فهرست مطالب این مقاله
در ابتدا میخواهم این مقاله را با این سوال شروع کنم که شما تا چه حد هنری فورد را میشناسید؟ شاید اگر فیلم سینمایی فورد و فراری را دیده باشید، حتما میدانید که شرکت فورد به رقابت با شرکت فراری پرداخته بود؛ بنابراین این احتمال را میدهید که هنری فورد صاحب شرکت فورد باشد. خب تا اینجا را در حدس زدهاید.
اما داستان به این راحتی که شما فکر میکنید، نیست. سالهای سال تلاش و شکستهای پیاپی برای هنری وجود داشت تا او اکنون به این جایگاه رسیده است. اطلاعات بسیار جالبی درباره او و نحوه کار او وجود دارد، همچنین یک او سیاستمدار فوق العاده بود. ما میخواهیم در این مقاله درباره زندگی نامه هنری فورد و کارهایی که برای ساخت خودروها انجام داده است، صحبت کنیم.
کسانی که از قبل فورد را میشناسند، حتماً تا کنون فکر میکردند که او، مخترع خودرو است. شما چه فکر میکنید؟ این موضوع هم میتواند بسیار بحث برانگیز باشد. حقیقت چیست؟ برای اینکه بیشتر با فورد و مسیر موفقیت او آشنا شوید، پیشنهاد میکنم حتما این بیوگرافی جذاب را تا انتها بخوانید. قطعاً برای شما هم جالب است که از شکستهای هنری فورد مطلع شوید و بدانید که چگونه به موفقیت رسیده است.
بیوگرافی هنری فورد
هنری فورد در ژوئیه ۱۸۶۳ در یک مزرعه در آمریکا به دنیا آمد. پدر او ویلیام فورد و مادرش ماری لیتگات بود. این خانواده شش فرزند داشتند که یکی از آنها هنری بود، البته لازم است بدانید ویلیام فورد، پدر هنری، اصالتاً انگلیسی بود و مادر او از خانوادهای بلژیکی بود. علاقه شدید هنری به مکانیک و ابزار آلات مکانیکی از همان کودکی کاملا مشهود بود. او از همان ابتدا هر وسیلهای را با ابزار مکانیکی خودش باز میکرد و دوباره آن را سر هم میکرد. به نظر میآید او دوست داشت چیزی از سرهم کردن و باز کردن آنها یاد بگیرد، اما هیچ کس نمیدانست چه چیزی در سر دارد. این عادت در هنری بیشتر و بزرگتر شد، تا اینکه در ۱۵ سالگی او شروع به تعمیر ساعتهای همسایگان کرد.
مادر هنری بر اثر بیماری در سال ۱۸۷۶ از دنیا رفت و هنری بعد از فوت مادرش بسیار آشفته و ضعیف شد. پدر هنری انتظار داشت او هم مانند خودش راه مزرعه و شغل کشاورزی را در پیش بگیرد.
کشاورزی شغلی بود که اجداد آنها سینه به سینه به نسلهای بعدی خود منتقل کرده بودند، اما هنری به شدت از کشاورزی و کار در مزرعه متنفر بود و همیشه میگفت که هیچ وقت علاقهای به مزرعه نداشته است. هنری فورد جمله معروفی دارد که میگوید: تنها مادرم را که در آن مزرعه بود دوست داشتم. البته فورد در آخر هم مزرعه را رها کرد و در سال ۱۸۷۹ برای کار با ماشینهای صنعتی به دیترویت سفر کرد. در این بین، او با معشوقه خود ازدواج کرد، برای همین به طور موقتی به پدرش رضایت خود را اعلام کرد که میخواهد مزرعه دار شود، اما بلافاصله پس از ازدواج، همراه با همسر خود روستا را ترک کرد.
خاطرات مکانیکی فورد
یکی از خاطرات جالبی که درباره کودکی هنری فورد وجود دارد، این است که پدر هنری ساعتی را به او هدیه داده بود. او در روز چندین بار این ساعت را از هم جدا میکرد و تمام قطعههای آن را بیرون میآورد، سپس دوباره شروع میکرد و ساعت را سر هم میکرد. به نظر میآمد که این، لذت بخشترین بازی و تمرین برای او بود. همهی اینها باعث شد که او بتواند به مدت سه سال به عنوان یک کارآموز مکانیکی کار کند.
از ادیسون تا هنری فورد
یکی از مواردی که جالب است درباره آن اطلاعاتی کسب کنید، رابطه ادیسون با فورد است؛ در واقع رابطه ادیسون و فورد در نهایت باعث شروع شکل گیری شرکت فورد شد، اما طی شدن این مسیر، بسیار جالب بود. هنری فورد در سال ۱۸۹۱ موفق میشود در شرکت ادیسون به عنوان یک تکنسین، مشغول به کار شود. او و ادیسون از دوستان بسیار صمیمی بودند. او پس از دو سال که در این شرکت ترفیع رتبه گرفته بود، توانست پول کافی به دست بیاورد، سپس به مرور کارش را در شرکت ادیسون کاهش داد.
حالا با این پول میتوانست روی آزمایشهای خودش کار کند. سرانجام در سال ۱۸۹۶ فورد موفق شد که اولین درشکهی بدون اسب را اختراع کند. ادیسون علاقه خیلی زیادی به هنری فورد داشت و همیشه او را در زمینه اختراع تشویق میکرد، برای همین هم هنری کم کم از ادامه کار در شرکت ادیسون منصرف شد و آنجا را ترک کرد. او خود را آماده کرد تا وسیله نقلیه بعدی را اختراع کند؛ اینگونه بود که توانست در سال ۱۸۹۹ شرکت خودروسازی دیترویت را تاسیس کند. این تازه آغاز راه پر پیچ و خم هنری فورد بود.
شکستهای فورد
به طور کلی خودروسازی در ابتدا برای هنری فورد اصلاً موفقیت آمیز نبود. او شکستهای سنگینی را در طول این مسیر متحمل شد. جالب است بدانید اتومبیلهایی که هنری فورد در ابتدا و در شرکت خودروسازی دیترویت تولید کرد، کیفیتهای خوبی نداشتند؛ به علاوه او برای این کار هزینههای زیادی پرداخته بود، اما همین کیفیت بد باعث ایجاد ضررهای زیادی به شرکت شده بود.
در نهایت او دو بار ورشکسته شد، اما هنری فورد خودش را تسلیم چنین شکستهای سنگینی نکرد؛ در واقع همین شکستهای هنری فورد باعث شدند تا او موفقیتهای بیشتری در حوزه خودروسازی به دست بیاورد. او با کمک هارولد ویلز توانست اتومبیلی با قدرت ۲۶ اسب بخار تولید کند. این اتفاق باعث شد تا تمام سهامداران شرکت سابقش، بار دیگر دور هم جمع شوند. هنری این بار شرکت فورد را تاسیس کرد.
اولین خودروهای تولیدی هنری فورد
هنری فورد در ابتدا با تولید مدل T توانست توجه همگان را به سمت خود جلب کند. او تقریبا جزو اولین کسانی است که ماشینهای پیشرفتهای را تا آن زمان تولید کرده بود. او توانست خودروهای خود را به تولید انبوه برساند، اما یک ایراد و سیاست غلط در کارش باعث شکست شده بود. او تمام ماشینهایش را با رنگ سیاه تولید میکرد.
اما پس از مدتی، شرکت جنرال موتورز خودروهای خود را با انواع رنگها تولید کرد و روانه بازار کرد، همین باعث شد تا این شرکت نوپا و جدید بتواند از شرکت فورد پیشی بگیرد، البته باید بدانید پس از مدتی در سال ۱۹۲۶ هنری فورد با تولید مدل A توانست دوباره به بازار برگردد.
شیوه کار هنری فورد
درباره سیاست گذاریهای هنری فورد در زمینه مدیریت نیز بحثهای جالبی وجود دارد. او به بازدهی بالا اعتقاد زیادی داشت. سیاست او اینگونه بود که با پیشنهاد حقوق روزی ۵ دلار، همه را به سمت خود میکشاند. کدام یک از شرکتها چنین کاری را با کارکنان و کارگران خود میکردند؟ تنها هنری فورد بود که چنین ریسکی را میپذیرفت.
او همچنین ساعت کاری را برای کارکنانش کاهش داد. هنری فورد اعتقاد داشت که حقوق بالا و ساعت کاری کم، انگیزه لازم را در کارکنان به وجود میآورد، همین تصمیم او باعث شد تا بسیاری از کارکنان، شرکتهای دیگر را ترک کنند. او موفق شد تا ثابت کند که با حقوق بیشتر، میشود بازدهی بیشتری از کارگران داشت.
همچنین هنری یک کار عجیب دیگر هم انجام داده بود. او کارگرانی را که شرایط کاری خوبی داشتند به عنوان سهامدار خود وارد شرکت میکرد، البته شرایط سفت و سختی را برای قبول سهامداران قرار داده بود؛ با این وجود، این یکی از کارهای عجیب هنری فورد بود. تا اینجا به نظر من دلیل موفقیت هنری فورد در کسب و کارش، تسلیم نشدن و در نهایت احترام و ارزش نهادن برای کارگران بود. او این دو مورد را دو بال پرواز برای خود قرار داد و تا اوج موفقیت پرواز کرد، البته تشویقهای ادیسون هم بی ثمر نبودند.
مخترع خودرو کیست؟
هنری فورد، مخترع خودرو نبود. این مورد هم ضروری است بدانید که هنری هیچگاه مخترع خودرو و مخترع خط مونتاژ نبوده است. او نیز مانند دوست صمیمیاش ادیسون، تنها با توسعه دادن خط مونتاژ و خودروهای دیگر توانست موفقیتهای زیادی را کسب کند. او سعی کرد مشکلاتی را که در در آن زمان وجود داشت، حل کند. هنری با هدف کاهش قیمت خودرو به موفقیت رسید. این را هم بدانید که اختراع اولین خودروی مدرن در دست کارل بنز است.
فورد در سیاست
هنری فورد نه تنها در حوزهی تخصصی خودش، بلکه در سیاست و جنگهای جهانی اول و دوم نیز حضور تقریباً پررنگی داشت. او همیشه با جنگ مخالف بود. فورد چه در جنگ جهانی اول و چه در جنگ جهانی دوم، مخالفت خود را اعلام کرده بود. او همیشه میگفت تجارت بینالمللی است که باعث رونق اقتصادی در کشورها میشود؛ بنابراین تا جایی که میتوانیم باید از جنگ جلوگیری کنیم. گفته میشود او در دورهای هم قصد نماینده شدن را داشته است، اما موفق نشد آرای کافی را به دست بیاورد. شاید جایگاه مخصوص هنری، همان مدیریت شرکت خودروسازی بوده.
درگذشت هنری فورد
هنری فورد پس از تمام تسلیم نشدنها و کسب موفقیتها، سرانجام در برابر بیماری سرطان تسلیم شد. فورد در ماه مه ۱۹۴۳ چشم از جهان فروبست. او در سن ۸۳ سالگی در گورستانی به نام فورد در دیترویت دفن شد.
جملات معروف هنری فورد
- وقتی که چشمانتان را ببندید، موانع برای شما ترسناک میشوند.
- زمانی که حس کردید تمام اتفاقها علیه شما هستند، حرکت هواپیما را به یاد بیاورید. هواپیما همیشه خلاف جهت باد حرکت میکند.
- شما زمانی به موفقیت میرسید که بتوانید خدمتی به دنیا بکنید. این موضوع باعث میشود تا لطف دنیا شامل حالتان شود.
- هیچگاه به دنبال پیدا کردن مقصر نباشید، بلکه همیشه به دنبال پیدا کردن راه حل باشید؛ چرا که همهی مردم، شکایت کردن را بلدند.
- شکست، یک فرصت برای دوباره شروع کردن است، اما یادتان باشد این بار باید آگاهانهتر شروع کنید.
- اگر کارها را به بخشهای کوچکتر تقسیم کنید، هیچ کار سختی دیگر در دنیا وجود نخواهد داشت.
دانلود PDF بیوگرافی هنری فورد
دانلود پاورپوینت بیوگرافی هنری فورد
0 نظر