدام نویسنده، طراح، فتوشاپ کار و کارشناس تولید محتوا منتشر میکنند. کارشناسان معتقدند با گسترش روز افزون فضای مجازی از جمله وب سایتها و شبکههای اجتماعی و همچنین توسعهی فعالیتهای دیجیتال و افزایش نفوذ آنها بر زندگی عموم مردم؛ بهنظر نمیآید که تا چندین سال آینده و در کوتاه مدت در این روند به خصوص، تغییر چشمگیری حاصل شود.
۲. امکان کار پاره وقت یا دورکاری:
شغل تولید محتوا برای افرادی که به هر دلیلی؛ محدودیتهایی در زمانبندی یا حضور در مراکز مشاغل دیجیتالی دارند؛ یا اینکه ترجیح میدهند که به صورت پاره وقت یا دورکاری فعالیت داشته باشند؛ بسیار گزینهی مناسبی خواهد بود.
معمولا کارفرمایان در شغل تولید محتوا، اهمیت بیشتری به خروجی کار میدهند. برای مثال در مقابل مسائلی مانند حضور و غیاب به موقع و کار تمام وقت، کوتاه میآیند. همین موضوع موجب میشود تا کارفرمایان، در برابر کارمندان، انعطافپذیری بیشتری از خود نشان دهند. پس هر کس میتواند به آسانی، شغل تولید محتوا را به شکل دورکاری یا پاره وقت انتخاب کرده و به آن مشغول شود.
۳. امنیت شغلی بالا:
همهی ما میدانیم که بسیاری از مشاغل، به مرور معنی خود را از دست دادهاند. به همین خاطر هر ساله، ما شاهد این هستیم که صنوف جدیدی، به مجموع اصناف تضعیفشده و یا حتی تعطیلشده افزوده میشوند.
اما در این میان، صنعت انتشار محتوا و شغل تولید محتوا، رونق بسیار خوبی به دست آورده است. به طوری که میتوان مدعی شد؛ اگر شخصی امروز به یادگیری اصول تولید محتوا به شکل تخصصی بپردازد و کار خود را شروع کند؛ حداقل پنج سال بعد هم همین شغل را دارد و میتواند آموزههای خود را به شکل مستقیم یا غیر مستقیم در موقعیتهای مختلف به کار بگیرد.
۴. نیاز به سرمایهی اولیهی کم:
بسیاری از افراد، فقط به این دلیل به شغل تولید محتوا روی میآورند که به هیچ وسیلهای به غیر از یک موبایل و یک کامپیوتر یا لپ تاپ، احتیاجی ندارد؛ و در طول دوران کاری نیز، تنها هزینهی پرداختی شما، هزینهای است که برای دسترسی به منابع گوناگون در نظر میگیرید.
بسیاری از افراد اما تصور غلطی از این موضوع دارند و فکر میکنند که یک کار ساده است. اما این که یک شغل به سرمایهی اولیهی کمی نیاز دارد، حتما به معنای سادگی آن نیست؛ بلکه صرفاً نشان دهنده این است که شما به دلیل محدودیت مالی، در قدمهای اول انجام این شغل متوقف نخواهید شد.
نکات منفی
علاوه بر این نکات مثبت و مزایا، قطعا نکات منفی و معایب نیز متوجه شغل تولید محتوا خواهد بود؛ که از مهمترین آنها میتوان به تعداد بسیار زیاد تولیدکنندگان محتوا و همچنین سادگی ورود به این شغل اشاره کرد.
پس بایستی این نکته را هم فراموش نکنید که در مقابل ازدیاد تقاضا که یک فرصت فوقالعاده به شمار میرود، بایستی به خاطر عرضه بیشتر نیز، استراتژیهای گوناگون و خاصی را طراحی و اجرا نمایید.
یک کارشناس تولید محتوا چقدر درآمد دارد؟
آینده شغلی
شاید شما هم کسانی که به عنوان مربی آموزش تولید محتوا، فعالیت میکنند، دیده باشید. این افراد عموما طوری تبلیغ میکنند که انگار شغل محتوا یک کار آسان و بیدردسر اما بسیار پر درآمد است. حتی بعضی از آنها ادعا میکنند که شما با ورود به این شغل در عرض چندین ماه میتوانید آیندهی مالی خود را به طور کامل زیرورو کنید.
اما این ادعا با واقعیت، فاصلهی زیادی دارد و دقیق نیست. حتی این افراد برای تبلیغ کار خود مثال انسانهای موفق و ثروتمندی را میزنند که به واسطهی تولید محتوا میلیاردر شدهاند؛ ولی عمدهی آنها، جزو اینفلوئنسرهای فضای دیجیتال هستند که تولید محتوا، تنها قسمتی از کسب و کارشان را تشکیل میدهد و ماهیت کلی شغلشان چیز دیگری است.
گزینههای ممکن
هیچکس نمیتواند آیندهی شغلی شما را به طور صد درصد تضمین کند. ولی شما با انتخاب تولید محتوا به عنوان شغل اصلی خود؛ یکی از گزینههای زیر را در پیش روی خود خواهید دید. تنها چیزی که میتوان با قطعیت بیشتر گفت این است که؛ آینده شغلی تولید محتوا معمولاً به یکی از گزینههای زیر ختم میشود:
- در صورتی که شما به عنوان یک کارمند یا مدیر بخش تولید محتوا در یک کسب و کار مشغول شوید؛ میتوانید مانند دیگر کارمندان حقوق گرفته و از حقوق و پاداش متعارفی برخوردار شوید.
- شما میتوانید در شرکتهایی که نیازمند تولید محتوا و یا فریلنسری هستند، استخدام شوید. حقوق دریافتی شما از این شرکتها معمولاً پروژه محور، پورسانتی یا به شکل دریافت مبالغ تعیین شده بر حسب تعرفههای مصوب (مثلاً بر اساس تعداد کلمات نوشته یا دقیقهها و ثانیههای پادکست و کلیپ ویدئویی) است. واضح است که هر چقدر سرعت و کیفیت کار شما در تولید محتوا، بالاتر باشد؛ حقوق بیشتری دریافت خواهید کرد.
- در صورتی که قصد دارید به شکل مستقل، مشغول به تولید محتوا در راستای طراحی و ارائهی پروژههای افزایش فروش شوید نیز، بایستی نحوهی به کارگیری ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را فرا گرفته باشید؛ سودی که از این طریق به دست میآید، طبیعتا خالصتر از سودی است که شما به عنوان یک کارمند دریافت میکنید. به زبان دیگر این روش جزو پولسازترین روشهای درآمدزایی از طریق فضای مجازی است.
فریلنسری
هنگامی که محتوای خود را به صورت مستقل ارائه میکنید؛ کسب و کارهای مختلف میتوانند به راحتی با شما ارتباط برقرار کرده؛ و حتی در مراحل بعدی قرارداد ببندند.
در نهایت این شمایید که به عنوان طراح و تولید کنندهی محتوا؛ کلیهی حقوقی که به منظور انجام پروژههای تولیدی، پرداخت میشود را دریافت میکنید.
البته فراموش نکنید که اخذ، طراحی، اجرا، بررسی و ارزیابی این نوع از پروژهها، کار آسانی نیست. اما در صورتی که موفق شوید به احتمال زیاد، مسئولیت پروژههای زیادی به شما سپرده میشود.
و همچنین این نکته را فراموش نکنید که برای رسیدن به چنین مراحلی، تنها تسلط بر دانش تولید محتوا در این مسیر، کافی نیست. بلکه بایستی به دانشهایی مِن جمله بازاریابی دیجیتال و مهارتهای مختلف دیگری مثل توانایی فروش، مدیریت پروژه، قدرت مصاحبه، توانایی طراحی سیستمهای پیشرفتهی کنترل نیز مسلط باشید.
حقوق
با تمام این اوصاف؛ هیچ گاه نباید برای کار یک تولید کنندهی محتوا، یک حقوق مشخص و محدود در نظر گرفت. چرا که ممکن است سطح کار یک فرد، در مقایسه با دیگر افراد؛ بالاتر یا حتی پایینتر باشد. پس همهی اینها به نوع میزان فعالیت و کیفیت کار شما باز میگردد.
در صورتی که در این شغل، تازه کار هستید؛ پیشنهاد ما به شما این است که با فریلنسری آغاز کنید. این کار موجب میشود تا بتوانید با شرکتهای مختلف قرارداد بسته و برای آنها تولید محتوا کنید. به طبع این موضوع موجب افزایش چشمگیر درآمد شما خواهد شد. اما اگر به دنبال رقم درآمد هستید، باید بگوییم که معمولا درآمد کارشناسان محتوا از ۲ میلیون تومان شروع و تا ۲۰ میلیون تومان درآمد ماهانه نیز میرسد. اغلب افراد متخصص و حرفهای در این شغل به شکل تیمی کار میکنند؛ عموما پروژههای تیمی درآمد بیشتری خواهد داشت.
جمعبندی
آمارها نشان میدهند که درصد رضایتمندی افرادی که وارد شغل کارشناسی تولید محتوا میشوند، نسبت به دیگر مشاغل بالاتر است. در این دوره نیز یکی از اساسیترین نیازها برای انجام فعالیت در کسب و کارهای دیجیتال، نیاز به محتواست؛ و این نیاز روزانه در حال افزایش است. پس در درآمدزا بودن این شغل شکی نیست.
ولی شما باید به این مسئله هم دقت داشته باشید که اگر با ساز و کار این شغل آشنایی نداشته، آن را درک نمیکنید. و یا اگر علاقهی خاصی به تولید محتوا چه متنی و چه تصویری ندارید؛ بهتر است وارد این عرصه نشوید. یعنی ممکن است در سالهای اول به علت حجم کار و انگیزهی مضاعف شما، کار برای شما لذتبخش باشد؛ ولی به مرور زمان جذابیت این کار از بین میرود. بسیاری از کارشناسان تولید محتوا نیز در این مراحل، تصمیم میگیرند به شغل دیگری مشغول شوند. بنابراین بایستی در این کار خود ممارست به خرج دهید تا به موفقیت دست پیدا کنید.
یک کارشناس تولید محتوای موفق، تلاش میکند تا به طور روزانه پیشرفت کند و سطح کار خود را ارتقا دهد. این شغل تا زمانی که به عنوان شغل و حرفهی اصلی شما انتخاب شود، بیشتر شبیه آشپزی است. یعنی شما مواد اولیه را در اختیار دارید، اما بایستی یاد بگیرید که چگونه این مواد را با یکدیگر مخلوط کرده؛ تا بهترین ترکیب به دست بیاید.
همچنین کسب و کارهایی که به دنبال استخدام کارشناسان تولید محتوا هستند؛ جدای از اینکه سطح کار فرد تا چه حد حرفهای است، در همان ابتدای استخدام یا عقد قرارداد پروژه، نباید انتظار داشته باشند که با دادن یک تلفن همراه، یک کامپیوتر و یک میز به آنها؛ محتوای فوق العاده ارزشمندی برایشان خلق کند.
0 نظر