اعتماد سازی در سایت

توسط | اسفند 22, 1399 | بازاریابی | 0 نظر

8 دقیقه

از روزگاران گذشته تا همین امروز، بشر راه‌های مختلفی را جهت خرید یا داد و ستد کالا استفاده می‌کرده است. بعضی از این راه‌ها به مرور زمان دست‌خوش تغییرات زیادی شده و به شکل امروزی در آمده است. امروزه تجارت در دنیا به دو شکل بسیار مهم انجام می‌پذیرد: تجارت سنتی و تجارت الکترونیک.

نوع اول تجارت سنتی است که ریشه در گذشته‌های ما دارد و متعلق به زمانی‌ست که هنوز اینترنتی در کار نبود و داد و ستد کالاها از طریق کارخانه‌ها انجام می‌شد. در این مرحله، مشتری در محل حضور پیدا کرده و خودش از نزدیک همه چیز را تماشا می‌کرد؛ لذا اعتماد، چندان معنایی نداشت و واژه‌ی کاربردی به حساب نمی‌آمد، اما نوع دوم که تجارت الکترونیک نام دارد، مجازی بوده و حضور مشتری الزامی ندارد؛ بنابراین بحث اعتماد‌سازی اهمیت خیلی زیادی پیدا می‌کند، چون مشتری باید به شما اعتماد و اطمینان پیدا کرده و سپس خرید کند.

هر فرد با قرار گرفتن در محیط‌های جدید و ملاقات با افراد تازه‌وارد در زندگی‌اش، احساسات متفاوتی را تجربه می‌کند. بعضی مواقع این احساسات خوب، دلچسب و لذت‌بخش و بعضی مواقع، بد و ناراحت کننده است. یک کاربر هم در بدو ورود به سایت شما چنین احساسی دارد؛ بنابراین شما باید تلاش کرده تا با جلب اطمینان و طراحی سایت اصولی و دقیق، به او حس مطلوبی داده و متقاعد‌ش کنید تا از شما خرید کند. چگونه؟ با ما همراه باشید تا به سوالات به وجود آمده در ذهن‌تان پاسخ دهیم.

دو نکته‌ی کلیدی و بسیار مهم

1. همیشه خودتان را به جای کاربر یا خریدار قرار دهید

وقتی تلاش می‌کنید تا بازدیدکنندگان سایت را به مشتری‌های فعال خود بدل کنید، دیدگاه‌های مخاطب خود را در نظر گرفته و بر نیازهای اصلی و ضروری‌اش تمرکز نمایید. از خودتان بپرسید برای جلب اعتماد مشتری چه کارهایی را باید انجام بدهم؟ چه کنم که یک بازدید کننده برای اشتراک‌گذاری اطلاعات شخصی و جزییات حساب بانکی‌اش به من، احساس آرامش و امنیت کند؟ یادتان باشد سایت‌هایی مانند آمازون یا آیتیونز نیازی به طی کردن این پروسه‌ها ندارند، چون بسیار معروف و مشهور هستند و مردم به آن‌ها اعتماد زیادی دارند، اما اکثر مشاغل و حرفه‌های تجاری این ویژگی را ندارند که یک برند شناخته شده و معروف پشت سر آن‌ها بایستد؛ بنابراین قبل از انجام هر کاری باید اعتماد سازی کنند.

2. از هرم اعتماد بالا بروید

مفهوم اعتماد‌سازی در طراحی سایت، بسیار ارزشمند است. دقیقا مانند سلسله مراتب نیازهای مازلو، گروه نیلزن نورمن هم، هرم اعتماد به نفسی ارائه کرده که در این زمینه بسیار کمک کننده است. فراموش نکنید که اعتماد در بستر زمان و به تدریج به وجود می‌آید؛ بنابراین به کاربر فرصت دهید تا در ابتدای ورود، بدبینی اولیه به سایت شما و فروشگاه‌تان را برطرف کرده و با آرامش و صبورانه به شما اعتماد کنند.

نکاتی برای اعتماد‌سازی در سایت

طراحی بسیار قوی، حرفه‌ای و کاربردی سایت، جای خود دارد، اما شما به عنوان یک فروشنده یا کسی که صاحب یک سایت فروشگاهی هستید، باید کاری کنید تا مردم به شما و مجموعه‌ای که در اختیار دارید، اعتماد کنند. چگونه ؟ با ما همراه باشید.

1_از نماد اعتماد الکترونیکی استفاده کنید

این روش بهترین راه‌کار برای اعتماد سازی در سایت شماست و به این معنی‌ست که شما یک مجموعه‌ی قابل اعتماد و رسمی هستید. استفاده از این نماد مخصوصا برای سایت‌هایی که از روش پرداخت آنلاین استفاده می‌کنند و فاکتور پرداخت وجه در محل را ندارند از ضروریات است. برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی باید اسناد و مدارک رسمی مجموعه را در سایت reg.enamad.ir تحویل داده و مراحل اداری آن را طی کنید. جایگاه قرارگیری نماد الکترونیکی معمولا در قسمت فوتر وب سایت است.

2_شماره ثبت شرکت داشته باشید

اگر شماره ثبت ملی یا شماره ثبت شرکت خود را در وب‌سایت‌تان قرار دهید، مشتریان می‌توانند از این‌که شما یک شرکت واقعی یا یک مجموعه‌ی حقوقی هستید، مطمئن شوند. جایگاه قرارگیری شماره ثبت، در صفحه‌ی تماس با ماست؛ اما اگر آن را در قسمت فوتر قرار دهید، کاربران می‌توانند در هر صفحه ای از سایت که باشند، آن را ببینند.

3_گوگل‌مپ داشته باشید

چنان چه خواهان اعتماد و اطمینان هر چه بیشتر کاربران خود هستید، با حساب کاربری خود وارد نقشه‌ی گوگل شوید، سپس موقعیت دقیق مجموعه‌ی خود را در آن‌جا به ثبت برسانید؛ علاوه بر آن می‌توانید جزییات بیشتری مانند ساعات کار فروشگاه یا حتی لوگوی مجموعه‌ی خود را هم وارد کنید و مدتی صبر کنید تا اطلاعات شما تایید شود، سپس کد کوتاه شده‌ی نقشه‌ی گوگل را تحویل بگیرید. جایگاه قرارگیری آن در صفحه‌ی تماس با ما می‌باشد.

4_ از پروژه‌های انجام شده خود در سایت یاد کنید

صفحه‌ای به نام نمونه کارها یا پروژه‌ها را در سایت خود طراحی کرده و از سوابق کاری‌تان در گذشته و کارهایی که انجام داده‌اید، صحبت کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا کاربر‌ها باور کنند که مجموعه‌ای حرفه‌ای هستید و سوابق درخشانی دارید. فراموش نکنید بسیاری از مشتریان، قبل از تماس با شما نمونه کارهایتان را بررسی می‌کنند.

5_کاربران و مشتریان مشهوری را که از شما خرید کرده‌اند، معرفی کنید

برخی سایت‌ها خلاقیت جالبی در کار خود به خرج داده‌اند؛ مثلا اگر فرد مشهور یا شناخته شده‌ای از آن‌ها خرید کرده است، او را از طریق یک اسلایدر معرفی می‌کنند. می‌توانید بخشی از صفحه‌ی اصلی سایت خود را به این کار اختصاص دهید.

6_ حتما در سایت خود پشتیبانی آنلاین داشته باشید

شما به راحتی می‌توانید از طریق سیستم‌های چت آنلاین، با کاربران خود در ارتباط باشید، با آن‌ها گفتگو نموده و به سوالات‌شان  پاسخ دهید و در واقع مشکل آن‌ها را هر چه که هست حل نمایید. در این مورد، نحوه‌ی صحبت کردن شما و ادبیاتی که به کار می‌برید، بسیار مهم و تاثیرگذار است. سعی کنید حتی با مشتریان خشمگین و عصبانی هم محترمانه و در کمال خونسردی  صحبت کنید. کاربران را بیش از حد در انتظار نگه ندارید و چت‌ها را به سرعت پاسخ دهید. با این کار به مشتری ثابت می‌کنید که یک مجموعه‌ی حرفه‌ای و آماده‌ی خدمت‌رسانی به مردم را در اختیار دارید.

7_در بهترین نتایج جستجو حضور داشته باشید

سعی کنید همیشه در عبارات کلیدی مرتبط با مجموعه‌ی کسب و کار خود، در صدر نتایج جستجو باشید. این کار کمک می‌کند تا کاربرانی که وارد سایت شما می‌شوند، افزایش پیدا کنند. برای رسیدن به این هدف، سایت شما باید سئو شده باشد، یعنی استاندارد‌هایی که موتور‌های جستجو به یک سایت برای اعطای رتبه‌ی برتر می‌دهند را داشته باشد. پیشنهاد می‌کنیم سئوی سایت خود را به مجموعه‌ی ما بسپارید. کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کارتان را به طور مرتب آنالیز کنید و در همه‌ی آن‌ها در رتبه‌ی برتر باشید.

8_محتوای تخصصی داشته باشید

اگر تصور شما این است که تنها با حضور در نتایج برتر گوگل می‌توانید مشتری‌های زیادی به دست آورید، سخت در اشتبا‌هید. صفحات سایت شما باید از نظر محتوا و توضیحات، کامل و غنی باشد. اگر محتوای درست و اصولی نداشته باشید، شاید در ابتدا کاربران زیادی به سایت شما وارد شده و از آن دیدن کنند، اما به سرعت خارج می‌شوند و دیگر باز نمی‌گردند. این به این معنی است که تمام تلاش و کوشش شما به هدر می‌رود، پس حتما برای تولید محتوای کامل و تخصصی وقت بگذارید تا نتیجه خوبی هم بگیرید.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت