10 تا از معروفترین شاخه‌های بازاریابی

توسط | اسفند 25, 1399 | بازاریابی | 0 نظر

5 دقیقه

وقتی از بازاریابی صحبت می‌کنیم، واژه‌ای بسیار کلی و جهان شمول است که گویی همه‌ی کلمات را در برمی‌گیرد و نیازی به توضیحات اضافی ندارد، اما حقیقت اینجاست که بازاریابی، شاخه‌ها و زیر‌مجموعه‌های بسیار زیادی دارد که ما در اینجا به نام بردن ده مورد از آن‌ها اکتفا می‌کنیم:

1_ بازاریابی از طریق نام تجاری یا برند سازی

از آن‌جا که خدمات ارائه شده و محصولات نیاز به تمرکز و جایگاهی در بازار هدف دارند، یک نام تجاری لازم است تا بتوانند این جایگاه را به دست آورند. در حقیقت نام تجاری به عنوان پایه‌ای برای آگهی و تبلیغات مربوط به فرایند عمل می‌کند و کمک کرده تا محصول ارائه شده جذاب‌تر باشد و بیشتر در خاطره‌ها بماند. نام‌های تجاری شامل شعارها، طرح‌های گرافیکی مثل لوگو و اسامی متمایز هستند.

2_ بازاریابی از طریق روابط عمومی

شکلی از تبلیغات است که توسط جوایز، بیانیه‌ها، کارهای قابل توجه و بزرگ یک شرکت جمع آوری می‌شود و دوشادوش کمپین تبلیغاتی پیش می‌رود و از طریق رادیو، تلویزیون و رسانه‌های خبری انجام می‌پذیرد.

3_ بازاریابی از طریق پخش و انتشار تبلیغات

یکی از شایع‌ترین انواع تبلیغات است. این گونه بازاریابی پر سرو و صداست و بر عباراتی متمرکز می‌شود تا بتواند توجه سمعی مشتری را به محصول مورد نظر جلب کند.

4_ بازاریابی خرید و یا بسته‌بندی

مهم‌ترین ویژگی یک محصول از نظر بازاریابی، بسته‌بندی آن است که اغلب جایگاه محصولات را در قفسه‌های فروش فروشگاه‌ها تعیین می‌کند. بسته‌بندی در واقع وسیله‌ای است که روی شناخت نام تجاری محصول، ایمنی مصرف کننده، تضمین مشتری و فرصت‌های خرده فروشی تاثیر زیادی می‌گذارد. برای خیلی از شرکت‌های مهم تجاری، بسته‌بندی شامل معرفی و تصویر و تبلیغات می‌باشد.

5_ بازاریابی آنلاین

این نوع بازاریابی امروزه با استقبال خیلی زیادی از سمت کسب و‌کارها رو به‌رو شده است. اینترنت و تمام ابزارهای آن، آخرین مدل برای بازاریابان است. حضور در فضای آنلاین، یکی از ضروریات قرن بیست و یک به حساب می‌آید. بازاریابی از این طریق در طیفی وسیع از فرمت‌ها، شبکه‌های اجتماعی و سیاست‌ها و برنامه‌های کاربردی تلفن همراه انجام می‌شود و از طرفی هم می‌تواند برای سفارشی‌سازی تبلیغات مبتنی بر تولید محتوا و تعامل مخاطبان امکانات زیادی ایجاد کند.

6_ بازاریابی مستقیم

منظور از این نوع تعامل، این است که پای هیچ واسطه‌ای به عنوان شخص ثالث در میان نباشد. این نوع بازاریابی از طریق پست و تلفن و اینترنت انجام می‌شود، زیرا شرکت‌ها، خدمات و محصولات خود را مستقیما به دست مصرف کنندگان خود می‌رسانند و بدین ترتیب فروش می‌کنند.

7_ بازاریابی چند منظوره

شامل زنجیره‌ای از ارتباطات است که از طریق شرکت اقدام می‌کند و خدمات و محصولات خود را به فروش می‌رساند. به این نوع بازاریابی، بازاریابی شبکه‌ای هم گفته می‌شود. چون فروشندگان، درآمد حاصل از فروش محصولات خود را از طریق شبکه دریافت می‌کنند.

8_ بازاریابی از طریق گروه‌ها و تیم‌های خیابانی

این نوع بازاریابی به شکلی مستقیم مشتریان را در مقابل یک مکان یا فروشگاه جمع می‌کند و با شیوه‌ای جذاب و سرگرم کننده از شخصیت‌های کارتونی و انیمیشنی با لباس‌هایی خاص برای فروش محصولات کمک می‌گیرد. این نوع بازاریابی برای بیان فضایل یک محصول به مشتریان استفاده می‌شود.

9_ بازاریابی خیرخواهانه

بعضی شرکت‌ها با حمایت موسسات خیریه و غیر‌انتفاعی که در میان مردم محبوب و مورد اعتماد هستند، برای افزایش تصویر خود و تبلیغ برندها و مارک‌های تجاری‌شان استفاده می‌کنند. گاهی هم با کمک های مالی افراد خیر خواه، حس اعتماد به نفس را در جامعه بالا برده و سعی در افزایش جذابیت محصول خود دارند.

10_ بازاریابی چریکی

این نوع بازاریابی روش غیر معمول از بازاریابی‌های سنتی گذشته می‌باشد و می‌تواند با بسیاری دیگر از انواع بازاریابی ترکیب شود. هدف اصلی آن، روش انگیزشی است که محصولات را در ذهن مشتری حک می‌کند و از آن تصویری ماندگار بر جای می‌گذارد.

حال که با مفهوم بازاریابی و انواع آن آشنا شدید، با خودتان فکر کنید که آیا باز هم دوست دارید وارد این حرفه‌ی جالب و هیجان انگیز شوید یا خیر؟ آیا این توانایی را در خودتان می‌بینید که برای رسیدن به جایگاه یک بازار‌یاب حرفه‌ای، مهارت‌های مورد نیازش را کسب کنید یا خیر؟ امیدوارم در این مسیر موفق باشید.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت