10 فروشگاه زنجیره‌ای برتر ایران در سال 1403

توسط | تیر 7, 1400 | کسب درآمد | %s دیدگاه

14 دقیقه

دوستان و همراهان گرامی از سری مقالات ده موردی سایت پنج درصدی‌ها، امروز می‌خواهیم ده فروشگاه زنجیره‌ای برتر در ایران را به شما معرفی کنیم که به احتمال زیاد شما نام همه‌ی آنها را شنیده و یا از آنها خرید کرده‌اید.

قبل از هر چیز اجازه دهید تاریخچه‌ی مختصری از به وجود آمدن فروشگاه‌های زنجیره‌ای را برایتان بازگو کنیم و به ذکر مقدمه‌ای در این‌باره بپردازیم. در ادامه نام این فروشگاه‌ها به همراه توضیحاتی در خصوص هر یک از آنها به شما ارائه خواهد شد. پس با ما همراه باشید.

تعریف فروشگاه زنجیره‌ای

در خصوص تعریف فروشگاه زنجیره‌ای می‌توانیم بگوییم به طور کلی به فروشگاه‌هایی که در نقاط مختلفی از یک شهر یا کشور تحت یک برند یا نام تجاری خاص فعالیت می‌کنند، فروشگاه زنجیره‌ای می‌گویند. مانند رفاه، شهروند و …

تاریخچه‌ی فروشگاه‌های زنجیره‌ای در جهان و ایران

در جهان: اگر بخواهیم در خصوص زمان به وجود آمدن اولین فروشگاه‌های زنجیره‌ای در جهان صحبت کنیم، در‌می‌یابیم که تاریخچه‌ی آنها به زمان‌های خیلی دور بر نمی‌گردد و بیشترین تعداد آنها در دهه‌های اخیر رواج و گسترش یافته‌اند.

اولین شعبه‌ی این فروشگاه‌ها با نام ای اند پی (A & P)  در سال 1859 در آمریکا شروع به فعالیت کرد. با گذشت زمان این فروشگاه شعبه های دیگری از خود را در سطح کشور آمریکا افتتاح نمود و به این ترتیب نام فروشگاه زنجیره‌ای به آن اطلاق شد. 20 سال پس از این ماجرا فروشگاه دیگری در نیویورک تاسیس گشت که اقلام و کالاهای متفاوتی را به فروش می‌رساند. در سال 1880 بود که افزایش زیادی در تعداد برند‌های فروشگاه‌های زنجیره‌ای به وجود آمد و این فروشگاه ها کم‌کم برای خود جایگاهی یافته و شناخته شدند.

آمار نشان می‌دهد که در سال 1997 در آمریکا بیش از 60 درصد خرده فروشی‌ها به وسیله‌ی فروشگاه‌های زنجیره‌ای انجام می‌شد. چند سال بعد این فروشگاه‌های زنجیره‌ای در دیگر کشورهای جهان نیز گسترش یافتند و به انگلستان، فرانسه، آلمان و ایران رسیدند.

امروزه این فروشگاه‌ها در بیشتر کشورهای جهان به وجود آمده‌اند تا پاسخگوی نیازهای مردم هر منطقه باشند و هر ساله هم به تعداد آنها افزوده می‌شود.

در ایران: نام اولین فروشگاه زنجیره‌ای که در ایران به فعالیت پرداخت، تعاونی سپه می‌باشد که از سال 1328 آغاز به کار کرده است. در سال‌های بعد کم‌کم فروشگاه‌های زنجیره‌ای دیگری نیز همچون تعاونی مصرف شهر و روستا، فروشگاه‌های کوروش و رفاه و شهروند راه اندازی و افتتاح شدند تا جایی که در حال حاضر بیش از 52 فروشگاه زنجیره‌ای با بیش از 1400 شعبه در سرتاسر ایران مشغول به فعالیت هستند و به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند.

حال که با تاریخچه‌ی پیدایش این مدل فروشگاه‌ها آشنا شدید و دانستید که فروشگاه‌های زنجیره‌ای در اکثر کشور‌های جهان فعالیت دارند، به نظر شما چرا مردم باید خرید‌های خود را از این فروشگاه‌ها انجام دهند و این روش خرید چه مزیتی نسبت به خرید از خرده فروشان دارد؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سوال‌ها را دریا‌بید.

مزیت‌های خرید از فروشگاه‌های زنجیره‌ای

1_ اجناس متمرکز و تنوع محصول زیاد

در فروشگاه‌های زنجیره‌ای همه‌ی اجناس از دسته‌بندی‌های مختلف در فروشگاه متمرکز هستند و بر اساس تابلوهای راهنما و روش‌های قفسه چینی پیدا کردن آنها بسیار راحت است. وقتی همه‌ی اجناس یکجا متمرکز باشند، مردم هم راحت‌تر و سریع‌تر خرید می‌کنند و دیگر نیازی نیست که برای پیدا کردن چند محصول به چند مغازه‌ی مختلف مراجعه کنند.

کافیست که یک لیست از اجناس مورد نیازتان در دست داشته باشید، آن‌گاه با مراجعه به قفسه‌های مربوطه خیلی راحت محصول مورد نظر از برند مورد نظر خود را پیدا می‌کنید.

همانطور که اشاره کردیم محصولات موجود در فروشگاه تنوع زیادی هم دارند. به عنوان مثال اگر شما قصد خرید شوینده‌های بهداشتی داشته باشید، حداقل پنج الی شش برند مختلف از شویند‌گان مختلف در فروشگاه خواهید دید که می‌توانید بر اساس تجربه‌ی خرید‌های قبلی یا تمایل شخصی و یا قیمت آنها اقدام به خرید برند مورد نظرتان کنید. ضمنا در فروشگاه‌های بزرگ، مسئولین هر بخش کنار قفسه‌های مختلف می‌ایستند و برای انتخاب مناسب به شما راهنمایی می‌دهند.

در برخی فروشگاه‌ها تنها اقلام خوراکی و مصرفی به فروش می‌رسند اما در برخی دیگر از فروشگاه‌ها پوشاک، لوازم خانگی و تزئینی و دکوری هم یافت می‌شود. در زیر یک دسته‌بندی کلی در خصوص اقلام موجود در فروشگاه‌های زنجیره‌ای را ملاحظه می‌کنید:

مواد خوراکی: برنج، روغن، لبنیات، دام و طیور( گوشت و مرغ و ماهی) تخم‌مرغ، حبوبات، کنسرو‌ها، کیک و  بیسکوئیت، انواع سس‌ها، مربا‌ها و …

شوینده ها و مواد بهداشتی: انواع پودر‌های دستی و ماشینی، مایع دستشویی، مایع ‌ظرفشویی، صابون، شامپو، خوش‌بو کننده‌ها، انواع دستمال‌های کاغذی و رولی در اندازه‌های مختلف با مصارف مختلف و …

بخش لوازم منزل: این بخش بسته به اندازه‌ی فروشگاه و سیاست‌ها‌ی آن می‌تواند شامل لوازم خانگی بزرگ مثل تلویزیون، یخچال، ماشین ‌ظرفشویی، جارو برقی و … باشد یا لوازم کوچکتر مانند: انواع ظروف تفلون، پیرکس، پلاستیکی و دیگر لوازم کوچک مورد استفاده در خانه.

ظروف یکبار مصرف: شامل انواع ظروف یکبار مصرف پلاستیکی یا گیاهی در مدل‌ها و اندازه‌های مختلف

بخش میوه‌جات و صیفی‌جات: در برخی فروشگاه‌های بزرگ بخش میوه و سبزی و صیفی‌جات در ساختمانی مجزا از بخش اصلی فروشگاه به فروش می‌رسند و در برخی فروشگاه‌های کوچک‌تر این اقلام در بسته‌بندی‌های کیلویی و عددی در همان فضای داخل فروشگاه عرضه می شوند.

 

2_بهره بردن از تخفیفات ویژه

به طور کلی خرید از فروشگاه‌های زنجیره‌ای به دلیل تخفیف‌ها، جوایز، قرعه‌کشی‌ها و بن‌های تخفیفی نزد مردم محبوبیت زیادی دارد.

در فروشگاه‌های زنجیره‌ای معمولا روی کالاها تخفیف‌های خیلی خوبی اعمال می‌شود. همچنین تخفیف‌های درصد بالا می‌تواند در زمان‌های خاصی از سال اتفاق بیفتد مانند روزهای پایانی سال. نوع دیگری از تخفیف‌ها هم به صورت گروهی هستند یعنی روی گروهی خاص از محصولات اعمال می‌شوند. به عنوان مثال لبنیات و … همه ی این موارد می‌توانند به عنوان انگیزا‌ننده ‌هایی جذاب برای ایجاد تمایل مردم به خرید از این فروشگاه‌ها باشند.

3_ صرفه جویی در وقت، هزینه و انرژی

با خرید از فروشگاه‌های زنجیره‌ای تا میزان زیادی در وقت و انرژی مردم صرفه‌جویی می‌شود. چون دیگر نیاز نیست مردم برای یافتن هر کالا یا هر برندی مغازه‌های مختلف را بگردند. ضمنا به دلیل استفاده از تخفیفات فروشگاهی هزینه‌ها هم کاهش می‌یابند.

4_ خرید به عنوان تفریح و سرگرمی

بسیاری از مردم خرید از این فروشگاه‌های بزرگ را به عنوان تفریح و یا سرگرمی جالبی برای خود و خانواده‌شان می‌دانند. به همین دلیل است که در بسیاری از این فروشگاه‌ها، رستوران یا فست‌فوت، زمین بازی برای کودکان و محل استراحت هم وجود دارد تا خانواده‌ها بتوانند ضمن خرید‌ ، از دیگر امکانات فروشگاه هم استفاده کنند و اوقات خوشی را در کنار خانواده‌ی خود سپری کنند.

معایب خرید از فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ

خرید اقلام غیر‌ضروری

مشتری اگر لیست خرید‌های ضروری خود را در دست نداشته باشد با مراجعه به این فروشگاه‌ها و دیدن آن همه تنوع و جذابیت قفسه‌ها به دام خرید اقلام غیر‌ضروری می‌افتد و ممکن است اجناسی را بخرد که نیازی به آنها ندارد. این اقلام می‌توانند مواد خوراکی باشند یا پوشاکی یا هر قلم کالای دیگر که همین موجب افزایش هزینه‌ها می‌گردد. از طرف دیگر در برخی فروشگاه‌ها به دلیل قرعه‌کشی‌ها و اهدای جوایز، سقف مشخصی را برای خرید در نظر می‌گیرند که اگر مشتری تا آن میزان مبلغ خرید کند، می‌تواند در قرعه‌کشی فروشگاه شرکت نماید. همین امر موجب وسوسه‌ی مشتری‌ها شده و گاهی آنها برای شرکت داده شدن در قرعه‌کشی سقف خرید خود را بالاتر می‌برند و برای خود هزینه می‌تراشند.

‌می‌دانید که در ایران فروشگاه های زنجیره ای زیادی فعالیت می‌کنند که هر کدام در نقاط مختلف یک شهر یا شهرهای مختلف کشور شعبه دارند و به عرضه‌ی محصولات خوراکی، مصرفی و بهداشتی مشغولند. البته بیشترین تعداد این فروشگاه‌های زنجیره‌ای در پایتخت واقع شده‌اند اما برخی از آنها در استان‌های دیگر کشور نیز شعبه دارند.

برخی از این فروشگاه‌های زنجیره ای شناخته شده‌تر و معروف‌تر هستند و برخی دیگر کمتر شناخته شده‌اند. با این حال در اینجا به معرفی برترین فروشگاه‌های زنجیره‌ای در ایران می‌پردازیم و شما را با  شناخته‌شده‌ترین و محبوب‌ترین آنها به طور خلاصه آشنا می‌کنیم: تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 

1_ فروشگاه‌های زنجیره‌ای هایپر‌استار

هایپر‌استار از بهترین و به روز‌ترین هایپر‌مارکت‌های ایران به شمار می‌آید که در سال 1388 اولین شعبه‌ی خود را در غرب تهران (اتوبان باکری) افتتاح نمود. اکنون هایپر‌استار دارای 20 شعبه در کل کشور است. هدف هایپر‌استار ارائه‌ی با‌کیفیت‌ترین و متنوع‌ترین محصولات است که آنها را همراه با تخفیفات روزانه‌ی خوب به مشتریان عرضه می نماید.

در هایپر‌استارها انواع کالاها همچون مواد خوراکی و بهداشتی، لوازم برقی و دیجیتال، لوازم آشپزخانه، پوشاک و لوازم خواب و حمام موجود است که با کیفیت بالا و تنوع زیادی به فروش می‌رسند.

2_ فروشگاه‌های زنجیره‌ای شهروند

فروشگاه زنجیره‌ای شهروند نیز از شناخته‌شده‌ترین فروشگاه‌ها در ایران است که با شعب زیادی در کشور فعالیت می‌کند. اولین فروشگاه شهروند در سال 1373 در میدان آرژانتین تهران با نام فروشگاه بیهقی افتتاح شده است. شهروند در سطح شهر تهران، لواسان، مارلیک کرج و پرند 44 شعبه دارد. افزایش تعداد شعب شهروند در سطح کشور جزو سیاست‌های این فروشگاه است.

3_ فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه

فروشگاه زنجیره‌ای رفاه در اردیبهشت ماه سال 1374 با هدف تامین کالاهای اساسی مردم و توزیع آنها در تمام نقاط کشور تاسیس شد و به تدریج شعب زیادی از این فروشگاه افتتاح گشت. فروشگاه‌های رفاه با قیمت‌های مناسب، تخفیف‌های واقعی و حفظ موجودی و پایداری کالا در تمام شعب، درصدد جلب رضایت مشتریان خود هستند تا خاطره‌ای خوش از خرید در ذهن آنها باقی بگذارند.

4_ فروشگاه‌های زنجیره‌ای اتکا

تاسیس فروشگاه‌های زنجیره‌ای اتکا به خرداد ماه سال 1334 بازمی‌گردد که در ابتدا به صورت یک تعاونی مصرف بوده است. هدف این فروشگاه: ارائه‌ی محصولات خانگی و خوار‌و بار به کارکنان نیروهای مسلح کشوری بوده است.

در سال 62 این تعاونی مصرف به “سازمان تعاونی مصرف کادر نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران” تغییر نام داد. سال 1384 بود که با سرمایه‌گذاری هلدینگ اتکا، بار دیگر این فروشگاه تغییر نام داد و این بار با همان نام فروشگاه زنجیره‌ای اتکا در سازمان ثبت شرکت‌ها، ثبت شد. هدف از این تغییر نام، ارائه‌ی خدمت و عرضه‌ی کالاها به تمام مردم کشور بود که با راه‌اندازی شعب مختلف(اکثرا در مراکز استان) به آن جامعه‌ی عمل پوشانیده شد.

5_ فروشگاه‌های زنجیره‌ای سپه

سال 1328 بود که شرکت تعاونی ارتش در تهران تاسیس شد. این تعاونی در سال 47 تغییر نام یافت و نام آن به تعاونی مصرف سپه تبدیل شد. اکنون فروشگاه زنجیره‌ای سپه خدمات خود را در قالب فروشگاه‌های زنجیره‌ای، خرده فروشی، هایپر‌مارکت و سوپر‌مارکت ارائه می‌دهد.

6_ فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش

فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش نیز از آن دسته فروشگاه‌های زنجیره‌ای است که به دلیل تخفیفات خوب خود در دل مردم جا باز کرده و در سطح شهر شعب زیادی دارد. شرکت افق کوروش در سال 1388 به منظور عرضه‌ی کالاهای تند‌گردش از طریق خرده فروشی خوار‌وبار تاسیس شد و اولین فروشگاه این مجموعه در آذر ماه سال 92 در تهران افتتاح گشت.

سیاست فروشگاه زنجیره‌ای افق کوروش را می‌توان کالاهای تند‌گردش، سود کم، فروش زیاد نام برد.

7_ فروشگاه‌های زنجیره‌ای یاس

تاریخچه‌ی تاسیس فروشگاه‌های زنجیره‌ای یاس به 30 آذر ماه سال 1388 باز می‌گردد. اولین فروشگاه این مجموعه در سال 89 در میدان هفت تیر تهران راه‌اندازی شده که بنایی معادل 16000 متر مربع داشته و دارای 8 طبقه است. (5 طبقه فروش کالا و 3 طبقه پارکینگ)

8_ فروشگاه‌های زنجیره‌ای هفت

فروشگاه تخفیفی هفت دارای شعب مختلفی است که اولین شعبه‌ی آن در شهریور ماه سال 93 در خانی آباد نو افتتاح شد.

9_ فروشگاه‌های زنجیره‌ای جانبو

سال 1390(2011 میلادی) فروشگاه‌های زنجیره‌ای تخفیفی جانبو شروع به فعالیت کردند. سال به سال به تعداد فروشگاه‌ها و شعب این مجموعه اضافه شد تا جایی که تا پایان سال 2020 جانبو در 26 استان و 180 شهر کشور، 1250 فروشگاه داشت.

10_ فروشگاه‌های زنجیره‌ای نجم خاورمیانه

شعبه‌ی فدائیان اسلام این فروشگاه در سال 1391 در منطقه‌ی 20 تهران افتتاح شد که 5 دپارتمان و 50000 قلم کالا دارد. شعبه‌ی رشت این مجموعه در بهمن سال 91 مورد بهره‌برداری قرار گرفت که دارای 2 دپارتمان خوراکی و غیر خوراکی است.

نام برخی دیگر از فروشگاه‌های زنجیره‌ای در تهران

صدف، سالامون، نایک، کوتون، هایلند، ریباک، هالیدی، کانورس، کلارکس، شیفر، تن درست، کفش نادر، عطر میثم، هلوکیتی، ایکات، آدیداس، فیلا، جین وست، هاکوپیان، ژاکوب و ….

1 نظر

  1. عبدلا قیطاسی

    ملکی که باید در اختیار شما عزیزان قرار بدیم برای نمایندگی چند متر باید باشه

    fd

    • متن دیدگاه - ما باید اژکسی نماینده بگیرم که هیچ وقت مارو تنها نرارن
    پاسخ

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت