10 استار‌تاپ موفق ایرانی در سال 1403

توسط | تیر 15, 1400 | استارتاپ, کسب و کار | 2 نظرات

25 دقیقه

دوستان عزیز امروز در این مقاله قصد داریم شما را با برترین استار‌تاپ‌های ایرانی در سال 1402 آشنا کنیم. اگر شما اهل ایده پردازی و تفکر خلاق باشید یا اگر تا به حال سر و کارتان به راه‌اندازی کسب و‌کار، بازاریابی و فروش محصول و … افتاده باشد، حتما تا به حال اسم استار‌تاپ به گوش‌تان خورده است. مخصوصا اگر جزو قشر جوان جامعه باشید، این اصطلاح را زیاد در جامعه شنیده‌اید چون هر ساله تمایل جوانان به راه‌اندازی و شروع استار‌تاپ‌های جدید بیشتر و بیشتر می‌شود تا از این طریق بتوانند در کنار رفع نیاز جامعه برای خود و دیگران اشتغال‌زایی کنند.

در کشور ما تا کنون استار‌تاپ‌های زیادی ایجاد و راه‌اندازی شده‌اند که از میان‌شان تعداد زیادی از آنها واقعا موفق عمل کرده‌اند و علاوه بر شهرت و محبوبیت نزد مردم، برای صاحبان و ایده‌پردازان خود درآمد‌زایی زیادی هم دارند. اگر شما هم دوست دارید که با این استار‌تاپ‌ها بیشتر آشنا شوید و بدانید که چه عواملی باعث موفقیت آنها شده است، ادامه‌ی مقاله را از دست ندهید.

قبل از معرفی ده استار‌تاپ موفق ایرانی اجازه دهید پاسخ این سوالات را دریابیم که:

  • استار‌تاپ چیست و چه تعریفی دارد؟
  • تاریخچه‌ی استار‌تاپ در جهان
  • تفاوت یک کسب و کار سنتی با یک استار‌تاپ
  • علت تمایل مردم به راه‌اندازی یک استار‌تاپ جدید
  • علت شکست بیشتر استار‌تاپ‌ها چیست؟
  • به چه استار‌تاپی موفق می‌گویند؟ و چه ویژگی‌هایی دارد؟
  • معرفی انواع استار‌تاپ

تعریف استار‌تاپ

در منابع مختلف فارسی و انگلیسی از استار‌تاپ تعاریف متفاوتی شده است که به برخی از آنها می‌پردازیم:

_تعریف استار‌تاپ از دیدگاه دیکشنری وبستر: استار‌تاپ یک کسب و کار جدید است.

_مرکز کسب‌ و‌کارهای کوچک آمریکا (USSBA) می‌گوید: استار‌تاپ کسب و‌کاری است که عموما حول محور تکنولوژی شکل گرفته و پتانسیل رشد بالایی دارد.

_کلمه‌ی استار‌تاپ به فارسی به معنی شرکت نوپا ترجمه شده است و در تعریف آن گفته‌اند: کسب و کاری نوپا است که هدفش ارزش‌آفرینی است. این کسب و‌کار می‌تواند مبتنی بر تکنولوژی و فناوری‌های نوین باشد یا نباشد.

استار‌تاپ می تواند کسب و کاری خانگی باشد، یا یک کسب و کار آینده‌نگر برای رفع نیازهای آتی مردم و یا کسب و کاری باشد که در بازار تغییر و تحول ایجاد کند.

_ به طور کلی در تعریف استار‌تاپ می‌توان گفت: استار‌تاپ یک فکر و ایده‌ی خام است که طی یک جریان، با تلاش و کوشش یک گروه، منجر به تولید یک محصول شده و زمینه برای فروش آن محصول فراهم می‌گردد.

در جریان یک استار‌تاپ، یک مسیر صفر تا صد‌ی طی می‌شود و با آزمون و خطا و یادگیری اصول و روش‌ها پیش می‌رود و پیشرفت می‌کند. در مفهوم استار‌تاپ سخت و آسان تفاوتی ندارد؛ یعنی یک استار‌تاپ هم می‌تواند یک اختراع سخت و پیچیده در زمینه‌ای علمی یا تکنولوژی باشد، هم می‌تواند یک تغییر ساده در تولید یک کالا باشد که مثلا منجر به فروش بیشتر آن محصول گردد.

تاریخچه‌ی استار‌تاپ در جهان

حدود سال 1911 میلادی بود که مفهوم استار‌تاپ به معنای فعلی استفاده شد و شروع آنها با شرکت‌های Silicon Valley بود. از مهم‌ترین محصولات این شرکت می‌توان به استار‌تاپ‌IBM  اشاره کرد که مخفف سه کلمه‌ی International Business Machines است. این استار‌تاپ سال‌ها بعد به عنوان یکی از بزرگترین تولید کننده‌های نرم افزار در دنیا شناخته شد.

از دیگر استار‌تاپ‌های موفق جهان می‌توان به اپل اشاره کرد که توسط استیو جابز پایه‌گذاری شده است.

استار‌تاپ موفق بعدی گوگل است که یکی از پیچیده‌ترین و قوی‌ترین موتور‌های جستجوی وب در دنیاست، ایده‌ی اولیه‌ی گوگل در سال 1977 مطرح شد و در سال بعد، شروع به کار و تولید محصول نمود. امروزه گوگل شهرتی جهانی دارد و برای همه‌ی دنیا نامی آشناست.

تفاوت یک کسب و کار سنتی با یک استار‌تاپ

تفاوت این دو را با ذکر یک مثال برایتان روشن می‌کنیم:

استار‌تاپ مانند یک گیاه است که شما از زمان کاشت بذر آن در جریانش هستید، برایش زحمت می‌کشید، از آن مراقبت می‌کنید و نور و آب کافی برایش تامین می‌کنید تا رشد کند و به ثمر بنشیند. در واقع شما از صفر تا صد در جریان این روند قرار دارید و خودتان در آن دخیل هستید. اما در یک کسب و کار سنتی، شما تنها با تامین سرمایه‌ی اولیه، محصولی را در فروشگاهتان می‌آورید و اقدام به فروش آن می‌کنید.

مثلا اگر شما یک دستگاه یا وسیله‌ی جدید را تولید کنید، برای آن تبلیغات و بازاریابی انجام دهید، با توسعه‌ی مشتریان و ارتباط بهتر با آنها به کسب و‌کارتان رونق ببخشید و آن را بفروشید، این یعنی شما اصول استار‌تاپ را اجرا کرده‌اید. حال اگر آن وسیله را در فروشگاه خود قرار دهید و به فروش برسانید، این یعنی شما صاحب یک کسب و کار سنتی هستید.

استار‌تاپ‌ها معمولا بر مبنای علم و دانش و تکنولوژی روز صورت می‌گیرند، پیشرفت در کار، تبلیغات، بازاریابی و فروش نیز در آنها بر مبنای علم روز دنیا‌ست. شما در راه‌اندازی استار‌تاپ خود یک علم جدید فرا می‌گیرید و به مرور زمان آن را توسعه و بهبود می بخشید. در حالی که در یک کسب و کار سنتی شما اصول و قواعد کار را از استاد یا پدرتان هم می‌توانید بیا‌موزید و بلافاصله وارد بازار کار شوید.

علت تمایل مردم به راه اندازی یک استار‌تاپ جدید

همان‌طور که در جامعه می‌بینید، در سال‌های اخیر تمایل به راه‌اندازی استار‌تاپ‌ها و کسب و‌کارهای جدید مخصوصا در بین جوانان بیشتر شده است. علت این تمایل، مزیت ها و منافعی است که یک استار‌تاپ دارد مزایایی همچون:

  • شهرت و دیده شدن در سطح کشور
  • درآمد‌زایی کلان
  • رفع یک نیاز ضروری یا پاسخ به یک مسئله یا مشکل
  • تازگی و بکر بودن ایده‌ها و منحصر به فرد بودن آنها
  • بهره بردن از امتیازات دولتی برای استار‌تاپ‌ها
  • جاه طلبی و تلاش برای پیش بردن یک ایده از صفر تا صد و به نتیجه رساندن آن
  • داشتن انگیزه و اشتیاق روحی برای موفق شدن

علت شکست بیشتر استار‌تاپ‌ها چیست؟

همان‌طور که عوامل زیادی برای موفقیت یک پروژه لازم است، عوامل زیادی هم در شکست و به ثمر نرسیدن آنها دخیل است. باید بدانید که از بین همه‌ی استار‌تاپ‌هایی که راه‌اندازی می‌شوند، بیشتر آنها موفق عمل نمی‌کنند و در نهایت پس از مدتی شکست می خورند. این شکست خوردن می‌تواند به دلایل زیر باشد:

  • تلاش و کوشش ناکافی یا خستگی در بین راه
  • نبود آگاهی، اطلاعات و دانش کافی در زمینه‌ی کاری
  • بهره بردن از افراد نا‌بلد و غیر‌متخصص و یا نداشتن مهارت‌های مورد نیاز
  • بی توجهی به باز‌خوردهای مردم
  • عدم پایداری، استمرار و همکاری اعضای تیم استار‌تاپ
  • تامین نشدن منابع مالی و ناتوانی در افزایش سرمایه
  • عدم شناسایی دقیق نیاز یا مشکل و یا عدم بررسی مشکل از تمام ابعاد و زوایا
  • برنامه نداشتن برای ادامه‌ی کار
  • نبود زیرساخت‌های فرهنگی و اجتماعی لازم

به چه استار‌تاپی موفق می‌گویند؟

تقریبا می‌توان گفت همه‌ی استار‌تاپ‌های موفق چند ویژگی مشترک دارند که آنها را از بقیه‌ی رقبای‌شان متمایز می‌کند و باعث می‌شود نسبت به سایر استار‌تاپ‌ها بهتر و موفق‌تر عمل کنند. به نظرتان این‌ها چه ویژگی‌هایی هستند؟ در ادامه مهم‌ترین آنها را برای‌تان بازگو کرده‌ایم.

1_ خلاقیت و نوآوری

همه می‌دانیم یکی از دلایل محبوبیت و موفقیت استار‌تاپ‌ها ایده‌های خلاقانه و نو‌آورانه‌ای است که در پس آنها وجود داشته است. البته برای‌تان بگوییم که خلاقیت و نوآوری از لحاظ لغوی با هم تفاوت‌هایی دارند.

خلاقیت در واقع توانایی تلفیق و ادغام ایده‌ها به شیوه‌ای جدید و منحصر به فرد برای ایجاد ارتباطی غیر‌معمول بین ایده‌های مختلف است و جنبه‌ی ذهنی دارد.

نوآوری در واقع جنبه‌ی عملی دارد و فرایند به کار بردن یک ایده‌ی جدید و خلاقانه در عمل است تا آن را به محصول یا خدمتی تبدیل کند. نوآوری محصول و نتیجه‌ی خلاقیت است.

مردم همیشه ایده‌های بکر و خلاقانه که گرهی از کار آنها باز کرده و نیازشان را پاسخ دهد، دوست دارند. البته گاهی یک ایده‌ی تکراری هم اگر به روشی متفاوت بیان شود یا در جغرافیای دیگری راه‌اندازی گردد، چون برای مردم آن منطقه جدید و تازه است، احتمال موفقیت بیشتری دارد. بسیاری از استار‌تاپ‌های داخل کشورمان در واقع ایده‌ی اصلی‌شان را از استار‌تاپ‌های خارج از کشور گرفته‌اند و در ایران اجرا می‌کنند؛ مثلا: تاکسی‌های اینترنتی. اما چون در ایران هم بر اساس نیاز پیاده گشته و بومی‌سازی شده‌اند، استقبال مردم از آنها خوب بوده است.

2_ کار تیمی

یک استار‌تاپ از زمان شروع (صفر) تا زمانی که به ثمر بنشیند و نتیجه‌بخش باشد، راه درازی را طی می‌کند و سختی‌ها و مصائب خاص خودش را دارد. طبیعی است که این مهم از عهده‌ی یک نفر برنمی‌آید و همکاری یک گروه یا تیم قوی و حرفه‌ای را می طلبد. اعضایی از تخصص‌های مختلف که با هم همدل باشند، یکدیگر را درک کنند و هر کدام به هدف کاری خود ایمان داشته و برای رسیدن به آن تلاش کنند. البته یادتان باشد که هر تیم و گروهی یک رهبر یا مدیر هم می‌خواهد که رهبری را به دست بگیرد و وظایف مختلف را بین اعضای تیم تقسیم کند. به این ترتیب دیگر همه‌ی وظایف و مسئولیت‌ها روی دوش یک نفر سنگینی نمی کند و با تقسیم کار، کارها سریع‌تر هم انجام می‌شود.

3_ داشتن برنامه و نقشه‌ی راه

برای راه‌اندازی یک استار‌تاپ قوی اول باید هدفی منطقی و قابل حصول را انتخاب کنید. بعد از آن نوبت به نقشه‌ی راه یا پلن می رسد تا شما را برای رسیدن به آن هدف راهنمایی کند.

بهتر است از قبل پیش زمینه‌ای ذهنی نسبت به کاری که می‌خواهید انجام دهید، داشته باشید و بدانید که مشکلات احتمالی پیش روی شما چه خواهند بود؟ و حتی راه حل‌هایی برای رفع مشکل خود در نظر داشته باشید.

در واقع شما باید یک نقشه‌ی راه مشخص داشته باشید تا به شما نشان دهد که در هر بازه‌ی زمانی کجا هستید و باید کجا باشید؟، چه اقداماتی لازم است انجام دهید و قدم بعدی‌تان چیست؟ دانستن این‌ها به رشد و پیشرفت شما در طی مسیر کمک می‌کند.

4_ ارائه‌ی محصول یا خدمت بر اساس نیاز بازار

همان‌طور که می‌دانید منظور ما از محصول، تنها به تولید یک کالا محدود نمی‌شود بلکه محصول نهایی کار شما می‌تواند خدمتی باشد که برای دیگران انجام می‌دهید. مانند استار‌تاپ‌هایی که کارهای خدماتی انجام می‌دهند. مثلا: خدمات آنلاین آموزشی، تاکسی‌های اینترنتی ، شرکت‌های خدماتی و …

خب حالا برای موفق شدن، همین محصولی که تولید می‌کنید و خدمتی که ارائه می‌دهید باید متناسب با نیازهای بازار باشد؛ یعنی به رفع نیاز مردم کمک کند یا مشکلی را حل کرده و گرهی باز کند. اگر خدمتی ارائه کنید که نیاز جامعه باشد، مسلما برای آن نیاز تقاضا هم خواهد بود وبا استقبال مردم استار‌تاپ شما می‌تواند به سودآوری و درآمد‌زایی خوبی برسد.

5_ تبلیغات و بازاریابی

اگر شما بهترین محصول و خدمات هم به مردم ارائه کنید که اتفاقا متناسب با نیازهای روز جامعه هم باشد ولی برای آن تبلیغات و بازاریابی خوبی نکنید، موفق نخواهید شد. بدون تبلیغات شما دیده نمی‌شوید و مردم شما را پیدا نمی‌کنند و از وجود‌تان با خبر نمی‌شوند که بخواهند از خدمات‌تان استفاده کنند. باید خودتان را به روش‌های درست و متناسب با زمینه‌ی کاری‌تان به مردم معرفی کنید و دقیقا به آنها نشان دهید که قرار است چه کاری برایشان انجام دهید. یکی از مهمترین اقدامات شما باید اعتماد‌سازی در مشتریان‌تان باشد.

معرفی انواع استار‌تاپ

در این دسته‌بندی انواع مختلف استار‌تاپ را به شما معرفی می‌کنیم:

  1. استار‌تاپ‌های کوچک( مرتبط با مشاغل خانگی و خانوادگی)

این استار‌تاپ‌ها معمولا گروه‌های کاری کوچک متشکل از اعضای یک خانواده هستند که با همکاری همدیگر اقدام به راه‌اندازی یک استار‌تاپ کرده‌اند. سرمایه‌ی اولیه و منابع مالی آن می‌تواند به صورت مشار‌کتی تامین شود. این‌گونه مشاغل گرچه سودآوری زیاد و درآمد آن‌چنانی ندارند، اما پایداری و ثبات خوبی دارند.

  1. استار‌تاپ‌هایی در مورد سبک زندگی

این مدل استار‌تاپ‌ها شامل کارهایی می‌شود که با سبک زندگی افراد مختلف مرتبط است و هدف آن کمک به بهبود وضع زندگی مردم است. به عنوان مثال یک گروه می‌توانند از طریق شبکه‌های مجازی و دنیای اینترنتی یا به صورت واقعی و حضوری اقدام به برپایی کلاس‌های آشپزی کنند.

  1. استار‌تاپ‌های کوچک وابسته به شرکت‌های بزرگ

این مدل استار‌تاپ‌های کوچک در واقع به نمایندگی از شرکت‌های بزرگ فعالیت می‌کنند و وابسته به آن‌ها هستند. در این مدل، استار‌تاپ کوچک، وضعیت فعلی بازار و مشتریان را بررسی کرده و با انجام اقداماتی شرایط را برای فعالیت آن شرکت بزرگ فراهم می‌کند. در مدلی دیگر این استار‌تاپ کوچک می‌تواند به بازاریابی، تبلیغات و فروش محصولات شرکت بزرگ‌تر کمک کند.

  1. استار‌تاپ‌های مقیاس پذیر

این مدل استار‌تاپ‌ها جاه‌طلبی زیادی دارند و علاوه بر اینکه به سودآوری و درآمد‌زایی کلان فکر می‌کنند، رویای بزرگ‌تر شدن و جهانی شدن را در سر دارند. این استار‌تاپ‌ها به طور مداوم به دنبال فرصت‌اند و در جستجوی سرمایه و سرمایه‌گذار هستند تا به این وسیله خود را بزرگ و بزرگتر کنند. فیسبوک و اوبر دوتا از مهمترین این مدل استار‌تاپ‌ها هستند.

البته این کار مانند شمشیر دو لبه است. یا این استار‌تاپ‌ها می‌توانند رشد کنند و جهانی شوند، یا این احتمال هم هست که کلا شکست بخورند.

  1. استار‌تاپ‌های فعال در دنیای مجازی و شبکه‌های اجتماعی

همانطور که می‌دانید در سال‌های اخیر با رشد و گسترش شبکه‌های اجتماعی و دسترسی اکثر مردم به این امکانات، کار‌آفرینی اینترنتی رونق زیادی گرفته است و روش‌های زیادی برای کسب درآمد از اینترنت از طریق فیسبوک، اینستاگرام، یوتیوب، تلگرام و … وجود دارد. برخی افراد خلاق و ایده‌پرداز از این امکانات استفاده کرده و با استفاده از این فضا به صورت گروهی استار‌تاپ خود را کلید می‌زنند. نمونه‌ی آن بسیاری از اپلیکیشن‌ها، نرم افزارها و برنامه‌هایی هستند که این روزها در کل دنیا شاهد ظهور و گسترش‌شان هستیم: ( اسنپ، دیوار و …)

حال که با انواع استار‌تاپ‌ها آشنا شدیم، وقت آن است که به معرفی ده مورد از برترین استار‌تاپ‌های کشورمان بپردازیم. جالب است که هر ده مورد آنها در حوزه‌ی فضای مجازی فعال هستند و از طریق سایت و اپلیکیشن فعالیت می‌کنند. با ما همراه باشید.

ده استار‌تاپ موفق ایرانی

1_ دیجی‌کالا

دیجی‌کالا را همه‌ی ما به عنوان معروف‌ترین و محبوب‌ترین فروشگاه آنلاین در ایران می‌شناسیم که نمونه‌ی یک استار‌تاپ موفق ایرانی به شمار می‌آید. دیجی‌کالا در سال 1385 توسط برادران محمدی راه‌اندازی شد و در ابتدا تنها منحصر به فروش کالاهای دیجیتال همچون گوشی موبایل و لپ‌تاپ و … بود. بعد از گذشت مدتی، کالاهای غیر‌دیجیتال نیز به مجموعه‌اش اضافه شد و اکنون می‌توان گفت که در این فروشگاه محصولات فراوانی و بسیار متنوعی از جمله لوازم خانگی، پوشاک، لوازم بهداشتی، صنایع دستی و … برای فروش عرضه می‌شوند. این شرکت در حال حاضر 2600 کارمند دارد و محصولات خود را به سراسر ایران ارسال می‌کند.

2_ آپارات

آپارات یک سرویس به اشتراک‌گذاری ویدئو در ایران است که در واقع نسخه‌ی ایرانی یو‌تیوب به شمار می‌آید. آپارات در سال 1389‌ توسط شرکت فناوران ایده پرداز صبا راه‌اندازی شده و درآمد‌زایی آن از طریق فروش برخی محصولات و تبلیغات مختلف است.

دسترسی به آپارات بدون فیلترینگ یکی از دلایل استقبال مردم از این وب‌سایت است. در آپارات دسته‌بندی‌های مختلف هر گونه ویدئو و کلیپ در هر حوزه‌ی علمی، پزشکی، آموزشی، ورزشی و … را می‌توان پیدا کرد. ساخت اکانت برای هر کسی در آن رایگان است و هر حساب حقیقی و حقوقی می‌تواند ویدئو‌های خود را در آن بار‌گذاری کند.

به صورت ماهیانه بیش از 25 میلیون بازدیدکننده‌ی منحصر به فرد و 5 میلیون بازدید کننده‌ی تحت موبایل از آپارات بازدید می کنند. یکی دیگر از خدماتی که آپارات ارائه کرده است، فیلمیو می‌باشد که ورژن ایرانی نت‌فیلیکس آمریکایی است.

 

3_کافه‌بازار

اپلیکیشن کافه بازار یکی از بهترین اپلیکیشن‌ها و از محبوب‌ترین آنها در ایران است. این اپلیکیشن ورژن ایرانی نرم افزار گوگل‌پلی است و برای پاسخگویی به نیاز کاربرانی ایرانی در زمانی که گوگل‌پلی خارج از دسترس آنها بود، ایجاد شده است.

از مزیت‌های کافه‌بازار می‌توان به این اشاره کرد که حتی اپلیکیشن‌هایی که در گوگل‌پلی پولی هستن(‌غیر‌رایگان) را به صورت رایگان و بدون هزینه در اختیار کاربران ایرانی خود قرار می‌دهد. ده‌ها میلیون بازدید هفتگی از کافه‌بازار محبوبیت آن را به خوبی نشان می‌دهد و می‌توان گفت کاربران ایرانی که دارای گوشی اندروید هستند، اکثر برنامه‌های موبایلی‌شان را از کافه بازار دانلود کرده و از آنها استفاده می‌کنند.

4_دیوار

فکر می‌کنم اکثر ایرانی‌ها اپلیکیشن یا سایت دیوار را دیده باشند.

دیوار برنامه‌ای است که اگر شما قصد خرید یا فروش کالایی دست دوم را داشته باشید، می‌توانید با ثبت آگهی در این برنامه به این کار اقدام کنید. البته نه فقط کالاهای دست دوم، بلکه برخی کالاهای نو، سالم و حتی صنایع دستی و دستسازه‌های هنری نیز در دیوار برای فروش گذاشته می‌شود.

در دیوار هر چیزی یا وسیله‌ای که فکرش را بکنید از خانه، ماشین و ویلا گرفته تا لوازم شخصی، دکوری، لوازم خانگی، پوشاک، حیوان خانگی، پرنده و ….آگهی می‌شود. حتی امکان معاوضه با یک وسیله‌ی دیگر نیز در این اپلیکیشن فراهم است.

طراحی این سایت یا اپلیکیشن به گونه‌ایست که وسایل و لوازم مختلف در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار می‌گیرند و اگر شخصی به دنبال خرید کالایی خاص باشد، با مراجعه به دسته‌بندی مربوط به آن کالا خیلی راحت آن را پیدا می‌کند.

امکان ثبت آگهی رایگان در این سایت فراهم است و اگر بخواهید آگهی شما به عنوان اولین آگهی برنامه نمایش داده شود، با پرداخت مبلغی اندک، این امکان نیز برایتان فراهم خواهد بود.

5_ تخفیفان

تخفیفان نیز از جمله استار‌تاپ‌های جالب در ایران است که توانسته در بین مخاطبان محبوبیت یافته و موفق عمل کند. تخفیفان در سال 1390 با شعار ” ارزان‌تر لذت ببرید” شروع به کار نمود و اکنون در زمینه‌ی ارائه‌ی تخفیف به انواع کالاها و خدمات فعالیت می‌کند. دسته‌بندی‌های زیادی در تخفیفان وجود دارد از جمله:

سلامتی و پزشکی، ورزشی، کافی‌شاپ و رستوران، زیبایی و آرایشی، خدمات، هنر و تئاتر، تور و سفر که هر کدام از آنها شامل ده‌ها شرکت، باشگاه، آرایشگاه، آژانس مسافربری و … است که همگی تخفیفات خوبی را برای کار‌برانی که از تخفیفان به آنها مراجعه کنند، لحاظ می‌کنند. گاهی میزان برخی تخفیف‌های آن به 90 درصد هم می‌رسد.

نت‌برگ نیز یک سایت دیگر شبیه به تخفیفان است که عملکردی مشابه آن دارد و از جمله سایت‌های خوب و استار‌تاپ‌های پرطرفدار به شمار می‌آید.

6_ اسنپ

اسنپ برای بیشتر ما کاربران ایرانی نامی آشنا است و آن یک سرویس درخواست خودرو آنلاین است. جالب است بدانید ایده‌ی اصلی این برنامه نیز از اوبر گرفته شده که یک شرکت سفر و حمل و نقل آنلاین موفق در آمریکا‌ست .

در اسنپ شما با تنها با استفاده از یک اپلیکیشن و با وارد کردن مبدا و مقصد سفر خود از هر کجای شهر که باشید خودرو یا تاکسی اینترنتی خود را درخواست می‌دهید و نزدیک‌ترین راننده به شما با قبول این درخواست به سمت‌تان حرکت می‌کند.

از مزایای اسنپ این است که این شرکت روی رانندگان خود حساسیت و نظارت کافی دارد و با امتیازی که مسافران به رانندگان در پایان سفر خود می‌دهند، عملکرد آنها را رصد می‌کند. در اسنپ به امنیت مسافران نیز بسیار توجه شده است و با قبول درخواست مسافر توسط راننده، کلیه‌ی اطلاعات راننده اعم از نام و نام خانوادگی، عکس، شماره موبایل و شماره پلاک ماشین به مسافر نمایش داده می‌شود.

خودروهای خوب، مبلغ کرایه‌ی کمتر، امنیت سفر و سرعت عمل از دلایل استقبال مردم از این استار‌تاپ و محبوبیت این اپلیکیشن کاربردی شده است.

7_ آچا‌ره

یکی از حرفه‌ای ترین و موفق‌ترین اپلیکیشن‌های کاربردی در ایران که بسیار هم مورد نیاز است، آچا‌ره می‌باشد که در کمترین زمان، خدمت مورد نیاز‌تان را به شما ارائه می‌دهد.

آچا‌ره یک بازار آنلاین خدمات است که متخصصان حرفه‌ای و کاربلد‌ی در آن عضو هستند. شما در خانه یا محل کار نیاز به هر متخصص و هر خدمتی که داشته باشید، می‌توانید بر اساس رزومه و امتیاز کسب شده‌ی هر کدام از آنها، درخواست خود را ثبت نمایید. افراد متخصص آچا‌ره ظرف چند دقیقه خودشان را به محل مورد نظر شما می‌رسانند و مشکل‌تان را حل می‌کنند. از نظافت منزل و قالیشویی گرفته تا نقاشی ساختمان، تعمیر‌کاری، آرایشگری، نصب کولر و پکیج، لوله‌بازکنی و ….

از مزیت‌های این اپلیکیشن ثبت سفارش آنلاین آن است و نحوه‌ی پرداخت هم می‌تواند به صورت نقدی یا اعتباری باشد.

8_ علی بابا

اگر بخواهیم یکی از موفق‌ترین استار‌تاپ‌ها در حوزه‌ی سفر و گردشگری را به شما معرفی کنیم، باید از علی بابا نام ببریم. علی بابا آن قدر در این زمینه موفق عمل کرده است که توانسته مقام اول ارائه دهنده‌ی خدمات گردشگری در ایران را به دست آورد.

علی بابا سایتی کامل است که خدماتی همچون خرید آنلاین بلیط  قطار و هواپیما را ارائه می‌دهد. در ابتدا تنها تمرکز علی بابا روی خرید بلیط بود اما پس از مدتی خدمات دیگری همچون: رزرو هتل‌های داخلی و خارجی و تورهای داخلی و خارجی را به مجموعه‌اش اضافه نمود.

9_جا‌بینجا

در ایران استار‌تاپ‌های بسیار خوبی در زمینه‌ی استخدام و کاریابی وجود دارند که تعداد آنها هم زیاد است. از میان آنها جابینجا را به شما معرفی می‌کنیم که وب‌سایتی مناسب و کاربردی در موضوع استخدام است.

جا‌بینجا در واقع رابط و واسطه‌ای‌ست برای آشنا کردن کار‌جو و کارفرما. افراد کار‌جو که به دنبال استخدام شدن هستند، با وارد کردن اطلاعات تحصیلی و تخصصی و ساخت یک رزومه‌ی آنلاین از طریق همین سایت، فرصت‌های شغلی آپلود شده توسط کارفرما‌های مختلف را بررسی می‌کنند. سپس از بین آنها می‌توانند برای هر کدام از فرصت‌های شغلی که بیشتر مناسب آنهاست رزومه ارسال کنند و برای مصاحبه و شروع به کار دعوت شوند. جا‌بینجا رتبه‌ی 567 جهانی را در اختیار دارد.

10_ ترب

اپلیکیشن ترب که به تازگی راه‌اندازی شده است از موفق ترین استار‌تاپ‌های ایرانی به شمار می‌آِید.

ترب که در قالب نرم‌افزاری موبایلی و با هوش مصنوعی کار می‌کند، در واقع یک موتور جستجوی خرید است که عملکردی هوشمندانه دارد. ترب برای کسانی که خرید اینترنتی می‌کنند و به دنبال کالاها و محصولات قیمت مناسب می‌گردند می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. کار این برنامه، مقایسه‌ی قیمت یک محصول در فروشگاه‌های مختلف است.

کارکرد آن به گونه‌ایست که کاربر با وارد کردن نام محصول می‌تواند آن محصول را در فروشگاه‌های مختلف رویت کند و قیمت آن را در تمام آن فروشگاه‌ها مقایسه کرده تا بتواند بر اساس قیمت، انتخابی درست داشته باشد.

در برنامه‌ی ترب، کاربر علاوه بر اینکه خود محصول را می‌بیند، می‌تواند تفکیک قیمت محصولات، ویژگی‌های محصولات و نظرات کاربران را نیز مشاهده کند.

دوستان عزیز. استار‌تاپ‌های موفق ایرانی بسیار زیاد‌ند و با گسترش فضای مجازی و محبوبیت شبکه‌های اجتماعی اکثر آنها از این طریق فعالیت می کنند. توجه داشته باشید که ما در این مقاله تنها ده مورد از برترین آنها را به شما معرفی کردیم اما این لیست بسیار طولانی تر از این ده مورد است.

ملاحظه کردید که وقتی نیاز سنجی کنید و بازار هدف را بشناسید، خودتان هم می‌توانید یک استار‌تاپ راه‌اندازی کنید اما باید بدانید که برای پیشبرد این استار‌تاپ و به نتیجه رساندن آن راه درازی در پیش دارید که باید هوشمندانه و محتاطانه عمل کنید. موفق باشید.

 

2 دیدگاه ها

  1. ناشناس

    عالی

    fd

      پاسخ
      • گروه تحریریه 5درصدی‌ها

        ممنون

        پاسخ

    ارسال نظر

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
    ×
    اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
    مشاهده‌ی سایت