دعوت به اقدام (call to action) ؛ بخواهید تا به شما داده شود!

توسط | تیر 25, 1400 | بازاریابی | 0 نظر

19 دقیقه

کسب و کارهای اینترنتی داغ در عرصه نوین امروزی را برایمان رقم زده است. هر کس به اندازه که از این راه سهم دارد که تلاش را برای دیده شدن خود کرده باشد. هرچه اعتماد افراد را بیشتر جلب کرده باشید پیشرفت بیشتری را خواهید دید. اما چرا و چه اتفاقی می‌افتد که برخی از این سایتها این روش را بخوبی پیش می برند و راه را برای خود هموار تر می کنند ؟ همانطور که برای خودتان نیز پیش آمده است، تعداد زیادی از سایت های موفق دراصل نگاه شما را به سمت خود جذب کرده اند و یا شما را به عمل  خود به خوبی دعوت کرده اند.

CTA چیست ؟ این کلمه که مخفف عبارت  Call To Actionاست و به معنای دعوت افراد به انجام کاری است. اما چه کاری ؟ و چه کسانی را دعوت به این کار می‌کند؟ بگذارید پیش از این از شما سوال کنم . زمانی که وارد وب سایتی می شوید و بر روی عباراتی چون “دریافت اطلاعات بیشتر ” و “صفحه بعد” و” یا همین حالا از ما خرید کنید میزنید” چه علتی را در ذهن دارید و چرا این کار را می‌کنید ؟ مسلم است چون آن سایت شما را به خوبی برای برنامه ای که از پیش طراحی کرده است دعوت می‌کند و شما را به ورود و یا خرید ترغیب می‌کند . این راه عموماً به جهت فروش کالا و خدمات دیگر از استفاده می‌شود البته می‌توان برای انجام ثبت نام و یا دریافت اطلاعات بیشتر از مخاطبان نیز از این روش استفاده کرد . گاهی اوقات نیز روشهای برجسته تری را از ان مشاهده می کنید و عبارت هایی چون ” فقط ۲۴ ساعت زمان داری” از جمله عباراتی از است که مدت زمان محدودی را برایتان مشخص می‌کند تا هدف این کار را با هیجان بیشتری برایتان رقم بزند. اما برای به انجام رساندن هدف فوق نیز به دلیل محکمی نیاز دارید. دلیلی که مخاطب را برای کلیک برروی آن ترغیب کند . در اصل همین موضوع کلید موفقیت شما محسوب می‌شود و شما نیاز دارید هر چه بیشتر احساسات مخاطبان را برانگیخته سازید. به طور مثال از عباراتی چون “حالا ثبت نام کنید” و یا ” تا حالا این ویدیو را دیدی ” برای دریافت احساسات بیشتر استفاده کنید .

چرا استفاده از این روش ضروریست ؟

باید با صراحت بگویم که این روش از پایه‌های اصلی بازاریابی محسوب می‌شود بنابراین بهره گیری از آن از ضروریات کسب و کار شما برای پیشرفت خواهد بود. به طور مثال اگر وبلاگ خوبی را تهیه کرده اید بهتر است برای هر نوشته یک  فراخوان هم در نظر بگیرید تا بتوانید بازدیدکنندگان ناشناس را به فرصتهای فروش تبدیل کنید. در اصل به راحتی به انتخاب آنان به عنوان مشتریان کمک کرده اید.

باید بگویم هدف یابی یکی از امور مهمی است که راه را برای شما روشن تر می‌کند. هدف ۷۵ درصد خوانندگان وبلاگ ها نیز حل مشکل و یا رفع نیازهای ایشان به هر ترتیبی است و  چه چیزی بهتر از ان که شما با عمل خود، آنها را به رفع نیازهایشان تشویق کنید. البته فراموش نکنید استفاده از این دکمه در هر جایی فرصت‌های کاری را برایتان به همراه نخواهد داشت پس تنها هدف برای قرار گیری این دکمه کافی نیست و عنصر خلاقیت که همواره پاسخگوی خوبی محسوب می‌شود از امور ضروری در این حیطه نیز می باشد .

به طور کلی چهار عامل اصلی در نتیجه شما تاثیرگذار می‌باشد:

_ رنگ

_  ساختار

_ محل قرارگیری آن

_  اندازه متن و محتوای آن

چگونه میتوان یک فراخوان موثر ایجاد کرد ؟

_ بر روی مزایایی که برای مخاطب ارائه می‌کنید تمرکز کنید : باید در ابتدا بدانید که هدف مخاطبان از کلیک بر روی شما چه خواهد بود و چگونه می توانید آنها را ترغیب به انجام آن کار کنید حتی وقتی نیاز مبرمی به آن ندارند. مرحله اول شناسایی و بررسی نیازها است. شما باید سخن از ویژگیهای یک فعالیت مورد نظر داشته باشید به طور مثال به این توجه کنید : ” تجربه یک دنیای فوق حرفه ای فقط با یک کلیک” این نوع فراخوان به خوبی می داند که اگر فردی به دنبال چنین اپلیکیشنی است در پی کیفیتی خاص می باشد پس ترغیب او از طریق چنین محتوایی امری حتمی خواهد بود. مرحله دوم روش ترغیب به عمل و به ثمر نشاندن تصمیمات خود می باشد .در این مرحله شما باید نوعی از فراخوان را بهبود بخشید که احساسات مخاطب را برمی‌انگیزد اما باعث از بین رفتن شفافیت آن نشوید . به طور مثال ” هر جای دنیا که هستید در کنار یکدیگر جشن بگیرید” این فراخوان علاوه بر تاکید بر روی حفظ شرایط امن برای کرونا، احساسات آنها از طریق داشتن جشن هایشان در کنار یکدیگر برمی‌انگیزد .

_ به پرسش های مخاطبان توجه کنید: تصور کنید مخاطب به فراخوان شما پاسخ دهد و با اطمینان وارد صفحه شما شود . او منتظر چه چیزی است ؟ رسیدن به هدف خود و یا دستیابی به نیازهایش. بنابراین چیزی که مهم است پاسخ دادن به سوال ها و خواسته های مخاطبان می باشد پس نگرانی های او را را برطرف کنید. به طور مثال برای دریافت اطلاعات آن ها جایگاهی امن طراحی کنید تا هر چه بیشتر احساسات را برقرار کنید.

_ حواستان به تعداد فراخوان ها باشد: حواستان باشد که استفاده بیش از حد از هر چیزی اتفاق بدی را رقم خواهد زد و استفاده بیش از حد از فراخوان ها نیز چشم مخاطب را اذیت خواهد کرد. بعلاوه اگر تعداد انتخابها زیاد باشد مخاطب در روند انتخاب بین آنها سردرگم خواهد شد.پس هرچه فعالیت های تعریف شده نیاز به زمان کمتری داشته باشد، مخاطبان فرصت‌های بیشتری تولید خواهند کرد.

_ موقعیت یک فراخوان: بهترین جایگاه یک فراخوان بالای صفحه است و یا در وسط آن که هرچه بیشتر تمرکز افراد را به سمت ان جلب میکند . بهتر است بدانید که استفاده از چهره افراد گاهی حواس آنها را پرت می‌کند البته گاهی نیز همین نکات باعث جلب توجه بیشتر می شود. به هر حال دقت و خلاقیت کمک اصلی شماست. به طور مثال اگر نگاه چهره به سمت  فراخوان باشد و یا اشاره ای به آن داشته باشد ، موضوع حل شده است . این کشش بصری همان هدف شما است. علاوه بر مکان یک فراخوان، زمان آن نیز مهم است. مخاطب باید نتیجه ای از طرف شما ببیند و سپس اقدام به تصمیم گیری کند. به طور مثال اگر پیش از نمایش محصولاتتان یک فراخوان به صورت پاپ آپ برای مخاطبان تحت عنوان “۳۰ درصد تخفیف بر روی محصولات” باز کنید به هیچ عنوان او را به فرصتی برای خرید تبدیل نکرده اید چرا که او هنوز محصولی را ندیده است که برای خرید آن تصمیم بگیرد.

_ اهمیت فضاهای خالی:  قبل از این به این موضوع اشاره کردیم که ساختار یک فراخوان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است اما چگونگی نمایش آن نیز از امور مهم دیگری است . به طور مثال هرچه اطراف شما خالی تر باشد تمرکز بصری بیشتری را به سمت آن جلب کرده اید. بنابراین سعی نکنید فضایی را برای قرارگیری آن انتخاب کنید که میان انبوهی از داده های متفاوت دیگر باشد. این صفحات و فضاها علاوه بر خسته کردن چشم مخاطب باعث صرفه نظر از تماشا و دریافت پیام می شوند .

_ رنگ ها را دست کم نگیرید : رنگها آن دسته از عناصر هستند که اگر در جایگاه درست خود استفاده شوند تاثیر فراخوان شما را چند برابر می کنند. طبق تحقیقات رنگ ها انرژی ها و احساسات گوناگونی را به افراد منتقل می‌کنند. به طور مثال رنگ های قرمز، نارنجی و زرد حاوی پیام نشاط و هیجان هستند و همین امر در نقطه کانونی یک صفحه باعث جلب توجه خواهد شد و برعکس رنگ‌های آبی و خاکستری این ویژگی‌ها را ندارند. البته یادتان نرود که در ابتدا نیز به جایگاه درست آنها اشاره کردیم و به علاوه امر مهم دیگر استفاده از رنگ‌ها نیست بلکه برقرار کردن تضاد بین آنهاست. هرچه این تضاد با دقت بیشتری انتخاب شده باشد و از اصول درستی پیروی کند کشش بصری بیشتری در مخاطب ایجاد خواهد کرد.

برای درک بهتر مفاهیم رنگ می توانید تمرکز بیشتری بر روی “چرخه رنگ” بگذارید. اگر می‌خواهید تضاد خوبی را برای خود انتخاب کنید، توجه به رنگ های مکمل کمک بسیار زیادی به شما خواهد کرد. به طور مثال اگر رنگ غالب در فضای وب سایتتان زرد است، رنگ بنفش که مکمل آن محسوب می شود می تواند تمرکز زیادی را به سمت خود جلب کند. البته مسئله مهم دیگر در امور رنگ شناسی توجه به مسائل تجاری در رنگ‌ها است. برخی از رنگ ها کاملاً به عنوان نمادی از یک برند شناخته می‌شود و مسلما در ذهن مخاطبان حک شده اند.اگر در حال طراحی برای یک برای برند خاص هستید ، بهتر است از رنگ های شناخته شده برای آن برند استفاده کنید تا از ناخودآگاه مخاطبان برای فرصت های شغلی بیشتر استفاده کنید.

_ به سایز ها توجه کنید: شاید بسیاری از طراحان علاقه زیادی به طراحی هایی با سایز های بزرگ نداشته باشند اما باید بدانیم قطعاً یکی از راه های بهتر دیده شدن فراخوان شما ، سایز بزرگ تر آن نسبت به سایر نوشته ها و متون می باشد.

_ اعلام محدودیت ها : برای ایجاد یک فراخوان حرفه‌ای و کارآمد شما باید از اهداف مخاطبانتان اطلاع داشته باشید. هیچ کس نمی خواهد یک فرصت استثنایی را از دست بدهد بنابراین با استفاده از کلماتی چون” محدود است ” و یا “محدودیت” که معنی خاص و یا تعداد خاصی از یک محصول را بزرگنمایی می‌کند ، فرصت‌های خرید بیشتری را جذب کنید .

_ اعصاب کاربران را خرد نکنید: سعی کنید به هیچ عنوان از جملات و کلماتی با انرژی منفی استفاده نکنید . از جملات و کلمات اطمینان بخش که ذهن مخاطبان را از تجربه بد آن ها دور می کند بهره بگیرید. به طور مثال جمله ” پولت را هدر نده، همینجا خرج کن” از نکات منفی برخوردار است که دید مخاطب را تغییر داده و او را وادار به بستن صفحه می کند.

_ به هدف های بعدی نیز فکر کنید : هدف یک طراح تنها نباید محدود به کلیک کردن بر روی فراخوان باشد بلکه اهدافی که پس از آن دارد مهم تر هستند و مخاطب باید پس از کلیک بر روی آن به هدف خود برسد و یک نتیجه خوب در انتظارش باشد. روند حرکت در وب سایت را ساده کنید و تمام حواس پرتی ها را حذف کنید تا مخاطب به راحتی به هدف خود برسد. به

_ صفحه اصلی خود اکتفا نکنید: قرارگیری فراخوان ها در صفحات دیگر باعث کمتر شدن سردرگمی مخاطبان می شود. تصور کنید مخاطبی وارد صفحه شده است که نمی داند خرید خود را چگونه باید ثبت کند و به کجا مراجعه کنند و همین امر باعث ازبین رفتن فرصت‌های خرید شما می شود.

فراخوان های ساده و ترغیب کننده برای کاربر :

_1 اورنوت ( دکمه ثبت نام ) : همان طور که پیش از این نیز مطرح کردیم که سادگی مخاطب را مشتاق تر می کند، وب سایت اورنوت با یک دکمه سبز رنگ ، علاوه بر آشنا بودن مخاطبان با آن و رعایت نکته سادگی فرایند ، رنگی خاص و ترغیب کننده را شامل می‌شود و نهایتاً با کلیک بر روی این دکمه علاوه بر دریافت اطلاعاتی در مورد  اپ مطرح شده ، به راحنی قادر به ثبت نام خواهند بود و البته باید بگویم این وبسایت  فراخوانخود را بر اساس مطابقت آن با سرتیترها و رنگ لوگو انتخاب کرده است؛ همان چیزی که تاثیر بسزایی در جذب مخاطب خواهد داشت.

_2 دراپ باکس ( دکمه ثبت نام رایگان ) : این وب سایت همواره برروی ساختار های ساده پایدار می باشد و نگاهی متفاوت نسبت به طراحی ها را پیش گرفته است . همین امر( فضای منفی حاکم بر ساختار سایت ) فرصت استفاده از یک دکمه آبی رنگ که کاملاً  در تضاد زیبایی با ساختار است را ،  ایجاد می‌کند و آن دکمه کاملا جلب توجه خواهد کرد. این وب سایت نیز از تطابق رنگی لوگو و فراخوانش استفاده کرده است تا این همخوانی راه را برای مخاطبان ساده‌تر کند.

_3 آفیس وایب (دکمه اشتراک) : فراخوانی که اینجا با آن روبه‌رو هستیم به صورت کشویی ظاهر می‌شود. این فراخوان به هنگام اسکرول کردن در پستی در وبلاگشان به فرم یک دکمه به جهت اشتراک به همراه لوگو به صورت کشویی ظاهر می شود. این نوع فراخوان ها برای مخاطب بسیار سودمند خواهند بود. بگذارید با یک مثال توضیح بیشتری بدهم. تصور کنید محتوایی که در ابتدا برای مخاطب به نمایش در می آید در رابطه با یک مدیریت ارزشمند بوده . حال با یک فراخوان کشویی روبرو خواهد شد که به او می گوید که اخبار و نکات جالب تری در اختیار خواهد داشت. بنابراین او قطعاً به کلیک بر روی دکمه ترغیب خواهد شد . این فراخوان ها در کنار سادگی افراد را به ادامه تعقیب خواهند کرد.

_4 نت فلیکس ( دکمه یک ماه عضویت رایگان ) : این وب سایت یک تعهد خاص را در اختیار  مخاطبان قرارداد است تا به آنها فرصت تجربه ای را بدهد که بدون هیچ هزینه ای است. البته نگرانی های کنسل کردن این عضویت را هم از بین برده است و با دکمه “هر زمان خواستی عضویتت رو کنسل کن” نگاه بهتری را برای مخاطبان ایجاد کرده است. بنابراین می‌توان گفت ماندگاری و جذب بر روی دکمه اولیه را از طریق دکمه ثانویه بیشتر می کند که این خود نیز از خلاقیت هایش محسوب می‌شود .

_5 اسکوئر (دکمه شروع کنید ) : گاهی اوقات بهتر است توسط فراخوان ها ه ویژگی های برند خود نیز اشاره کرده باشید. اسکوئر از جمله برند هایی است که برای نمایش سادگی کاربرد محصولاتش از تصاویر و متون ساده برای هایش استفاده کرده است؛ به علاوه توجه خاصی نیز بر روی تطابق رنگها داشته است و با ایجاد هماهنگی بین رنگ کارت اعتباری شما در تصویر و رنگ دکمه ، شما را در ساخته شدن یک پیش زمینه های کلی کمک می کند .

_6 ( دکمه پرزی را امتحان کنید ) : رنگ غالب در ساختار اصلی این وب سایت همان ابی کمرنگ است . به جز دایناسوری به رنگ سبز و کافی به رنگ قهوه‌ای، مخاطبان این وبسایت به طراحی های مینیمالیستی در سایت آنها علاقه دارند و با آنها روبه رو هستند.پرزی نیز با دکمه اولیه “پرزی را امتحان کنید ” و ثانویه” شروع کنید” به راحتی مخاطبان را به صفحه قیمت بندی هدایت می کند .

_7فول باندل (دکمه کار ما ) : این شرکت با ایجاد یک فراخوان استراتژیک توجه خاصی را بر روی دکمه مورد نظر خود ، از طریق ایجاد تضاد رنگی سفید و خاکستری ایجاد کرده است. او نیاز به حضور آنلاین مشتریان در وب سایت خود داشت بنابراین باید در مورد کار خود نیز سخنانی می‌گفت که با این عملکرد این هدف را به انجام رساند.

_8 پنترا ( دکمه عضو شوید ) : این وبسایت برای عاشقان حیوانات وحشی طراحی شده و همه مخاطبان آن نیز به دنبال کشف احساسات افرادی شبیه به خود هستند؛ پس از این عجله مخاطبان استفاده می‌کنند و این چنین دکمه‌ای را طراحی می‌کنند.

_ 9 هیومر (دکمه فشار ندهید) : بگذارید از شما بپرسم اگر دکمه ای را ببینید که نوشته است” فشار ندهید ” چه عملکردی خواهید داشت ؟  قطعاً از روی کنجکاوی آن را فشار می دهید. استفاده از روش‌های روانشناسی معکوس همان اتفاقی است که باعث برانگیخته شدن احساسات افراد می‌شود و نهایتاً آن‌ها را به انجام آن کار ترغیب می کند.

_10کوئیک اسپروت (عبارت آیا در انجام سه و اشتباه کرده اید؟ ) : URL را وارد کنید تا متوجه آن شوید . هیچ طراحی نمیخواهد اشتباهی در روند کار مرتکب شود؛ بنابراین برای جلوگیری از این کار یا نمایش قدرت کاری خود و یا حتی از روی کنجکاوی این دکمه را فشار می دهد و ارزش بیشتری به آن می‌دهد . این فراخوان بصورت کشویی وارد صفحه می‌شود و ناگهان نظر مخاطب را به راحتی جلب می کند . تحقیقات اثبات می کند که خوانندگان تنها ۶۰ درصد از یک مقاله را می خوانند و نهایتاً استفاده از یک فراخوان کشویی برای جذب بیشتر ضروری خواهد بود.

_11 اکوپاید ( عبارت ادامه دهید ) :  این وب سایت با دقت تمام این عبارت را برگزیده است  چرا که این عبارت نمایشی از یک روند ثبت‌نام ساده و به علاوه جالب می‌باشد. بعلاوه مخاطب نیز از احساسی که از این عبارت دریافت می کند، نوعی حق انتخاب را برداشت خواهد کرد. این دکمه به رنگ سبز کم رنگ بر روی یک زمینه آبی تیره قرار گرفته است و کاملاً توجه مخاطبان را به سوی خود جلب می کند .

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت