فهرست مطالب این مقاله
همهی ما میدانیم که جلب اعتماد مشتری برای خرید یک محصول از فاکتورهای بسیار مهم و حیاتی به شمار میرود. فاکتوری که نیازمند سیاستهای کاری و گذشت زمان طولانی است؛ در واقع همهی وبمستران، فروشندگان موفق و همهی صاحبان کسبوکارهای بزرگ میدانند تا زمانی که نتوانند اعتماد خریداران را به برند و محصولات خودشان جلب کنند، هیچ خبری از سود مالی و فروش نیست. اگر اعتماد مشتری برقرار شود، احتمال خرید او از شما بسیار بیشتر خواهد شد؛ در حقیقت وقتی یک مشتری یا خریدار به فروشنده اعتماد میکند، به راحتی به حرفهای او گوش میدهد، پیشنهادهای او را میپذیرد و حاضر میشود از محصولات او خریداری کند.
اعتماد، درخواست کردنی نیست؛ بلکه به دست آوردنی است. اعتماد در قالب حرف و کلام نمیگنجد؛ بلکه یک نوع حس عمیق بین دو طرف فروشنده و خریدار است، پس به هیچ عنوان نباید آن را دست کم گرفت یا از کنار آن ساده گذشت. در این مقاله مطالب بسیار مفیدی را در اختیار شما قرار میدهیم تا با تکیه بر آن بتوانید اعتماد طرف مقابل را جلب کرده و روز به روز در کار خود موفقتر شوید.
به خودتان اعتماد داشته باشید
برای اینکه یاد بگیرید چگونه میتوان اعتماد و اطمینان دیگران را به دست آورد، اول از همه باید به خودتان اعتماد داشته باشید. نویسندهی بزرگ و مشهور کتابهایی مثل اسرار فروش و کتاب نارنجی جملهی بسیار زیبایی دارد که میگوید تا زمانی که به خودتان اعتماد نداشته باشید، نمیتوانید به دیگران اعتماد کنید. کلید قابل اعتماد بودن شما، شخصیت شماست. اگر میخواهید در همهی زمینههای زندگی خود و به خصوص در زمینهی فروش موفق باشید:
- خودتان را به جای مشتری بگذارید.
- به اعتقادات و باورهای خود اعتماد کنید.
- به اندیشهها و افکار خود اعتماد کنید.
عدم صداقت و دروغگویی، بزرگترین قاتل اعتماد است. اگر قولی بدهید و به تعهد خودتان عمل نکنید یا اگر با مشتری خود صداقت نداشته باشید، اعتماد او از شما سلب میشود.
اعتماد سازی در مشتریان و بهره برداری از آن در حوزهی کسب و کار
1. سعی کنید همواره در دسترس باشید
جیمز شارمکو از super fast business یک انجمن آنلاین راه اندازی کرده و یک رویداد برای آگاهی از برند شخصی خود را ساماندهی نموده است. او برای همهی سوالات، یک نقطهی تماس ارائه کرده است. شما هم میتوانید این راهکارها را امتحان کنید. به مشتریان اجازه دهید با شما ارتباط برقرار کنند و همیشه در دسترس آنها باشید. خریداران همیشه سوال دارند و اگر جایی برای مطرح کردن آنها پیدا نکنند یا اینکه اگر شما به موقع پاسخ شان را ندهید، اعتبارتان از دست میرود.
2. حداقل یک محصول قابل اعتماد برای ارائه به مشتری داشته باشید
وقتی محصول شما در اختیار مشتری قرار میگیرد، آن محصول باید بتواند نظر مخاطب را به جهت کیفیت و بستهبندی جلب کند. بدیهی است فروش محصول با کیفیت پایین، تاثیر نامطلوبی روی خریدار خواهد گذاشت. یکی از روشهای بسیار ساده برای اطمینان از کیفیت محصولات شما انجام آزمایشهای دقیق روی آنهاست.
3. برای مشتریان خود ارزش قائل شوید و این حس زیبا را به آنها هم منتقل کنید
رامتین ستی مدیر عامل to be rich در یک فایل صوتی مرتبط به این موضوع میگوید محصولاتاش را در اختیار افرادی که به شرکت بدهکار هستند قرار نمیدهد، چون معتقد است به مشتریانی احتیاج ندارد که توجهی را که شایستهی وی است به او ارائه نمیدهند. شما هم با خود روراست باشید و ببینید آیا درآمدتان در اولویت قرار دارد یا مشتریهایتان. اگر پاسختان درآمد باشد، مشتریهای تکراری خود را خواهید داشت و بدانید که این امر باعث افزایش فروش شما و اعتماد سازی نخواهد شد.
4) برای اعتماد سازی بیشتر، خدمات پس از فروش داشته باشید
بعضی فروشندگان تا زمانی که محصول خود را به فروش نرسانند، مشتری را تنها نخواهند گذاشت، اما به محض فروش کالای خود دیگر کاری با او ندارند و سوالات و پیامهایش را پاسخ نمیدهند. شما اینگونه نباشید، چون برای خود رقیب درست کرده و امنیتتان را تضعیف میکنید. با عدم پاسخدهی مناسب پس از فروش محصول، خریداران خود را به بدگویی از کالایتان نزد خریداران دیگر وادار نکنید. همواره با مشتریان خود مانند یک دوست رفتار کنید و برخورد صمیمانهای داشته باشید. اگر خریداران حامی شما باشند میتوانید مشتریهای سابق خود را حفظ کرده و هزینههای اضافی خرج تبلیغات و بازاریابی جدید نکنید.
5) محصولی اضافه برای خرید مشتری به او هدیه کنید
این راهکار، یکی از روشهای بسیار کمهزینه ولی در عین حال تاثیرگذار است. فرض بگیرید با خرید یک کیف پول چرمی، یک جاکلیدی زیبا هم هدیه میگیرید. فروشنده هیچ تعهدی ندارد که این هدیه را به شما بدهد، اما با این کار در واقع احساسات مثبتی را در شما متبلور میکند.
6) چهرهی کسب و کار و بیزینس خود را به مخاطبان نشان دهید
حتما محصولات خود را در شبکههای اجتماعی به مردم معرفی کنید. عکس، ویدئو، تصاویری از دوستان پست کرده و فعالیتهای مختلف خود را با مردم به اشتراک بگذارید.
7) خدمات و کالای خود را ضمانت کنید
برایان تریسی میگوید: حتی کوچکترین خریدها هم در ذهن مخاطب ریسک و ترس ایجاد میکنند، پس وظیفهی هر فروشندهی موفقی این است که تا جای ممکن این ترس را کاهش دهد؛ مثلا زمانی که شما قصد خرید یک گوشی دو میلیون تومانی را دارید، از موضوعات مختلفی مثل اصل یا تقلبی بودن آن و خیلی مسائل دیگر میترسید و دلهره دارید، اما وقتی فروشنده به شما بگوید در صورت بروز هر گونه مشکل تا یک هفتهی آینده آن را از شما پس میگیرد، با خیال راحت خرید میکنید و خاطرتان آسوده میشود.
8) داستانگویی معجزه میکند
قصهگویی همیشه بهترین راه سرگرم کردن و جلب اعتماد مخاطب است چون عواطف و احساسات او را درگیر میکند. نوشتن یک داستان کوچک و مختصر از برندتان به کسب و کار شما رونق زیادی میدهد و نظر مخاطبان را به شما جلب کرده و آنها را از نظر عاطفی به شما نزدیک میکند.
بقیهی موارد به صورت لیستوار به شما ارائه خواهد شد:
- بازاریابی دهان به دهان در جلب اعتماد مشتری بسیار مفید و موثر است.
- تولید محتوا، فرشتهی نجات اعتماد سازی شماست.
- برای جلب اطمینان مشتری، بهتر است یک سایت طراحی کنید.
- مشتریان قبلی خود را به نظردهی آنلاین تشویق کنید.
- محصولات خود را به طور کامل و تمام و کمال به مشتری معرفی کنید.
- در سایتی که طراحی کردهاید حتما از نماد اعتماد، درگاه پرداخت معتبر، صفحهی پرسش و پاسخ و ویدیو مارکتینگ استفاده کنید.
سخن آخر: همانطور که میدانید ماهیت کسب و کار شما به خریدار و مشتری گره خورده است. اگر قادر نباشید اعتماد مخاطب را جلب کنید، عملا هیچ کاری نکردهاید. شاید در کوتاه مدت نتیجه بگیرید اما برای کسب نتیجهی مطلوب در طولانی مدت نیازمند اعتماد و اطمینان خریداران خود هستید، پس از امروز شروع کنید و مجموعهای از موارد بالا را به کار ببندید تا در کسب و کار خود موفق باشید.
0 نظر